跳至

首頁

尾頁

男爵府

食緊明治呀!d人都話明治係肥仔奶~但囡囡一直都食得少~唉!
原帖由 renee762 於 09-8-3 23:46 發表

口咁囡囡食咩奶粉呀??? 食A+會肥D播..........

洋房

我都有用米水溝奶,但baby'屎屎'好像水D,所以我就少用o左...重有咩可以吃得baby肥D ga?????

別墅

原帖由 queeniejeffrey 於 09-8-6 18:16 發表
我都有用米水溝奶,但baby'屎屎'好像水D,所以我就少用o左...重有咩可以吃得baby肥D ga?????

你bb 食咩奶粉呢? 我阿女食A+ (1) 安嬰兒, 生長情況都係中上呀..你阿b 肯唔肯食奶同訓覺? 呢兩樣都好影響佢長唔長肉架...

話時話, 媽媽你都幾靚女播.有冇人話過你好似朱恩 :)

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

洋房

hahaha...朱恩..第一聽
我baby已經食緊明治la....有幾曰佢唔飲奶,我有俾過A+佢食,佢都肯食,不過飲完A+的奶粉,我重見到好多未溶嘅奶粉,所以我baby又食番明治...但咋日又壓奶la 今朝飲完重嘔番出離... 跟住就笑晒口咁...都唔知做咩??????
原帖由 boatang 於 09-8-7 01:05 發表

你bb 食咩奶粉呢? 我阿女食A+ (1) 安嬰兒, 生長情況都係中上呀..你阿b 肯唔肯食奶同訓覺? 呢兩樣都好影響佢長唔長肉架...

話時話, 媽媽你都幾靚女播.有冇人話過你好似朱恩 :) ...

大宅

唔該晒! 咁d薏米水要煲幾耐?

quote]原帖由 junbb 於 09-8-5 17:30 發表

我媽子話比bb飲既,要生熟薏米兩溝。因為熟薏米比較輕, 所以媽子會用1:2既生、熟薏米黎煲。
每次用120ml左右薏米水+熱水沖奶比bb飲。阿囝都係3個半月開始飲都無問題。 ... [/quote]

別墅

原帖由 queeniejeffrey 於 09-8-7 11:23 發表
hahaha...朱恩..第一聽
我baby已經食緊明治la....有幾曰佢唔飲奶,我有俾過A+佢食,佢都肯食,不過飲完A+的奶粉,我重見到好多未溶嘅奶粉,所以我baby又食番明治...但咋日又壓奶la 今朝飲完重嘔番出離... ...

A+ 係要搖耐少少先溶得晒.沖既份量,例如沖150ml, 我就落50ml 熱水, 100ml 凍滾水.再加奶粉, 搖多一陣就ok 架喇.我飲過都幾好味架.:)

咁大個b 食明治都嘔奶, 我估明治應該唔太適合佢
可以試下能恩, 或者聽人地話森永細仔都幾好

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

複式洋房

請問米水/粥水点煲? 因我阿b都係好輕呀!

洋房

thx...
原帖由 boatang 於 09-8-8 01:44 發表

A+ 係要搖耐少少先溶得晒.沖既份量,例如沖150ml, 我就落50ml 熱水, 100ml 凍滾水.再加奶粉, 搖多一陣就ok 架喇.我飲過都幾好味架.:)

咁大個b 食明治都嘔奶, 我估明治應該唔太適合佢
可以試下能恩, 或者聽人地話森 ...

首頁

尾頁

跳至