跳至

首頁
34567...9

尾頁

複式洋房

4個月應該ok

原帖由 kikiekong 於 09-7-22 15:20 發表
i knw, wht week can go r?

別墅

I come to say 'Hi". My expected due date is 8 March. Today I went to see doctor - 7 weeks....1.09cm...with heart beat la!

洋房

mama你好呀...鄧醫生都幾好呀,我08年8月生第一胎都係佢接生,手勢又好,不過個人就有d怪怪哋.......我今日cheak到又有咗呀,我都係搵番鄧醫生接生........
原帖由 kikiekong 於 09-7-14 15:15 發表
hi, i'm new to 媽媽會, 第1胎. 我都係just confirmed 有左5 weeks, 話就話3月頭生,都唔知会唔会2月尾?? 呢个星期尾会照第2次. 第1次悌鄧遠劍, 唔鈡意佢. 今次試曾祥风. 其实好担心bb 健康, 又騖佢会特然無心跳 ...

民房

原帖由 毛仔媽咪 於 09-7-22 23:54 發表
mama你好呀...鄧醫生都幾好呀,我08年8月生第一胎都係佢接生,手勢又好,不過個人就有d怪怪哋.......我今日cheak到又有咗呀,我都係搵番鄧醫生接生........

Congrads~~ 幾大啦?
怪怪地?點怪怪地法呀??

別墅

我都係用呢隻牌子....

好好用..我又唔記得check la...liz....大咗肚無乜記性..kakak

原帖由 kk101 於 09-7-22 13:55 發表
Clxxins (法國護膚品牌子), 我唔打全名驚BK當我賣廣告, 估唔到就pm我啦
佢地D products 全部適合孕婦用
我上一胎差唔多個個禮拜去massage, 因為條腰同對腳真係好痛!
佢地中環, 尖沙咀同Sogo都有center

...

複式洋房

各位媽咪好,
我是第二胎,預產期是10年3月20日
第一胎BB囡於08年12月出生
相差15個月
總之今胎比上胎似乎辛苦D

大宅

Me too!. My first baby was born in August 2008, My second BB EDD: 2/3/2010..
今胎辛苦D, 時時作嘔.... ><

別墅

我frist bb 係2007年10

宜家呢個係27/3

係..都幾辛苦...又要重要捱一次佗BB的經歷

原帖由 Carrie08 於 09-7-23 12:11 發表
Me too!. My first baby was born in August 2008, My second BB EDD: 2/3/2010..

洋房

去見佢ga時候,鄧醫生唔係幾like講嘢,次次都係得幾句嘢講,之後就叫你比佢照,照完出番黎又講兩句就冇la.....
原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-23 09:08 發表

Congrads~~ 幾大啦?
怪怪地?點怪怪地法呀??

洋房

haha咁岩ga.....我今胎ok wo,咩事都冇,食得瞓得係唔多行得,預產期應該係18/3/10,mama大家一齊努力,你有冇參加816party呀???
原帖由 Carrie08 於 09-7-23 12:11 發表

男爵府

來報到0.0
前日用棒棒驗到有左
自己計 而家應該4week4day
好緊張 第一胎
e幾日 小腹有d扯住扯住痛
唔知係咪正常既呢??

預產期 2010年3月26-27

別墅

你快d 到私家check check , 再去健康院排期la..
扯住扯住痛

我又無wor...

原帖由 bb0930 於 09-7-24 00:51 發表
來報到0.0
前日用棒棒驗到有左
自己計 而家應該4week4day
好緊張 第一胎
e幾日 小腹有d扯住扯住痛
唔知係咪正常既呢??

預產期 2010年3月26-27

大宅

no ah. u will attend??
my son is very active (naughty) now. He will climb to the top of the sofa and jump down!!

原帖由 毛仔媽咪 於 09-7-23 17:44 發表
haha咁岩ga.....我今胎ok wo,咩事都冇,食得瞓得係唔多行得,預產期應該係18/3/10,mama大家一齊努力,你有冇參加816party呀???

洋房

hihi, congrats ^^
i changed to 曾祥風, he's so nice, not like dr. tang, so rush everytime n he don't allow anyone to go with u inside the room to check up; even yr husand or mom.....it's a bit strange. anyways, it's important that u feel comfortable ^^

洋房

nevermind , i'll wait for u, hehe

原帖由 BB_sam 於 09-7-23 09:17 發表
我都係用呢隻牌子....

好好用..我又唔記得check la...liz....大咗肚無乜記性..kakak

別墅

亮晶晶媽, 我哋又多個B同一個月出世喇, 我啱啱check 咗有, 預產期 21-3-10 呀.

heehee

原帖由 Pooh529 於 09-7-18 15:33 發表

唔駛驚架, 前一胎照呀囡時, 可以見到佢, 會覺得好得意, 照結構仲好笑, 成日見到呀囡係度食手指添

洋房

今日去醫生度cheak咗真係中咗呀......依胎係第二胎,大仔下個月先一歲ja.............好辛苦呀,不過都係好開心.......預產期18/3......

別墅

大家好呀~
我係第一胎...超級緊張呀!!!
之前用棒棒自己驗咗已經好忐忑...又咩都唔識喎
後尾老公車我去仁安(因為我亞嫂兩胎都喺果度生)..confirmed比咗轉介信
自己打返去仁安book醫生...因為之前睇過post話袁醫生好...點知排排排...到尋日先第一次做產檢
好緊張呀~
等咗成兩個鐘先有得睇...佢話有8wks喇
預產大約喺 7 Mar 10
不過成個產檢過程好快呀...
淨咗做咗Ultra sound...
因為醫生話最緊要睇到有心跳喎...
醫生話個子宮轉咗去後面.....係咁按係咁按...按到我好唔舒服...醫生仲叫我放鬆d唔好同佢鬥力~ -_-!
後尾終於睇到粒"豆豆"喇~
"豆豆"入面又有一小點閃吓閃吓..
醫生再好快咁同我講呢边係頭果边係屁股....咁就檢查完
之後會喺大概一個月後做oscar...但係袁醫生太忙喇~ >_<
就唔到期...宜家搵咗第二個醫生同我做...
就係因為佢大忙喇...我嚟緊第二次產檢要排到去九月頭先有得睇...
因為我係第一次有BB...真係好緊張呀....同埋有好多問題:

通常出面做第一次產檢係咪都淨係做Ultra sound ?
我聽我老細講出面果d會俾埋BB心跳聲比準媽媽聽咖~
我都好想聽下.... :<

我又有話比醫生聽我下腹成日都會有唔舒服咁...
但佢又話11wk前都會好正常喎...
請問你地會唔會咁﹖

之前睇到d媽媽成日話作小產...好驚呀!
其實作小產有咩徵兆﹖
做d咩 / 唔做d咩可以避免﹖

先謝謝多位經驗媽媽~~

子爵府

原帖由 臭Bee媽 於 09-7-24 14:43 發表
亮晶晶媽, 我哋又多個B同一個月出世喇, 我啱啱check 咗有, 預產期 21-3-10 呀.

heehee

哎呀, 臭bee媽比你發現我係度添, 不過要
我琴日有少少流血&啡所以早左佢睇醫生, 但係醫生未比預產期我呀,我自己計就26/3/10

別墅

OkOk, 我會

加油, 休息多D呀.

原帖由 Pooh529 於 09-7-25 09:04 發表

哎呀, 臭bee媽比你發現我係度添, 不過要
我琴日有少少流血&啡所以早左佢睇醫生, 但係醫生未比預產期我呀,我自己計就26/3/10

首頁
34567...9

尾頁

跳至