想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jesschi109 於 09-7-5 10:37 發表
如果黃體唔夠, 有冇機會bingo 呢? 如果真係bingo 左而黃體唔夠, 可唔可以即刻食藥或針增加黃體, 而baby 會唔會有問題呢? 有冇sis 試過而又冇事呢 thanks~ ...

如果黃體素唔夠, 可以係 bingo 後 打安胎針/ 塞安胎藥/ 食安胎藥.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 pigpig3112 於 09-7-5 13:39 發表

miffymiffy:

如果之前dr話我可能黃體唔夠,so個卵唔好,開左排卵藥比我食,呢2個月一排左卵即上高溫,仲keep到14日,dr 話唔錯,食多一個月睇下點,如果我真係bingo左,我係唔係一定要打安貽針or塞藥,先ok ga ~因為上次冇 ...

你DR 都話你可能黃體唔夠, 所以你BINGO的話, 佢應該都會同你打安胎針 或者俾黃體素藥你食/塞.

瑪瑙宮

原帖由 pigpig3112 於 09-7-5 18:33 發表

如果bingo左,我去家庭醫生到叫佢開藥比我得唔得ga ?婦科要預早2weeks 約..驚到時會遲左...

你家庭醫生可能未必有黃體素果 d 架~

但俾排卵藥既醫生, 有無話俾定藥俾你係dodo後塞 ?

瑪瑙宮

原帖由 pigpig3112 於 09-7-5 18:59 發表

就係冇ar~佢冇講過ar~

可能佢覺得唔駛住掛~ 或者你等 check 到 bingo, 就快d 打去預約.

首頁

尾頁

跳至