跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-14 22:18 發表

yee~乜可以自己book左先之後先搵醫生架?
本來有人介紹rose tse~中環prince~但1200~又好似無乜人識~所以我最後都係搵馬醫生~~~第一印象好好呀~~~ 仲而家幾wk呀? ...

唔係...都係經醫生book,不過可能係舊症(上年搵佢開刀生過)姑娘可以幫我fax咗去先!我上年要waiting list架!mouth:mouth:" />

大宅

原帖由 oh_baby 於 09-7-14 20:30 發表

C6唔想接受?大B仲好細呀?

係呀, 大b而家八個月...

民房

原帖由 oh_baby 於 09-7-14 23:45 發表

唔係...都係經醫生book,不過可能係舊症(上年搵佢開刀生過)姑娘可以幫我fax咗去先!我上年要waiting list架!mouth:mouth:" />mouth:" />

今次你甘早~完全無問題啦!!!!!!!!!

複式洋房

你地會唔會去8月頭個BB展?

珍珠宮

我今胎都係第二胎~
預產期:7/3/2010,都有作小產,住咗3日QE,而家BOOK咗下星期三去睇羅醫生,希望到時見到個胎啦~

大宅

今朝棒棒倏line好淡色, 今日blood test, 明日有results. 希望可以做3月mama.

預產期:23/3/2010

民房

原帖由 kk101 於 09-7-15 09:11 發表
你地會唔會去8月頭個BB展?

甘早去有無用架? um...其實個bb展有d乜睇架?

複式洋房

都唔係真係超級多o野, 不過如果有o岩o既, 有時真係可以好平
我舊年買o左勁多濕紙巾, 平時廿幾蚊盒, BB展賣$10
所以如果之前做齊功課, 去到搵到要買o既o野, 就會好抵
仲有, 如果想儲臍帶血, 會有好D優惠

原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-15 21:54 發表

甘早去有無用架? um...其實個bb展有d乜睇架?

複式洋房

回覆 1# kk101 的文章

各位你哋好呀!! 我也是新來的

我係1/7 睇了個普通科既女醫生, 即係淨係驗尿, 醫生話剛剛有左(條control line 真係幾淺色架), 粗略estimate 預產期係3月1號, 但佢就叫我7月尾先再去睇婦科同照超聲波confirm 下bb 既size先真正準o的既預產期。

女醫生轉介我去睇"鄧遠釗"婦科醫生, 但我search 完鄧醫生既information後就好驚, 唔敢搵佢, 所以自已再搵過另一個名氣好o的既婦科醫生啦, 星期六 18/7 睇, 到時應該7weeks有多了, 請問各位知唔知會做d乜, 同埋係咪會照bb心跳架??

呢2日成日都叫老公去心聽下有無bb心跳呀....好鬼期待星期六呀....
p.s. 我是第一胎呢~~

洋房

hihi, nice to meet u.
i'm 第1胎 too , 好緊張, i'm at week 5, this week checked 2nd time, 1st time visit 鄧遠釗, 唔鈡意佢,今次try曾祥風

原帖由 me523 於 09-7-16 14:47 發表

我係1/7 睇了個普通科既女醫生, 即係淨係驗尿, 醫生話剛剛有左(條control line 真係幾淺色架), 粗略estimate 預產期係3月1號, 但佢就叫我7月尾先再去睇婦科同照超聲波confirm 下bb 既 ...

複式洋房

我估BB要6-7 weeks先聽到心跳, 就咁用耳仔聽唔到o架!

跟住每個月去醫生到用ultrasound睇下BB
度下大小

到BB 兩個多月去做oscar test (通常呢個時候會知仔定女)
跟住隔幾個月check 血糖睇下有無妊娠糖尿 (如果o向公立醫院登記o左, 會免費)
又會做structural ultrasound, 睇下BB整體, 同埋內臟有無問題

原帖由 me523 於 09-7-16 14:47 發表

我係1/7 睇了個普通科既女醫生, 即係淨係驗尿, 醫生話剛剛有左(條control line 真係幾淺色架), 粗略estimate 預產期係3月1號, 但佢就叫我7月尾先再去睇婦科同照超聲波confirm 下bb 既 ...

民房

原帖由 kk101 於 09-7-16 09:58 發表
都唔係真係超級多o野, 不過如果有o岩o既, 有時真係可以好平
我舊年買o左勁多濕紙巾, 平時廿幾蚊盒, BB展賣$10
所以如果之前做齊功課, 去到搵到要買o既o野, 就會好抵
仲有, 如果想儲臍帶血, 會有好D優惠

...

Yee...係喎...有d野可以珍平買定.....個濕紙巾真係超....平!!!!我有次幫我個fd買都要22蚊但佢已經叫我盡買
我想問其實儲臍帶血係未真係有用架??

複式洋房

我幫大囡儲o左
有d人話第二胎唔駛
有d直情話無用
但係好多人話當買保險, 同埋科技發達, 可能遲幾年會更有用
臍帶血一生人一次機會!!

原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-16 22:41 發表

Yee...係喎...有d野可以珍平買定.....個濕紙巾真係超....平!!!!我有次幫我個fd買都要22蚊但佢已經叫我盡買
我想問其實儲臍帶血係未真係有用架??

民房

原帖由 kk101 於 09-7-17 09:19 發表
我幫大囡儲o左
有d人話第二胎唔駛
有d直情話無用
但係好多人話當買保險, 同埋科技發達, 可能遲幾年會更有用
臍帶血一生人一次機會!!

甘又係...一生得個一次機會.....當買個保險:loveliness: ..Who know what's going on in the future~~~
甘bb展時買個services係未會有discount架?

複式洋房

可能會送多一年儲存, 同埋有coupon或者禮物送
我07年有chicco bb車送, 成3千幾蚊o架

原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-17 09:54 發表

甘又係...一生得個一次機會.....當買個保險:loveliness: ..Who know what's going on in the future~~~
甘bb展時買個services係未會有discount架?

大宅

琴日blood test confirm bingo, 但而家抹pat pat 有d粉色blood, 好檐心. 上胎16 weeks 走左都系流左血好多weeks.

民房

原帖由 kk101 於 09-7-17 10:18 發表
可能會送多一年儲存, 同埋有coupon或者禮物送
我07年有chicco bb車送, 成3千幾蚊o架

Yee..如果我當買保險~而家仲希架甘好既bb車送真係好ok喎!!!!好!!等我同老公傾下先~~~
唔該哂你呀~kk~~成日都好似"ma"煩到你tim~

民房

原帖由 chungchungmama 於 09-7-17 20:44 發表
琴日blood test confirm bingo, 但而家抹pat pat 有d粉色blood, 好檐心. 上胎16 weeks 走左都系流左血好多weeks.

yee...甘你有無睇醫生呀??買個安心呀ma~~
唔好甘worry啦~~安心d~定d~bb都定d呀ma~
加油加油!!!!!!

民房

今個星期comfirm有咗.預產期明年二三月咁現在有咗幾多week? 幾時要去照呢

民房

原帖由 magic2009 於 09-7-18 11:21 發表
今個星期comfirm有咗.預產期明年二三月咁現在有咗幾多week? 幾時要去照呢

你m準唔準架?如果準~你上次m後數3個月加7日就係預產期~你上一次m到而家就係你懷孕周數~ (如果m準就甘計囉)~

首頁
12345...9

尾頁

跳至