婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

因為我個囡有d skin好易敏感..

99竟然話...
其實你個囡不知幾似你(又係d衰野就話似我. 因為我d skin都易敏感)

跟住仲話.應該係你媽咪(即我媽咪)懷我時巳食錯野.跟住你懷呀囡時(即佢個孫)就咁lu...

唉...唔知點回應

男爵府

D99係咁架啦, 唔好理佢, 好野就似佢地, 衰野就一定似新抱架, d皮膚好白, 我老公膚色偏黃, 盈盈似足我, 99都可以話似佢個仔喎…..

我個女D皮膚容易敏感, 就話似我喎, 我都無敏感。

男爵府

d 99 係咁,衰野一定似新抱, 好野就係佢地男家既人!!!

大宅

你有bb時你奶奶有無俾d咩你食呀?有你咪話番係佢俾野你食搞成咁囉!~:;pppp:尤其個d你唔想食佢係都要你食個d,一於話係佢煲俾你搞成咁...哈!睇佢仲有無咁多野講(嘿!)

大宅

係咁架啦, 聽完算啦, 咪為佢另自己唔開心。
上次我C6血壓高及有糖尿, 99問我煮什麼俾佢個仔食?食到咁! C6唔食得的我有題佢咪食, 有聽先得... ... 我煮什麼都係一起食啦, I haven't got above problem. Sorry, suddenly i can't typ chinese wording in the computer.

民房

原帖由 mamihar 於 09-7-2 14:24 發表
係咁架啦, 聽完算啦, 咪為佢另自己唔開心。
上次我C6血壓高及有糖尿, 99問我煮什麼俾佢個仔食?食到咁! C6唔食得的我有題佢咪食, 有聽先得... ... 我煮什麼都係一起食啦, I haven't got above problem. Sorry, ...

唉...點解d 99 總要令到d 新抱唔開心既呢?????

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我99試過幾次當住我面同我媽咪講話我個女乜乜乜衰野似晒我添啦!
有次我媽咪忍唔住反擊,話番佢個仔(我老公)d唔好野!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 unlike 於 09-7-2 02:31 PM 發表

唉...點解d 99 總要令到d 新抱唔開心既呢?????
我從來冇唔開心,我只會好想車巴佢+同佢開戰!

民房

原帖由 晞玥 於 09-7-2 14:34 發表
我99試過幾次當住我面同我媽咪講話我個女乜乜乜衰野似晒我添啦!
有次我媽咪忍唔住反擊,話番佢個仔(我老公)d唔好野!

但係我唔係好開心..因為佢連我媽咪都話埋..
我c6仲要唔幫我...覺得佢媽咪無問題

子爵府

d 99 成日都話 d 衰嘢係似呀媽 , d 好嘢就似老豆架啦 ......... 個 b 女個樣明明係似呀媽多 d , 佢哋都會話似十足老豆

大宅

係我生嘅就梗係似我啦!
我會問番佢, 咁你個仔似唔似你呀? 根住就數埋c6 d衰野出黎同佢c過!

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

原帖由 060905 於 09-7-2 14:03 發表
D99係咁架啦, 唔好理佢, 好野就似佢地, 衰野就一定似新抱架, 我d皮膚好白, 我老公膚色偏黃, 盈盈似足我, 我99都可以話似佢個仔喎…..

我個女D皮膚容易敏感, 就話似我喎, 我都無敏感。 ...

同我99一樣. 帶bb出街, d人都話bb d皮膚似我咁靚, 99就話唔係, 佢d種既皮膚都係咁靚既... ...
無言以對..................

別墅

呢D99真係令人討厭, 佢遇到樓主呢D好脾氣嘅新抱係佢好彩, 如果佢遇着我呢D脾氣火爆嘅新抱, 我一定即刻同佢開火, 我最憎人哋唔尊重我屋企人

民房

原帖由 MoMo208 於 09-7-2 16:28 發表
呢D99真係令人討厭, 佢遇到樓主呢D好脾氣嘅新抱係佢好彩, 如果佢遇着我呢D脾氣火爆嘅新抱, 我一定即刻同佢開火, 我最憎人哋唔尊重我屋企人

其實我都唔係好脾氣...我就呢件事同我c6開火.因我無直接回應99.點知c6仲話我唔對..雙重打擊呀

男爵府

唔一定係99, 62都一樣, 佢成日讚個孫, 成日話佢似十足我老公, 都算啦, 咁我個仔個樣係似我老公多d ... 但有次bb摟抱, 成日係度喊, 我62就問我細個時係咪咁摟計, bb似十足我咁洩 ....... 痴線 .. 我老公即刻氹返我 ...
到我99喇, 我bb皮膚唔好, 佢話佢自己生兩個仔細個時d皮膚都無敏感, 問我點解湊到佢個孫咁樣 ..... 我無睬佢 .....

複式洋房

除佐個別好99之外,大多數99心里永遠都系覺得佢自己個D仔女好架,我地做新抱既學識接受呢點就得啦。睇開D羅
我99仲激氣啊!一日同佢去街,我地前邊有個女人好大聲講野仲講粗口,我99同我講:唉,呢個女人咁無教養架,如果你系咁既人,我就會叫你阿媽溱你返回教下。激氣!我阿媽供我讀完大學,人地講粗口又關我同我阿媽事!
琴日,我姑奶來我地屋企,同我傾解時話我老公個人好好,我咁識選選佐佢細佬(呵,佢心目中又系佢D人好!),跟住我99即刻話:系啊,人地都話我個仔(我老公)好好架,你咁好彩先至搵到佢姐,你睇下人地邊個邊個...我好頂唔住,結婚系兩個人情投意合,關“好彩”咪事啊...
我結婚2年幾,99系同我地住,安結婚時就話我當你系女咁架,我好感動,好尊重佢。到依家屋企家務全都系我做,佢就日日去幫佢個細女溱仔做家務,我都唔同佢計,諗無所謂啦。佢個細女同佢孫女(我二叔離佐婚個女都同我住,)都好尊重我,頂唔住同我講,話我99成日系佢地面前講我壞話,話我老公中意食我煮既野唔中意食佢煮既,咪都聽晒我既意見,同佢(既99)無野好講...好多好多,日日都講,我都慣佐了。其實我老公都頂唔住個亞媽,話我搬出住,我都叫老公唔好搬,多D尊重佢亞媽,所以我老公好感激好,對我好又尊重我。
所以我唔信多數99可以當新抱真系女咁。不理點樣,我都會尊重99,只不過同佢少講D野羅

洋房

回覆 8# 晞玥 的文章

Are you frie her?

大宅

E~my bf mammy is the same la! she always asks me to dress many and many clothes.I told her that i had got enough clothe~than she would said that I only cared about my appearance,but not the health she also said that i 'must' get ill if i don't take her advise

However, my bf gets cold all the time.. and i seldom get ill...i think she want to X me only

民房

原帖由 momobbli 於 09-7-2 17:53 發表
除佐個別好99之外,大多數99心里永遠都系覺得佢自己個D仔女好架,我地做新抱既學識接受呢點就得啦。睇開D羅
我99仲激氣啊!一日同佢去街,我地前邊有個女人好大聲講野仲講粗口,我99同我講:唉,呢個女人咁無教養架,如果你系咁既人, ...

如果個個都好似你咁識諗就好了,你99對你幾咁差都好,你都識得以德報恕,你真係一個好好媳婦,你老公真係千世收來既福氣,我以你為榮......希望所有媳婦都可以學到你.....

首頁

尾頁

跳至