跳至

首頁

尾頁

大宅

買左Noddy Sing Along, 不過上次1/7 party收到另一D資料, 你地又無人買過呀?
http://www.chartc.com/promote.html

唔知好唔好呢?

洋房

破壞王

其實一歲小朋友最好買啲硬身書或者制有聲出嘅俾佢地玩,因為佢地係破壞王嚟架!我小朋友依家兩歲都仲係咁呀,所以我會揀啲顏色鮮豔而唔易爛嘅教材俾佢囉!

洋房

你個bb都幾得意,肥嘟嘟咁,食咩奶粉架?我都想我個bb肥啲呀!

大宅

我BB一出世到依家都係食日本森永架!

原帖由 heihei1633 於 09-7-11 16:49 發表
你個bb都幾得意,肥嘟嘟咁,食咩奶粉架?我都想我個bb肥啲呀!

洋房

原帖由 hicaca 於 09-7-11 23:02 發表
我BB一出世到依家都係食日本森永架!

洋房

回覆 1# heihei1633 的文章

係喎hicaca,你個bb真係幾得意喎..

我買咗My First Story Reader.我女女好鍾意呀, 我同佢每晚都玩, 玩咗成個月都有嘞...

洋房

回覆 1# heihei1633 的文章

我買咗My First Story Reader.我女女好鍾意呀, 我同佢每晚都玩, 玩咗成個月都有嘞...

大宅

多謝呀! My First Story Reader, 等我都去睇下先. 唔該晒!

原帖由 yhmommy 於 09-7-13 17:29 發表

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Carman:

早前有網友介紹過 Crocopen Jumbo Set 這個教材, 我看過好像幾有趣的, 但我都在考慮中, 你可以去看看.
DoDoDo

大宅

唔該晒呀!

http://storyreader.com/cgi-bin/s ... EID=1&ITEM=HOME

http://www.chartc.com/books/madagascar2.html

http://papamamababies.com/shoppi ... amp;itemID=57228866

三款都差唔多, 等我諗諗先!

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我買咗GC Reader, bb好喜歡睇

子爵府

好媽媽勳章

我買咗crocopen jumbo set ,好多生字可以學,大舊碩又好鍾意聽歌仔~

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好用嗎? 請問買了幾多$$$.

Thanks

原帖由 wing2212 於 09-7-14 10:59 發表
我買咗crocopen jumbo set ,好多生字可以學,大舊碩又好鍾意聽歌仔~
DoDoDo

洋房

Hicaca,

上星期Sogo sale, Story Ready 賣二百幾蚊咋, 平page one 幾十蚊, 我咪拿拿聲買咗兩套送俾朋友囉, 你得閒就去Sogo睇下仲係咪sale緊啦!

大宅

Thanks, yhmommy, 等我放工去睇下先!

原帖由 yhmommy 於 09-7-14 13:46 發表
Hicaca,

上星期Sogo sale, Story Ready 賣二百幾蚊咋, 平page one 幾十蚊, 我咪拿拿聲買咗兩套送俾朋友囉, 你得閒就去Sogo睇下仲係咪sale緊啦!

洋房

Hello hicaca,
你買唔買到呀?
原帖由 hicaca 於 09-7-15 16:29 發表
Thanks, yhmommy, 等我放工去睇下先!

大宅

我未去causeway bay, 不過係yahoo有間公司賣$220, 另外, 我係中環萬宜大廈見Toy R Us有個特賣場, 想去睇左先呀!

原帖由 yhmommy 於 09-7-16 08:04 發表
Hello hicaca,
你買唔買到呀?

等待驗證會員

hicaca,

個website,我之前都睇過, 好似叫chart c education.

有mami介紹過佢地一隻係宜家電影做緊既cartoon片作為教材, 有英語及普通話。有埋支發聲筆, 好吸引!我宜家考慮緊, 因為無一般流行既教材o甘公式化, 比較輕鬆d!

另外, 有隻書有小動物發聲的,幫助小朋友加深記憶及吸引佢地注意, 都好似幾good!

好似相對黎講,比一般名牌的"noddy" & disney.....etc, 價錢合理d.

大宅

babybabyjulie,

我又係覺得佢支發聲筆唔錯, 加上比其他大牌子價錢化算, 我打過去問, 佢地公司係荃灣City Landmark, 諗住搵日放工上去睇下. 如果啱就買, 順便睇下佢d立體, 硬皮書囉.

唔該晒呀!

原帖由 babybabyjulie 於 09-7-16 17:56 發表
hicaca,

個website,我之前都睇過, 好似叫chart c education.

有mami介紹過佢地一隻係宜家電影做緊既cartoon片作為教材, 有英語及普通話。有埋支發聲筆, 好吸引!我宜家考慮緊, 因為無一般流行既教材o甘公式化, 比 ...

洋房

To all mamas,

For your information, the American Academy of Paediatrics suggested children under 2 should not watch TV since studies show children who were given too much TV are more prone to have attentional problems later in life!! So I will just go for books or toys at this moment :)

原帖由 hicaca 於 09-7-17 08:39 發表
babybabyjulie,

我又係覺得佢支發聲筆唔錯, 加上比其他大牌子價錢化算, 我打過去問, 佢地公司係荃灣City Landmark, 諗住搵日放工上去睇下. 如果啱就買, 順便睇下佢d立體, 硬皮書囉.

唔該晒呀!

...

首頁

尾頁

跳至