跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

佢哋食奶的PATTERN係點架?我嗰個重未介夜奶呀!

早上6-7點食奶
早上11點食粥
下午2-3點食奶
下午6-7點食粥
晚上9-10點食奶
半夜3點食奶

佢食咁多餐都唔係好重,重未夠20磅

別墅

我個仔4個月時都已經唔係好食夜奶

原帖由 Siukwai 於 09-7-6 10:44 發表

早上6-7點食奶
早上11點食粥
下午2-3點食奶
下午6-7點食粥
晚上9-10點食奶
半夜3點食奶

佢食咁多餐都唔係好重,重未夠20磅 ...

大宅

I still BF my baby.
The pattern is about the same as urs, except the time difference.
She can skip driking the afternoon milk if she doesn't take a nap.

She quit night milk since she was a month old, but started to drink it again when she was a year old and still drinking night milk now. I guess she just need some "pleasure" from it.

原帖由 Siukwai 於 09-7-6 10:44 AM 發表

早上6-7點食奶
早上11點食粥
下午2-3點食奶
下午6-7點食粥
晚上9-10點食奶
半夜3點食奶

佢食咁多餐都唔係好重,重未夠20磅 ...

子爵府

醒目開學勳章

我亞囡都是人奶b呀! 佢個時間表是...

8:00am 人奶
11:30am abc粉/薯蓉
3:00pm 人奶
7:00pm 飯仔
10:00pm 人奶

佢未夠1個月已經沒有飲夜奶啦! 但是在大約10個月時就每個week大約有2-3晚會起身飲夜奶, 都維持咗1個月呀! 跟住到13個月時誡奶咀後"右"飲返呀! 可能佢冇咗奶咀想有d安全感, 因為都唔係好飲咁, 只是啜幾吓! 都維持咗2個week呀! 到依家14個月1星期, 就1個week大約會有1晚左右會半夜起身要啜奶奶! 不過都冇諗住特登幫佢誡, 因為一來不是時常飲, 二來想佢自然誡!
我亞囡都不是很重的! 在1歲時在健康院磅到是20磅! so有d人會話我亞囡唔肥, 我話我亞囡身材都不知幾fit呀!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

哈!原來重有咁多B好似我個B咁,我以為多數都會戒咗夜奶。不過我都無諗住同佢戒,有時就會覺得辛苦啲啦,同埋覺得佢都唔係食緊奶,只不過喺度啜幾吓,借啲又上嚟我張床同我哋瞓,放返佢去BB床就喊!

大家要一齊努加呀!

首頁

尾頁

跳至