跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

屯門邊間幼稚園好?囡囡今年要報幼稚園,但到現時都未決定報邊間,今年要報幼稚園嘅媽咪,妳哋有心水嘅幼稚園未,妳哋會報邊間?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 bb363597 於 09-7-1 23:36 發表
屯門邊間幼稚園好?囡囡今年要報幼稚園,但到現時都未決定報邊間,今年要報幼稚園嘅媽咪,妳哋有心水嘅幼稚園未,妳哋會報邊間?

還有幾個月才報名, 可以慢慢諗. 你住那裡? 要唔要選學卷制的還是私資?

請看詳情: http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/?lang=c

大宅

青山聖彼得 亞仔讀緊有讚無彈

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

請問係邊一間聖彼得,每月學貴$?

大宅

原帖由 bb363597 於 09-7-2 23:02 發表
請問係邊一間聖彼得,每月學貴$?

正校青山村果間
學費扣左學券半日$585
全日扣左學券要2千3蚊
學校每年有兩次開放日可以去睇下
我仔仔升今年k3,佢讀得好開心,以前我都好似大部份家長咁為左個仔,搵個好多間幼稚園,每逢放學都睇下d小朋友開唔開心,又同d家長傾計,觀察成十間幼稚園,比個仔週圍面試,最後好好彩搵到間好滿意,細女都決定讀,老師好細心,唔只學校問題會理,連小朋友係屋企既問題老師都會兼顧埋

複式洋房

咁我想問下兆麟嗰間聖彼德堂好唔好呀???我聽好多家長講呢間好好..

禁止訪問

大宅

原帖由 kiukiu224 於 09-7-3 09:07 發表
咁我想問下嗰間兆麟聖彼德堂好唔好呀???我聽好多家長講呢間好好..

都OK,不過仲難入,但係我無咩好感,以前我去拎表佢地以經收滿左,但係書記語氣唔多有善,十一月一日派表,我十幾號拎表佢地都收滿生,同埋而家聽返好多家長比較,青山老師對小朋友細心D同有耐性,多蚊兩間都有,一間比水池圍住,一間就係村,兆麟果間玩具比較新同每星期有一日學日文,其他學既野都一樣,每年都有開放日,你兩間都去睇下感受下有咩分別...

大宅

原帖由 浩天靚媽 於 09-7-3 19:00 發表

我細仔都揀左青山村St.Peter,今年9月K1,聽你咁講我都好放心,之前大仔讀大興花園啟思,細仔都讀左幾個月N1,不過大興啟思愈來愈差,所以細仔轉揀St.Peter... ...

我有朋友個仔都讀個大興啟思,不過讀左半個學期就轉校
你細仔讀上午定下午,到你個仔K3,我個女就K1

複式洋房

多謝大家既意見, 我個女係0208BB, 我仲有一年時間去考慮讀邊一間. 對我來講讀邊一間幼稚園最重要係間幼稚園既學生會派邊一間小學, 是嗎???/

禁止訪問

複式洋房

屯門邊間幼稚園好?我剛搬入屯門,仔仔今年要報幼稚園讀,今年要報幼稚園嘅媽咪,妳哋有心水嘅幼稚園未,妳哋會報邊間?

洋房

原帖由 fungb0206 於 09-7-2 09:57 PM 發表
青山聖彼得 亞仔讀緊有讚無彈

HELLO fungb0206 媽媽 ,

我想問吓呢 , 我個仔今年9月入讀山景個間St.Peter , 唔知妳個仔仔D校服有無留比人 , 因為我今年3月開始失業到而家都未搵到工呀 , 啱啱又收到學校嘅信 , 要交定上學期嘅費用成$1,434元呀 , 仲未計買校服運動衫同外套呀 , 或者仲好新淨的話 , 可以平讓比我嗎 , THANK !
迪迪B   2006年4月13日   3.93KG

大宅

原帖由 迪迪媽 於 09-7-9 00:34 發表

HELLO fungb0206 媽媽 ,

我想問吓呢 , 我個仔今年9月入讀山景個間St.Peter , 唔知妳個仔仔D校服有無留比人 , 因為我今年3月開始失業到而家都未搵到工呀 , 啱啱又收到學校嘅信 , 要交定上學期嘅費用成$1,434元呀 ...

hi迪迪媽
唔好意思,我仔仔d校服仲啱著,所以賣唔到比你

洋房

我覺得富健花園聖德肋撒幼稚園幾好...老師好細心, 成日都會打電話話比我知仔仔既情況,有乜事都會同家長聯絡...令我好放心!

大宅

屯門邊間幼稚園多活動同多野學?

將會搬去屯門,但唔知邊間幼稚園好?
而且小囡係極度活躍,貪玩之人,所以想同佢找間有多d活動的學校.
ありがとう!!!

大宅

ありがとう!!!

大宅

原帖由 bb363597 於 09-7-1 23:36 發表

開心又健康: 聖彼得 (我個仔是畢業生 - 兆麟)
睇埋小學派位: 保良局蔡冠琛

複式洋房

回覆 1# Joe媽媽 的文章

ST. PETER 都幾好,蔡冠琛就麻麻,成日轉老師

首頁

尾頁

跳至