家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

cf睇左位,我個櫃頂有野頂住,最多只可用4吋喉,正常係6吋架,cf話4吋個吸力無咁好................ ...有冇人都係裝富士皇800,但都係用4吋喉呀﹖掂唔掂呀﹖我驚咁貴裝左發揮唔到功效呀.....cf又話|因為係我個位細,所以無論裝咩機都只可以4吋,點都係無人咁勁咁話呀 咁,裝唔裝好呀﹖唔裝佢又裝咩呀﹖

別墅

咁會減低個氣流喎....

你去門市 see see 一隻係吾洗

用喉 , 又吾知點樣隔左D氣味

你自己去問吓丫

別墅

你住深灣軒架??
原帖由 somedo 於 09-7-10 00:25 發表
cf睇左位,我個櫃頂有野頂住,最多只可用4吋喉,正常係6吋架,cf話4吋個吸力無咁好................ ...有冇人都係裝富士皇800,但都係用4吋喉呀﹖掂唔掂呀﹖我驚咁貴裝左發揮唔到功效呀.....cf又話|因為係我個位細,所以無 ...

別墅

原帖由 辣媽媽 於 09-7-10 02:46 發表
你住深灣軒架??

唔係呀,但cf話好多新型屋苑都只係4/5呎喉,好睇唔好洗。

別墅

原帖由 辣媽媽 於 09-7-10 02:45 發表
咁會減低個氣流喎....

你去門市 see see 一隻係吾洗

用喉 , 又吾知點樣隔左D氣味

你自己去問吓丫

係咪果隻咩再循環呀﹖spec話循環型只係將油煙留響機內循環過瀘,聽落仲差過用4吋喉喎。

減底氣流,可否講講影響有幾大呀﹖唔知影響左幾多成吸油力呢﹖比咁多錢都係想抽100%,點知又要打折。我連廚櫃都肯拆,但問題係果個出口位有條"鎮"頂住,真係得4吋咁大把

別墅

你咪聽佢講 , 可以影你一張厨房相比我 see see 丫
影埋附近丫
原帖由 somedo 於 09-7-10 09:17 發表

唔係呀,但cf話好多新型屋苑都只係4/5呎喉,好睇唔好洗。

別墅

ok,我試下返去影下la,唔該你先。但我覺得果位cf無理由呃我,對佢都無好處,一陣我索性唔裝,佢仲無左單生意tim,同埋,佢都好好人。

另外,我都叫自己裝修cf睇過,佢都話只可4吋。

首頁

尾頁

跳至