母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Where to buy medela swing 電奶泵 more cheaper or have discount right now???

大宅

我都想買一個, 因為要係公司pump 奶, 以前用mini electric pump 好嘈, 我上星期check wing on $1620 但有10%discount, 尚健 $1620 no discount, 我等wing on 大減價再去睇

原帖由 PatsyChiang 於 09-7-3 18:39 發表
Where to buy medela swing 電奶泵 more cheaper or have discount right now???

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我大半年前响護協買, 約$1300, 不過一定要係護協卡先可以買, BB會卡唔得

大宅

護協$1269,不過要有護協証,一般bb會會員卡唔得~~

複式洋房

荷花用hsbc咭有10%off

複式洋房

原帖由 queenielai 於 09-7-5 14:21 發表
護協$1269,不過要有護協証,一般bb會會員卡唔得~~

is anyone have 護協証 can borrow???

別墅

好媽媽勳章

我有, 睇下幾時一齊去呀~~不過我都你借人既

原帖由 PatsyChiang 於 09-7-5 17:01 發表

is anyone have 護協証 can borrow???

大宅

回覆 7# phoebe1214 的文章

我問朋友借了護協証, 剛剛去買左, 但昨日發現杏花村商場, 迎喜油家下一層有間專買bb 用品的鋪, 有 medela swing pump 買 $1620 有15% discount, 所以你可以搵下bb 用品專門店, 可以discount 會多d

洋房

有無人知medela swing 奶泵用硬喇叭好定係用軟喇叭好?因我剛買了個二手泵,想買配件,因好似衛生d!

大宅

我有一個軟一個硬,覺得兩個都差不多,不個軟的那個不可steam,較麻煩,硬的用完洗淨,可放入奶煲烚,方便好多。

原帖由 vinter88 於 09-7-16 13:40 發表
有無人知medela swing 奶泵用硬喇叭好定係用軟喇叭好?因我剛買了個二手泵,想買配件,因好似衛生d!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

硬喇叭會好 d 用耐 d , $ 50 比較抵 !

軟既好似 $ 45 , 2 - 3 個月要換架啦 ! 你 2 手買硬既
仲好 , 有埋個轉彎位自己用新既好 d !

仲有呀 check 下條管有無霉 ...... 有既去買埋啦,
建議買條長既 $ 50 / 條方便 d

原帖由 vinter88 於 09-7-16 13:40 發表

洋房

原帖由 chickenwing2006 於 09-7-16 14:56 發表

軟既好似 $ 45 , 2 - 3 個月要換架啦 ! 你 2 手買硬既

仲有呀 check 下條管有無霉 ...... 有既去買埋啦,
建議買條長既 $ 50 / 條方便 ...

你係唔係在babyoutlet買呀? 但我上他們的網頁見唔到有管賣喎!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我係 MK 尚健, MEDELA 既代理買 !

旺角中心 1821 室 TEL # 2395 2300

軟既 $ 45 , 硬既 $ 50

TUBE 長既 $ 50 , REGULAR 既 $ 49

去之前打去問下有無貨, 甘唔水白行一次麻 !

原帖由 vinter88 於 09-7-16 16:45 發表

你係唔係在babyoutlet買呀? 但我上他們的網頁見唔到有管賣喎!

男爵府

原帖由 chickenwing2006 於 09-7-16 14:56 發表

建議買條長既 $ 50 / 條方便 ...

吓!! 喇叭要換嫁??

大宅

見壞左就要換架啦
我都岩岩換左個(因為漏氣)

如果想平可考慮買二手
其實自己洗番乾淨/換配件後
衛生問題其實問題不大

我自己都有部mini想賣with兩套配件...唔知有無人想要(曾post 二手市場...但因為懶...post完就沉左了)

男爵府

原帖由 hidecatcat 於 09-7-16 22:51 發表
見壞左就要換架啦
我都岩岩換左個(因為漏氣)

如果想平可考慮買二手
其實自己洗番乾淨/換配件後
衛生問題其實問題不大

我自己都有部mini想賣with兩套配件...唔知有無人想要(曾post 二手市場...但因為懶...post完就 ...

我嗰個用咗年幾都冇壞到喎! 咁係咪即係唔駛換呢???

瑪瑙宮

好媽媽勳章

軟個個會溶架, 我而家用左硬 .... SO FAR 又無咩問題
都成 2 個月啦 !

真係買, 買硬會用到耐 D

原帖由 LHLMother 於 09-7-16 22:07 發表

吓!! 喇叭要換嫁??

洋房

原帖由 chickenwing2006 於 09-7-17 08:25 發表
軟個個會溶架, 我而家用左硬 .... SO FAR 又無咩問題
都成 2 個月啦 !

真係買, 買硬會用到耐 D

咁喇叭軟膠配件(接駁配件 2 個及白色軟膠葉 6 塊)
及奶杯,需唔需買過新呀?

民房

之前買Medela PIS , 看過Swing, 大約HKS1200.00
在Kwun Tong , 進躍.

原帖由 PatsyChiang 於 09-7-3 18:39 發表

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問有無sis可以post硬喇叭for swing嘅相呢?因為我買左一個但好似唔係for swing...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