跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

hi, 我剛驗到有咗, 預產期係3月10日。第二胎啦。預計在瑪嘉烈生。

複式洋房

原帖由 ktv 於 09-7-7 21:56 發表
hi, 我剛驗到有咗, 預產期係3月10日。第二胎啦。預計在瑪嘉烈生。

恭喜你呀.

我都係今日check 到有. 預產期係3月6日呢. 我第一胎, 乜都唔識.

應該會响養和生, 但未confirm 搵邊個醫生好呀.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ktv 於 09-7-7 21:56 發表

我同你一樣呀...我上個星期五驗到....預產期係3月10日...都係第二胎

我會係屯門醫院生

複式洋房

今日check到, 第二胎, 嘉諾撒生
養和1月已經full 晒, 你地想o向o個度生就早D book!

複式洋房

原帖由 kk101 於 09-7-8 14:53 發表
養和1月已經full 晒, 你地想o向o個度生就早D book!

咁你預產期係幾時呀?

我想快d check 多一次呀...

洋房

你地咁快計到預產期既..我都係今日岩岩先知道有左....都係第2胎...相隔19個月咋.....

男爵府

我都今朝 confirm 有咗,自己 check 預產期係 8/3/2010 打算星期一先去睇醫生^^

大宅

我都是自己check到, 第二胎了。

複式洋房

預產期3月15日

原帖由 miuchuchu 於 09-7-8 22:39 發表

咁你預產期係幾時呀?

我想快d check 多一次呀...

大宅

我同你差不多喎. 我今日check到, 宜家個b係0807出世, 所以應該相差20個月呢.

原帖由 szeleungtao 於 09-7-9 02:10 發表
你地咁快計到預產期既..我都係今日岩岩先知道有左....都係第2胎...相隔19個月咋.....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個小B預產期3月19日,我個大仔係07年6月出世!!!!大仔喺仁安出世,小B應該都會係喺仁安!!!

大宅

大家好,我一向cycle都係28至43日,所以last M係5月13日,但6月23日check過無線,但7月2日先有少少線,今日再check就好深色,所以都唔知亞B係2月定3月BB?

我亞女係0806 BB,亞囡生日老公就話要慶祝下,開始唔用X,因為我係開刀生,所以兩個唔可以太近,之前睇過好似話最少隔一年,老公、我媽咪、我亞哥個個都叫我快d生多個,因為個個都話我肥,生完無減過肥,諗住再生完先出去比錢人減!

大宅

原帖由 ET0626 於 09-7-9 23:38 發表
我同你差不多喎. 我今日check到, 宜家個b係0807出世, 所以應該相差20個月呢.

ET0626,

你上次順產定開刀呀?

大宅

原帖由 kk101 於 09-7-8 14:53 發表

今日打去book醫生,姑娘話已經book到2月啦!不過經濟唔好係咪少咗人生呢?我上一胎11週去見醫生book養和已經係waiting list,好彩最後都有位,幾擔心無位生仔呀!哈哈...

大宅

回覆 2# oh_baby 的文章

我上次係開刀. 今次唔係有備而黎, 所以之前食了好多涼野. 今日去睇第1次醫生, 流血作小產, 要bed rest. 而且今晚的情況唔係咁好, 我希望可以繼續留o係呢個媽媽會啦.

男爵府

oh_baby,
我同你都一樣,d m 一向都唔準,上一次1/6 m時 仲有啡啫喱 & 粉紅啫喱,今日打算去醫生到 confirm 有咗時,醫生堅持先寫 現在是 11週,因為佢話我一嚟唔準,二嚟上次咁古怪,會當上一次係假經/作小產,所以佢會保守d先寫 11週。

佢叫我快d去搵個婦產科 check check,順便 confirm 週數,咁對大人&bb都會好d,你都不防搵個醫生 check check丫

原帖由 oh_baby 於 09-7-10 22:46 發表
大家好,我一向cycle都係28至43日,所以last M係5月13日,但6月23日check過無線,但7月2日先有少少線,今日再check就好深色,所以都唔知亞B係2月定3月BB?

我亞女係0806 BB,亞囡生日老公就話要慶祝下,開始唔用X,因為我係開刀生,所以兩 ...

大宅

各位媽媽, 我真的要離開這個媽媽會啦. 由知道小b的存在到今天confirm了他已經離開, 才不過3天的事. 雖然不是第1次有bb, 而且只是這麼短的日子, 但也真的很心痛.

你地要繼續努力啦.

原帖由 ET0626 於 09-7-10 23:45 發表
我上次係開刀. 今次唔係有備而黎, 所以之前食了好多涼野. 今日去睇第1次醫生, 流血作小產, 要bed rest. 而且今晚的情況唔係咁好, 我希望可以繼續留o係呢個媽媽會啦. ...

大宅

我都冇咗啦, 但我冇傷心, 因為咁啫係話個胎唔健康, 就算生出來都可能好有問題, 有缺憾。再要個健康o既仲好啦。而家唔駛刮宮, 下cycle 可即再試過。

原帖由 ET0626 於 09-7-11 16:21 發表
各位媽媽, 我真的要離開這個媽媽會啦. 由知道小b的存在到今天confirm了他已經離開, 才不過3天的事. 雖然不是第1次有bb, 而且只是這麼短的日子, 但也真的很心痛.

你地要繼續努力啦.

...

別墅

原帖由 ET0626 於 09-7-11 16:21 發表

你地要繼續努力啦.

...

ET0626,

唔好難過, 再來過啦, BB都係唔健康先會走, 加油呀!!!!

我都2次小產, 我1個B都未有, 你都起馬有1個, 我啱啱BINGO左, 而家5wk幾, 早幾日都有作小產, 希望今次順利啦!!

大宅

謝謝呀, 希望你一切順利, 休息多d! 你都講得o岩, 返到屋企, bb見到我唔開心對住我笑, 都會開心d.

原帖由 逍遙派 於 09-7-11 17:58 發表

ET0626,

唔好難過, 再來過啦, BB都係唔健康先會走, 加油呀!!!!

我都2次小產, 我1個B都未有, 你都起馬有1個, 我啱啱BINGO左, 而家5wk幾, 早幾日都有作小產, 希望今次順利啦!! ...

首頁
12345...9

尾頁

跳至