跳至

首頁

尾頁

洋房

我阿女一日五餐每餐食5.5-6oz但係餐餐食完都打憶,我99話唔比bb食咁就得喎..你地知唔知點解?點解決呢?

別墅

俾bb 飲多少少奶, 或者飲水都ok

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

大宅

原帖由 YatJoey 於 09-7-12 00:50 發表
我阿女一日五餐每餐食5.5-6oz但係餐餐食完都打憶,我99話唔比bb食咁就得喎..你地知唔知點解?點解決呢?

我B 都係咁, 但佢飲水, 喊都唔停, 仲要打好耐先停. 所以我地都係由得佢, 無佢辦法...

複式洋房

我個B都好多時落完格就打C egg,但佢唔肯再飲奶喎,打親egg要飲水先得

大宅

通常係掃風掃唔清先會不停 "打 egg". 我bb之前都係咁架.
而家食完奶, 就算佢 "hur" 咗我都會掃多一陣, 真係無咩 "打 egg"啦.

別墅

小心喎...我亞B打EGG時比佢飲水,會好易濁親的

原帖由 woman_day 於 09-7-13 11:15 發表
我個B都好多時落完格就打C egg,但佢唔肯再飲奶喎,打親egg要飲水先得

別墅

問過醫生, 佢話bb 打egg好正常, 佢地唔會feel 唔舒服, 由佢打喎, 通常打10分鐘到就會停

聽醫生咁講,我都由佢打, 只係睇住唔好俾佢訓著lor, 因為好多時egg緊會吐奶, 怕佢濁親

首頁

尾頁

跳至