派對情報

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

用唔同 color 去 git 花果 d 生日蛋糕係咪好味過用 color "糖皮"去包住個蛋糕做出特別話型既呢???

洋房

會!

糖皮會好甜!但係會啲!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 moonychan 於 09-7-14 22:08 發表
用唔同 color 去 git 花果 d 生日蛋糕係咪好味過用 color "糖皮"去包住個蛋糕做出特別話型既呢???

color "糖皮"去包住個蛋糕會甜好多架~
你去邊間訂?

大宅

我諗住去marco bistro訂蛋糕, 仲諗住訂糖皮既蛋糕少有d, cream會"漏"d, 都諗唔起果層係糖皮會好甜, 不過糖皮可以"撩"走唔食...

原帖由 maggielau0705 於 09-7-15 00:03 發表

color "糖皮"去包住個蛋糕會甜好多架~
你去邊間訂?

伯爵府

好媽媽勳章

唔止個icing面唔好食, 個餡都唔得架, 要有個shape, 好似wedding cake 咁, 入面多數用butter cake, or 杏仁糕, 我真係好唔like 食, 個感覺好似係x'mas pudding 果舊sacher cake咁, 我鍾意平時食果d海綿蛋糕
原帖由 Cynthiasia 於 09-7-15 01:18 發表
我諗住去marco bistro訂蛋糕, 仲諗住訂糖皮既蛋糕少有d, cream會"漏"d, 都諗唔起果層係糖皮會好甜, 不過糖皮可以"撩"走唔食...

洋房

原帖由 Cynthiasia 於 09-7-15 01:18 發表
可以用糖皮!會靚d!但係最好用海綿蛋糕會好食啲!d皮可以唔食!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

因為我3個人一起開生日會, 訂3個會好重皮.

所以諗住2個美心, 1個特別D FOR 4歲仔仔.

暫時見粉嶺間樂怡餅店好似平點又有口卑. 但真係遠左D, 要度下有冇人去取CAKE才敢訂.

珍珠宮

好媽媽勳章

尼間你係唔係星期日,要佢送貨?我朋友囡囡岩岩上星期生日會,本來訂尼間,後來取消ORDER ~間野話我朋友訂唔夠1千蚊星期日送貨另外付運費,我朋友都無問題~,不過餐廳講明唔到1千蚊唔係自己酒店車送,唔保証個蛋糕黎到會唔會爛渦~朋友聽左之後臨時取消ORDER ,好彩搵到另外一間,整得好靚,都幾好味~

珍珠宮

嘩,好靚呀..^^

複式洋房

This cake so pretty, where does it order?

原帖由 maggielau0705 於 09-7-16 01:29 發表

尼間你係唔係星期日,要佢送貨?我朋友囡囡岩岩上星期生日會,本來訂尼間,後來取消ORDER ~間野話我朋友訂唔夠1千蚊星期日送貨另外付運費,我朋友都無問題~,不過餐廳講明唔到1千蚊唔係自己酒店車送,唔保証個蛋糕黎到會 ...

大宅

想問下個蛋糕o係邊度訂架?$?係咪要自備公仔?thx

原帖由 maggielau0705 於 09-7-16 01:29 發表

尼間你係唔係星期日,要佢送貨?我朋友囡囡岩岩上星期生日會,本來訂尼間,後來取消ORDER ~間野話我朋友訂唔夠1千蚊星期日送貨另外付運費,我朋友都無問題~,不過餐廳講明唔到1千蚊唔係自己酒店車送,唔保証個蛋糕黎到會 ...

首頁

尾頁

跳至