跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BB在床上行行企企,現在每天都頭撞床欄數次,怕不怕呢?就算裝上床圍,佢全方位上上下下咁撞,點算好?

子爵府

咁係咪應該轉網床瞓呢?

另外, 我想問下你係咪之前已較低了木床? 如果唔係, 佢係張床企係到咪好危險?

大宅

我屋企就用CHICO的床欄,因為比較高新,我再係邊到用之前買的窄身床欄包住,如果唔係真係每日跌同撞最少十幾廿次。
但係CHICO的床欄現在只係我半圍買,仲要29X一個。如果要晒就要差唔多600。真係幾貴下。
不過我用緊個D係個朋友比。因為佢之前幫CHICO做版所先有。

大宅

我用針線縫實床欄同圍床,咁BB全方位郁時都唔洗直接撞到D木,同埋我一早已經將床板放到最底果格了.

子爵府

請問點樣用針線縫實? 可唔可以 share photos ? Thanks.

將床較低了, 如果將睡著的BB放落床, 我地條腰咪好辛苦?

原帖由 stitchlambb 於 09-7-8 12:19 發表
我用針線縫實床欄同圍床,咁BB全方位郁時都唔洗直接撞到D木,同埋我一早已經將床板放到最底果格了.

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

已經將床放低了, 也有用床圍,不過是軟身的,所以BB有時會自己"禁"低,同埋佢有時企喺度,打則或向後拗腰,所以容易撞頭仔.如果高身的床圍,會唔會好熱

男爵府

我都放底咗啦! bb自己識企, 又高, 企起身成個頭同埋膊頭都出晒離! 放底咗我都驚驚地佢幾時唔識 gut 起身跌咗出來!

大宅

我用咩途徑比你睇好呢?

原帖由 minisheep 於 09-7-8 12:33 發表
請問點樣用針線縫實? 可唔可以 share photos ? Thanks.

將床較低了, 如果將睡著的BB放落床, 我地條腰咪好辛苦?

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

複式洋房

回覆 1# bbfai 的文章

最後我都買左網牀給女女瞓!家陣張床仲未到, 所以我用D枕頭攝住角位, 再加床圍, 叫好D!!

首頁

尾頁

跳至