論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好大件事, 事綠我個工人大肚, 我早叫佢走佢5肯走, 到E+佢走, 佢上左plane比人叫番落黎, 因個肚太大5走得

佢夜晚番左黎, 話mon會去取另一間airline e生信叫E生再簽, 再買過張機票先走得

我早叫佢問清楚咁遲先走得5得, 佢去左幾次airline office都話冇問題, 結果因佢封E生信過左7日, 冇得走

其實我不知幾想佢有左即刻走, 但佢5肯, 點知佢同我個舊印講我5比佢走 , 仲話番黎會claim我產假人工, 好興呀, 我諗緊等佢番黎即補一個月炒佢, 賠埋產假係1萬多d, 我諗過啦, 佢E+ 5 claim我, 分手時實claim我, 我不如早D郁佢, 等佢斷約番去再比agency fee & retraining 3個WK都好, 5好以為我好就佢

點解我會咁黑仔架

別墅

好媽媽勳章

唉!我個印印也大肚了,下星期六送她走,希望一切順順利利啦!
為了此事真係煩到我死

複式洋房

我無工人,想知多啲.
點解大肚可送她走,佢唔告你咩???

男爵府

佢肯早走咪冇事羅, 好過我

咁要否賠產假錢比佢架? 我5想比, 但番黎炒佢實要我比, 但黎黎即炒是否合法呢

原帖由 windbb 於 09-7-11 22:09 發表
唉!我個印印也大肚了,下星期六送她走,希望一切順順利利啦!
為了此事真係煩到我死

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 auntieprawn 於 09-7-11 22:29 發表
我無工人,想知多啲.
點解大肚可送她走,佢唔告你咩???

唔係僱主要佢走,佢自己要求返去生,生完返黎開工.

如僱主因佢大肚炒佢就死梗.實比佢告到甩褲.

男爵府

我都好怕佢玩野, 雖然佢簽左信話自己返去

原帖由 FA8866 於 09-7-11 23:50 發表

唔係僱主要佢走,佢自己要求返去生,生完返黎開工.

如僱主因佢大肚炒佢就死梗.實比佢告到甩褲.

大宅

原帖由 chumama05 於 09-7-11 22:00 發表
好大件事, 事綠我個工人大肚, 我早叫佢走佢5肯走, 到E+佢走, 佢上左plane比人叫番落黎, 因個肚太大5走得

佢打死都唔走!拖到生,整件"香港永久居民"出嚟,第二時又可以比個仔喺香港長住,攞綜援,過幾年還可以一家團聚,由香港政府養起曬佢地全家!

男爵府

"香港正苦"幾時先會保障香港人

原帖由 citadel 於 09-7-12 12:29 發表

佢打死都唔走!拖到生,整件"香港永久居民"出嚟,第二時又可以比個仔喺香港長住,攞綜援,過幾年還可以一家團聚,由香港政府養起曬佢地全家! ...

首頁

尾頁

跳至