嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

BB就快一歲了,但只得3隻牙仔,故想他吸收多些鈣質,請問那裡有BB芝士買?最好能提供牌子和能在那裡買得到!Thanks!

大宅

原帖由 可樂妹 於 09-7-6 15:36 發表
BB就快一歲了,但只得3隻牙仔,故想他吸收多些鈣質,請問那裡有BB芝士買?最好能提供牌子和能在那裡買得到!Thanks!

jusco & citysuper 都有..

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

何不將一般的高鈣芝士切碎加入熱薯蓉, 南瓜蓉? 溶左香d好味d嘛, 又不用你費心成日要買bb食品, 同埋佢未食過易d接受嘛

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

百佳 TASTE 到有雪X BB芝士 ! 每次一粒 !

大宅

一般芝士鹽分太高!
原帖由 HAZEL920 於 09-7-6 16:50 發表
何不將一般的高鈣芝士切碎加入熱薯蓉, 南瓜蓉? 溶左香d好味d嘛, 又不用你費心成日要買bb食品, 同埋佢未食過易d接受嘛

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

吉之島,TASTE,citysuper都有.

別墅

好媽媽勳章

Sogo 都有

子爵府

同大人食個d放埋一齊定放係bb用品個度架?

子爵府

咁多位媽媽,可唔可以講埋牌子名呀?
THANKS!!!!

民房

原帖由 可樂妹 於 09-7-6 15:36 發表
日本kewpi有樽裝芝士,大概5個月以上食得,要食幾多'不'幾多,其他放fridge.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 conpionbb 於 09-7-10 04:19 發表
日本kewpi有樽裝芝士,大概5個月以上食得,要食幾多'不'幾多,其他放fridge.

我上次係birth sales話呢隻樽裝芝士好多bb鐘意食,我買左2樽試下,我bb又真係好鍾意食,開始時比半樽佢食,食食下半樽唔夠,大叫呀佢要食大半樽.我見到東西都有得買,1樣價錢買左6樽..haha

別墅

my bb is 6 months old. when can she start eating bb cheese?
i gave her bb yogurt yesterday but she spit it out and cried :(

原帖由 bunbuncoco 於 09-7-10 14:23 發表

我上次係birth sales話呢隻樽裝芝士好多bb鐘意食,我買左2樽試下,我bb又真係好鍾意食,開始時比半樽佢食,食食下半樽唔夠,大叫呀佢要食大半樽.我見到東西都有得買,1樣價錢買左6樽..haha ...

Visit our Blog! http://hk.myblog.yahoo.com/goofybaby-unun

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 goofybaby 於 09-7-13 00:55 發表
my bb is 6 months old. when can she start eating bb cheese?
i gave her bb yogurt yesterday but she spit it out and cried :(

u can start now since your baby is already over 6 months, my baby seems to eat everything, he did not spit out any food yet.

首頁

尾頁

跳至