懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 maghung 於 09-7-13 14:36 發表

請問胡廣森接生收費是多少呢?

佢冇講實佢的收費,
只講若順產約埋單$3xxxx,
開刀就約$4xxxx.
因為我仍未決定順產定開刀,
所以未問佢實數係幾多.

男爵府

原帖由 daytonawong 於 09-7-13 13:47 發表

我都睇緊鄧醫生呀.....我都想知個 PACKAGE 包D咩,
同埋走佬袋要帶D咩......上網無資料啊.....

想問問半麻醉係點架, 係咪睇住DR開刀,攞個B出嚟?
咁咪好驚囉? 開刀揀 PACKAGE 定唔 JOIN PACKING抵呢? ...

好似要睇開註院醫生先可join package.

大宅

畀面勳章

糸尼...咁有冇人搵過勒嘉仁半麻尼..(因為我暫時睇佢)
我刀諗住出年三月糸港安做半麻...
5知仲有冇邊個醫生好d呢?
同埋收費幾多到?

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 daytonawong 於 09-7-13 13:47 發表

我都睇緊鄧醫生呀.....我都想知個 PACKAGE 包D咩,
同埋走佬袋要帶D咩......上網無資料啊.....

想問問半麻醉係點架, 係咪睇住DR開刀,攞個B出嚟?
咁咪好驚囉? 開刀揀 PACKAGE 定唔 JOIN PACKING抵呢? ...

我諗睇鄧醫生就冇話package唔package咯,因為醫院還醫院收費(鄧醫生開刀only,一定係5日4夜),麻醉師費,醫生手術費咁計囉,鄧醫生話計埋大嘅四萬幾咁啦。

可能如jm講package係要睇返港安自己啲O&G醫生先得。

半麻你係下半身冇哂感覺,醫生喺你下半身做手術,遮住哂嘅,你唔會睇到;你老公入埋手術室就會喺你上半身同你打氣傾偈,BB攞咗出嚟大家咪馬上見到囉!唔使驚嘅~

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁究竟有冇人知荃灣港安入院會包乜呢?走佬袋點執好呢??

男爵府

我剛剛係7月8日係港安生左阿女,星期日出院,半麻開刀,老公陪產加$500,係廬乃本醫生接生,共4萬幾

個人覺得盧醫生一流(因為待產期間自己同阿b都有好多問題,好感激盧醫生比左多大的支持及專業意見),港安醫護人院大部分都好好(so far 只係見到bb房的護士有一兩個係差d),不過真係好多大陸人,我唔係歧視,但文化唔同,佢地會有好多家人長時間(根本上由9點-晚上8點)都會係房到高談闊論,公用的toilet都好有問題,所以建議儘量唔好選5人房

走佬袋方面,其實個人及bb用品外,帶多一包m巾已可以,佢地已提供:
1)孕婦m巾一包(如果開刀,惡露比順產少,我用完一包孕婦的m巾,已可用回一般夜用m巾都可以)
2)床墊4-5片
3)清洗瓶一個
4)冷熱飲用水

男爵府

原帖由 sinpop 於 09-7-14 14:25 發表
我剛剛係7月8日係港安生左阿女,星期日出院,半麻開刀,老公陪產加$500,係廬乃本醫生接生,共4萬幾

個人覺得盧醫生一流(因為待產期間自己同阿b都有好多問題,好感激盧醫生比左多大的支持及專業意見),港安醫護人院大部分 ...

sinpop:
咁盧醫生收費都唔貴,
我搵胡醫生都係差唔多價錢.
你有冇join package?

男爵府

sinpop:
咁你開刀後幾多日先落床?
傷口痛嗎?

別墅

我都啱啱係港安生完BB(6/25),係揾胡廣森醫生接生,佢順產13000,開刀15000(全麻),唔揾駐院醫生都可以JOIN PACKAGE,我要左3人房($16800),如果你BB出世冇事(唔駛訓氧氣箱,插喉餵奶,比駐院醫生診療....)咁其實
都係3 萬零!其實港安都OK,分娩室的姑娘同餵奶個D我覺得全部都好NICE,咁岩我生個排餵奶都冇乜大陸媽咪,所以唔知5人房情況點,不過真係好多好多大陸人黎探親.

