想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

最後一次m係6月10號
7月頭一直胸部好漲,以爲就快黎m
7月9號,心血來潮想check下,就去買左兩支棒棒。

點知..........
有兩條線喔,
果一刻,又驚又喜。
甘岩我個friend都係到,我就話:我唔知係咪有左
比支棒棒佢睇,因為第二條線好淺色,我個friend就即刻落街買多幾支唔同牌子棒棒比我。
結果都係一樣。

佢話,如果一支唔準,無理由其他都唔准架喔
然後第二日一早用晨尿,第二條線深色好多

啊!!!!!!我得左啦!!!!!!

但係我勁生暗瘡啊!
有無人知點解啊?
幸福女子一生通常一句話可以說完:
二十餘歲結婚相敬如賓生一子一女白頭到老。

洋房

別墅

原帖由 kenbetty 於 09-7-13 17:20 發表
樓主, 恭喜妳..多d 休息小心身體

多謝!祝你快快bingo!

別墅

原帖由 vandelabun 於 09-7-13 18:01 發表
恭喜!!!!! So happy to hear that.. hope more sisters bingo soon, including me!

waiting for your good news!!!!!!

別墅

原帖由 ioltam 於 09-7-13 18:06 發表
你今日heck左勒, e生話你幾多週呀? 我諗住過多兩日至再用曼仔check, 如果係既, 我應該幾時睇e生好呢???

佢話我5weeks啊
今日仲要抽血

我覺得你confirm之後盡快見醫生好d,驗下血安心d啊!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

My Two Princess

複式洋房

你今日heck左勒, e生話你幾多週呀? 我諗住過多兩日至再用曼仔check, 如果係既, 我應該幾時睇e生好呢???

原帖由 摩登家嫂 於 09-7-13 17:58 發表

恭喜你先啊!!!!!
係咪覺得對結果有懷疑?當時我都係甘,後來用左幾支,第二朝又再驗,我就肯定啦。

我今日去左e生到check啦,見到粒豆^.^ ...

大宅

好媽媽勳章

恭喜!!!!! So happy to hear that.. hope more sisters bingo soon, including me!

別墅

原帖由 ioltam 於 09-7-13 14:34 發表
樓主, 我剛剛用棒棒check左, 有條好淺既線, 我諗住一陣去買多支唔同牌子既棒棒, 聽朝再驗下, 我對上6月1 日黎m, 不過我cycle勁亂既, 你幾時去e生到check呀?

恭喜你先啊!!!!!
係咪覺得對結果有懷疑?當時我都係甘,後來用左幾支,第二朝又再驗,我就肯定啦。

我今日去左e生到check啦,見到粒豆^.^

子爵府

樓主, 恭喜妳..多d 休息小心身體

別墅

恭喜晒 ! 希望下個到自己喇 !

子爵府

恭喜晒!我要等到25號先知希望好似你咁幸運

複式洋房

樓主, 我剛剛用棒棒check左, 有條好淺既線, 我諗住一陣去買多支唔同牌子既棒棒, 聽朝再驗下, 我對上6月1 日黎m, 不過我cycle勁亂既, 你幾時去e生到check呀?

複式洋房

恭喜恭喜

別墅

保重身子呀!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

恭喜恭喜~

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 摩登家嫂 於 09-7-12 23:01 發表
多謝曬!

我覺得用排卵條好有用啊!
我採取既方法係,m清曬之後第2or3日 do do,
然後就一直唔開工,直至紅d有反應。

不過我由始至終都無同老公講邊日排卵,免得大家有壓力,而又缺少興趣 ...

咁真係恭喜你 啦

男爵府

原帖由 摩登家嫂 於 12-7-2009 14:25 發表

哈哈!係啊!
全靠幫襯左 紅d 啊!

紅d只係配角, 你两夫妻先係主角

別墅

多謝曬!

我覺得用排卵條好有用啊!
我採取既方法係,m清曬之後第2or3日 do do,
然後就一直唔開工,直至紅d有反應。

不過我由始至終都無同老公講邊日排卵,免得大家有壓力,而又缺少興趣

首頁

尾頁

跳至