懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前我都係報紙睇到有30%以上既孕媽媽會有B型鏈球菌...so 對上果次睇C+都有問E生....
佢都話而家幾common...好多孕媽媽會有(10個人有2/3個)...不過只要早發現, keep住食藥&打針...咁bb出世時就會無時...(因為b型係會導致bb患有腦膜炎or出現發燒等併發症)

所以我都係book左C+做test...都係$280~

別墅

醒目開學勳章

我想問我d分泌有少少黃,同有d味,係咪同健康院姑娘講就可以驗,thx

複式洋房

原帖由 carterkwan 於 09-7-3 20:50 發表
我想問我d分泌有少少黃,同有d味,係咪同健康院姑娘講就可以驗,thx

我係見醫生時佢幫我種菌的,所以你可以同左健康院姑娘講左先,係健康院check 到後linking to 醫院record,到你生o個陣再提一下,佢地會知點做.

別墅

我都會係KWH生,我都驗左有,但E生話唔使食藥,到生既時候先打枝打生素就OK.

跟住我再問番我個C+E生,佢都話唔食藥都無問題,因為食完D菌無一陣,但又有機會出番,時有時無架,所以最安全都係生既時候打枝針就OK!

原帖由 939A 於 09-7-2 12:56 發表

你係邊度生? 我係KWH.....佢冇話要驗.上星期咳去睇E生,順便問下佢要唔要驗,佢話冇黃又唔多分泌就唔洗喎..我而家都唔知點好,唔通入院時同姑娘講?

大宅

原帖由 befaith 於 09-7-3 23:32 發表
我都會係KWH生,我都驗左有,但E生話唔使食藥,到生既時候先打枝打生素就OK.

跟住我再問番我個C+E生,佢都話唔食藥都無問題,因為食完D菌無一陣,但又有機會出番,時有時無架,所以最安全都係生既時候打枝針就OK!

...

因為我本身都冇咩分泌,所以我就冇叫kwh同我驗......但唔知係唔係近lee兩個星期唔舒服,所以好似覺得d分泌多左又黃.....
聽日就預產啦.....

首頁

尾頁

跳至