我個人覺得胡醫生好好,有咩你都可以同佢講,如果你BB有特別問題LAST要去政府醫院生,佢一D都MIND唔喎(因為我BB之前有過輕問題,可能出世要訓箱,私家醫院額外住院好貴架,咁胡醫生就話如果係咁寫紙RECOMMAND我去政府(個陣都8個月啦)生,就化算D,佢話佢唔介意,所以我覺得佢好好!

男爵府

原帖由 powergirl911 於 09-7-14 16:19 發表
我都啱啱係港安生完BB(6/25),係揾胡廣森醫生接生,佢順產13000,開刀15000(全麻),唔揾駐院醫生都可以JOIN PACKAGE,我要左3人房($16800),如果你BB出世冇事(唔駛訓氧氣箱,插喉餵奶,比駐院醫生診療....)咁其實
都係3 萬零 ...

點先可以join package?包d咩嫁?
係咪要打去醫院 book?
你係順產嗎?

別墅

我有左大概個零月,胡醫生就比封信叫我去港安book位生bb跟住就join佢地package,但可以唔決定房size,到時生先話比佢地知,我諗你首先要有係港安掛單醫生的信,如果你係要駐院醫生接生的話,你就要打去問詳情啦(因為我唔係)!
我係順產
原帖由 gobby926 於 09-7-14 16:58 發表

點先可以join package?包d咩嫁?
係咪要打去醫院 book?
你係順產嗎?

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

sinpop & powergirl 911,

好多謝你哋嘅reply呀,我睇完都安心啲...

我諗我都prefer揀3人房,但係鄧醫生話入院時先有得揀,到時冇位都冇辦法 ...咁啲姑娘會唔會教點照顧BB同餵人奶?開刀幾時開始上奶可以餵BB?之前有媽媽講過港安唔俾啲爸爸抱BB,係咪真?

Sorry,好多問題問,唔好意思...

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 powergirl911 於 09-7-14 18:40 發表
我有左大概個零月,胡醫生就比封信叫我去港安book位生bb跟住就join佢地package,但可以唔決定房size,到時生先話比佢地知,我諗你首先要有係港安掛單醫生的信,如果你係要駐院醫生接生的話,你就要打去問詳情啦(因為我唔係 ...

你係咪指落咗訂留咗位?

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 powergirl911 於 09-7-14 16:19 發表
都係3 萬零 ...

係呀,胡醫生好好口碑,鄧醫生都叫我如果有乜emergency佢放咗假嘅話一定要揾胡醫生!我係驚上佢條長命斜樓梯啫~

別墅

係呀,入院先知有冇病房,但我聽講5人房先至會爆D......
姑娘會教點餵奶同換片,另外每星期姑娘會REPEAT講解一些有用的資料(好似講座形式),例如沖涼跟打針,其實有乜問題你問佢姑娘都會答(我遇到的全部都非常熱心),所以唔駛擔心!

原帖由 Ringco 於 09-7-14 18:45 發表
sinpop & powergirl 911,

好多謝你哋嘅reply呀,我睇完都安心啲...

我諗我都prefer揀3人房,但係鄧醫生話入院時先有得揀,到時冇位都冇辦法 ...咁啲姑娘會唔會教點照顧BB同餵人奶?開刀幾時開始上奶可以餵BB ...

別墅

冇錯,全對!
原帖由 Ringco 於 09-7-14 18:47 發表

你係咪指落咗訂留咗位?

別墅

當做下運動,有益呀
原帖由 Ringco 於 09-7-14 18:52 發表

係呀,胡醫生好好口碑,鄧醫生都叫我如果有乜emergency佢放咗假嘅話一定要揾胡醫生!我係驚上佢條長命斜樓梯啫~

男爵府

原帖由 powergirl911 於 09-7-14 20:03 發表
當做下運動,有益呀

係呀,我次次都係咁行.

男爵府

原帖由 powergirl911 於 09-7-14 18:40 發表
我有左大概個零月,胡醫生就比封信叫我去港安book位生bb跟住就join佢地package,但可以唔決定房size,到時生先話比佢地知,我諗你首先要有係港安掛單醫生的信,如果你係要駐院醫生接生的話,你就要打去問詳情啦(因為我唔係 ...

咁我都交左按金.
我都係搵胡醫生接生,不過未決定點生.
係呢,順產係咪好辛苦同好痛嫁?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我1月中都係搵胡醫生開刀生細女,我覺得胡醫生好細心,而且手勢又好,老公睇過條痕都吾係好明顯,同埋你問佢野佢都好有耐性去答你,令你會安心d.

首頁

尾頁

跳至