家事百科

跳至

首頁

尾頁

民房

各位bk媽媽

請問有冇用過覺得好..價錢合理..5oo多尺(2房1廳)3人(2大1細)大約多少錢?謝謝各人。

複式洋房

已PM, 你打去問問

男爵府

原帖由 gigi227 於 09-7-5 21:50 發表
各位bk媽媽

請問有冇用過覺得好..價錢合理..5oo多尺(2房1廳)3人(2大1細)大約多少錢?謝謝各人。

給你參考

剛搬完用 1128, 480 呎左右, 裝拆2床1衣櫃, 30幾箱/袋既什物, 還有其它電器廚房用品等.... $1,700 左右

大宅

pls PM me...thx...

原帖由 mike媽 於 09-7-5 23:01 發表
pm左你.你打去問下.祝你入伙大吉!!

大宅

please PM me the details, many thanks.....

伯爵府

咩野叫1128 呀
原帖由 bvbb 於 2009/7/6 18:27 發表

給你參考

剛搬完用 1128, 480 呎左右, 裝拆2床1衣櫃, 30幾箱/袋既什物, 還有其它電器廚房用品等.... $1,700 左右

大宅

原帖由 lovelymelody 於 09-7-7 00:08 發表
please PM me the details, many thanks.....
pm左你地.你地可以打去問下先.如果係好日最好搵d信譽好少少嘅搬屋公司.唔係俾人放飛機就好論盡...上個月月尾就有幾個媽咪係咁啦.

大宅

係一間搬屋公司嘅名
原帖由 Little_cy 於 09-7-7 00:29 發表
咩野叫1128 呀

民房

我已經問了9間, 同區搬 (坐的士唔會跳錶), 2房2廳, 全部都過 $1500, 係唔係貴咗啲?

伯爵府

睇你有幾多野架, 我個女3歲都一架VAN仔都裝唔晒啦.有計多少野架
原帖由 bonpsc 於 09-7-10 17:06 發表
我已經問了9間, 同區搬 (坐的士唔會跳錶), 2房2廳, 全部都過 $1500, 係唔係貴咗啲?

民房

上次用過 Smartly Move, weekend搬, 舊屋行2層樓梯, 跟住新屋有lift, 塞滿一整車, 都係 $2000 ~

不過今次 quote 過, 車程短勁多, 都係weekend, 兩邊有lift, 傢俬雜物一樣, 都係平 $400...

所以先試其他...不過好似仲貴...

原帖由 thomas_so33 於 09-7-10 17:21 發表
睇你有幾多野架, 我個女3歲都一架VAN仔都裝唔晒啦.有計多少野架

男爵府

原帖由 bonpsc 於 09-7-10 17:06 發表

差不多啦, 唔算太貴.

男爵府

原帖由 bonpsc 於 09-7-10 17:38 發表
上次用過 Smartly Move, weekend搬, 舊屋行2層樓梯, 跟住新屋有lift, 塞滿一整車, 都係 $2000 ~

不過今次 quote 過, 車程短勁多, 都係weekend, 兩邊有lift, 傢俬雜物一樣, 都係平 $400...

所以先試其他...不過好似 ...

係計有幾多東西要搬, 要唔要裝拆傢俱, 未必計遠近.

因為我最近搬都係咁樣.

民房

可否SEND 個搬屋公司的CONTACT 我呀?
[email protected]

Thanks

大宅

貴我都係村屋搬村屋都係$1600
永發搬運

大宅

我都係村屋搬村屋都係$1600
永發搬運

水晶宮

畀面勳章

唔好意思, 我想話上年就係用左BK睇到呢位 mike媽 話介紹好多mami都話好嘅搬屋公司. 我搬左2,3天後先發現少左D野, 原來無左袋红白籃, of course打去緊話無la. 可能我黑仔la. 後來發覺每次介绍搬屋 mike媽都會出現. 我只是想講事實.:(

複式洋房

原帖由 tanping 於 09-8-27 17:09 發表
唔好意思, 我想話上年就係用左BK睇到呢位 mike媽 話介紹好多mami都話好嘅搬屋公司. 我搬左2,3天後先發現少左D野, 原來無左袋红白籃, of course打去緊話無la. 可能我黑仔la. 後來發覺每次介绍搬屋 mike媽都會出 ...

我上年搬又係試了呢位mama介紹的公司,點知俾人放飛機.... 後來好彩有另一位mama介紹一個俾我, 先搬得成, 個個就好好多la, 有交帶, 又好禮貌, 所以要小心選擇, 因為我一年就差唔多搬一次, 所以會好小心

民房

原帖由 kiuyi 於 09-8-27 20:29 發表
我上年搬又係試了呢位mama介紹的公司,點知俾人放飛機.... 後來好彩有另一位mama介紹一個俾我, 先搬得成, 個個就好好多la, 有交帶, 又好禮貌, 所以要小心選擇, 因為我一年就差唔多搬一次, 所以會好小心 ...

我朋友自己 quote 另一間 (因我介紹佢嗰間無期, 而且比佢自己quote嗰間貴$200, 所以佢用自己quote嗰間) , 可能佢無咩經驗, 同人哋溝通得唔好, 最後被人加收 $400 ~ 仲貴咗

不過我記得我第一次搬屋都無咩經驗, 但我好好彩, 揾到我呢間搬屋公司, 雖然我講少咗嘢, 但佢哋都無收貴我, 仲教我好多搬屋知識 ~
依家我多咗經驗lu...而且用開呢間都真係好好, 啱啱呢次撞正好日搬屋, 搞到要傍晚先有期可以搬, 但佢出咗六個師傅幫我搬, 由舊屋到新屋, 成個過程兩小時搞掂晒, 超讚 !!
P.S. 幫我睇住搬屋的朋友無一不讚 ~

水晶宮

畀面勳章

[quote]原帖由 kiuyi 於 09-8-27 20:29 發表

我上年搬又係試了呢位mama介紹的公司,點知俾人放飛機.... 後來好彩有另一位mama介紹一個俾我, 先搬得成, 個個就好好多la, 有交帶, 又好禮貌, 所以要小心選擇, 因為我一年就差唔多搬一次, 所以會好小心 ... [/quote
係啊, 所以希望大家小心D, 唔好kam易信人, 我前二三年都年年搬, 但就未試過少成袋野, 諗返都玉赤. :-(

首頁

尾頁

跳至