跳至

首頁

尾頁

大宅

我買過手指水,但苦到佢一食就嘔,一食就嘔,唯有放棄,但吾知點戒好?

大宅

無媽媽既bb食手指嗎?? @@

別墅

有食,不過我無諗過咁快就戒啫,可能會到1.5歲先試戒啦﹗
hoyam

別墅

我都係諗住遲d先幫佢戒, 我覺得佢食手指有幫助佢安睡, 除要瞓覺外,佢都冇特別會食, 所以我先諗住遲d先幫佢戒。

禁止訪問

大宅

我個b除左訓覺,平時坐響highchair,或者醒響度訓低左果時就好鍾意食,你拉佢隻手佢就同你鬥力,打佢手又吾怕!!

IPBB,
你bb食吾食手指??我只係俾佢食左幾次手指水就吾敢俾佢食啦,因為佢真係一啜就即嘔,係嘔得幾勁下果種,個胃無野就嘔水,所以吾敢試啦,俾我老公鬧到死!!

其實我自己試過手指水既味,只係丁點,已經苦到不得了,仲要係搵水漱口好多次陣味都仲響度!但我個fd個女好勁,連手指水都照食,所以戒吾到!

禁止訪問

大宅

原帖由 IPBB 於 09-7-27 17:35 發表

我個仔食呀, 食手指呀, 佢又唔係好勁.. 不過,就玩玩下都有食下手指咁囉.. 瞓教就一定啦... !
我有朋友都用過手指水同佢個女介奶咀, 佢個女一咬, 即嘔, 跟住以後唔食奶咀啦, 佢又成功左啦... 不過, 我個 fd 話係好 ...

你個fd咁好成功呀?我地果次一日同佢搽過3次,每次一丁點,佢每次一食到就係咁嘔,下次佢吾知道又照食,跟住又嘔,下次又係咁!見佢咁嘔法,我地就吾敢再搽,咁佢食吾到苦味咪繼續食手指囉!都吾知點同佢戒好,或者等佢大個仔d再試!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 7# IPBB 的文章

介奶咀都得? 我個女食奶咀多個食手指, 佢開始大, 我都唔想佢食奶咀, 原來手指水都可以搽係奶咀度ka?

複式洋房

不過睇書話捉住 bb 的手, 認真嚴肅同佢講唔食得, 持之以恆就戒到啦..

一仔有時會食下, 不過不停話佢之後真係少左....但都唔知係咪因為大個左啦~ haha

複式洋房

Just bought the 手指水 last Sat, my girl vomit out everything after we put it on her finger. We will try to put it on her finger again later!!!

首頁

尾頁

跳至