論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個新工人來了一星期 , 本來我仲好擔心囝囝唔跟佢 , 點知囝囝一d都無野, 仲好跟此新工人, 可能新工人真係很用心帶佢, 而舊果個就不太理佢, 所以bb都無掛住舊果個.
真係的, 很容易看得出個工人錫唔錫bb, 就係睇個bb跟唔跟佢就知. 我個仔在有選擇情況下是不會跟個舊工人, 你們有沒有同感 ?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

恭喜你, 搵都好工人.
我都認為囝囝越肯跟工人即表示工人錫佢.

原帖由 HoraceBB 於 09-7-8 17:14 發表
我個新工人來了一星期 , 本來我仲好擔心囝囝唔跟佢 , 點知囝囝一d都無野, 仲好跟此新工人, 可能新工人真係很用心帶佢, 而舊果個就不太理佢, 所以bb都無掛住舊果個.
真係的, 很容易看得出個工人錫唔錫bb, 就係睇個bb ...

大宅

原帖由 HoraceBB 於 09-7-8 17:14 發表
真係的, 很容易看得出個工人錫唔錫bb, 就係睇個bb ...

始終黎左一星期, 都是睇緊d好. 初黎報導, 表現一定會好, 做落就知..不要鬆懈

複式洋房

此工人本是我姑奶早幾年用過, 因好無人帶仔(好奶奶中左風) , 就係她帶得很好 , 所以就打比佢, 睇佢想唔想番來香港做, 剛她的屋地震爛左, 所以兩公婆要再出去打工, 而她媽媽又答應帶好兩個仔所以先來到, 此是否緣份 ?
原帖由 小寶媽08 於 09-7-8 17:58 發表

始終黎左一星期, 都是睇緊d好. 初黎報導, 表現一定會好, 做落就知..不要鬆懈

男爵府

恭喜

大宅

原帖由 HoraceBB 於 09-7-8 18:30 發表
此工人本是我姑奶早幾年用過, 因好無人帶仔(好奶奶中左風) , 就係她帶得很好 , 所以就打比佢, 睇佢想唔想番來香港做, 剛她的屋地震爛左, 所以兩公婆要再出去打工, 而她媽媽又答應帶好兩個仔所以先來到, 此是否緣份 ? ...

咁都幾好, 你真的好彩

首頁

尾頁

跳至