自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

次次BOSS唔係放假或TRAINNING 或 COURSE就搵我來嘈/玩野~ 次次都唔會同佢正面交鋒的~ 但內裡我又唔知可以點做~ 因為就係正正我係果D做野唔識點同人玩野的人....
其實我心淡晒~ BOSS唔會幫我的(明知有問題係佢)~ 呢樣我同我弟婦傾過佢都認同(弟婦係某銀行IT部高級GE位)~ 佢話任何一個BOSS都唔會幫D岩GE人~ 只會幫D有利用價值GE人~ 琴日烈火雄心都係LA~
好無奈~ BUT個世界係咁...但老公又養唔起我WOR...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 JCTPMLCF 於 09-7-15 10:57 發表
次次BOSS唔係放假或TRAINNING 或 COURSE就搵我來嘈/玩野~ 次次都唔會同佢正面交鋒的~ 但內裡我又唔知可以點做~ 因為就係正正我係果D做野唔識點同人玩野的人....
其實我心淡晒~ BOSS唔會幫我的(明知有問題係佢)~ 呢樣 ...
唯有睇開D…如果真係頂唔順, 搵到好嘅咪轉工囉

大宅

搵人呻下. 係度呻下又一日.
或者轉工, 不過個市唔係咁好, 而且, 可能下個上司都係咁煩.

我對上果個唔係好野. 咩都唔記得. 我地好多時口頭傾完點做, 就去馬, 唔會出written record. 佢成日唔記得. 過一個星期, 問我點解咁做野, 話我做得唔岩. 有時, 我會講係問左佢既. 有時候我唔會咁講, 因為佢始終係上司, 唔想正面得佢. 兩個人一組, 我唔想分你同我, 好多時都啞子食黃蓮...

原帖由 JCTPMLCF 於 09-7-15 10:57 發表
其實我心淡晒~ BOSS唔會幫我的(明知有問題係佢)~ 呢樣 ...

複式洋房

原帖由 lypoon 於 09-7-15 11:01 發表
唯有睇開D…如果真係頂唔順, 搵到好嘅咪轉工囉

轉到就好了.......因為係政府工.....

掉位又唔知仲要幾耐先掉到......

我做過好幾個位了~ 係呢個位先有呢D問題...

果個人又做過好幾個位了~ 但個個位佢都話D PARTNER有問題...(聽佢D"姊妹" &上一個位GE PARTNER講的)

上個月比佢當眾罵完~ 忍眼淚忍到好辛苦~ 以為自己忍到~ 但其他同事都話我原來雙眼紅晒~ 忍到1:00PM去朋友的房一邊哭一邊吃... 之後BOSS回到公司(佢已經知道咩事亦知佢做完D公事上GE野唔認反而罵我) 都當冇事發生~

總之....就係佢利用價值大我好多LOR...

複式洋房

原帖由 小熊帽 於 09-7-15 11:13 發表
搵人呻下. 係度呻下又一日.
或者轉工, 不過個市唔係咁好, 而且, 可能下個上司都係咁煩.

我對上果個唔係好野. 咩都唔記得. 我地好多時口頭傾完點做, 就去馬, 唔會出written record. 佢成日唔記得. 過一個星期, 問 ...

可能係BOSS我仲好過D~ 只會當自己遇到隻癲狗BOSS~

而呢個只係PARTER~ 名義上我仲叫權力多佢少少TIM...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實我心淡晒~ BOSS唔會幫我的(明知有問題係佢)~ 呢樣我同我弟婦傾過佢都認同(弟婦係某銀行IT部高級GE位)~ 話任何一個BOSS都唔會幫D岩GE人~ 只會幫D有利用價值GE人~ 琴日烈火雄心都係LA~
好無奈~ BUT個世界係咁...但老公又養唔起我WOR...

唔認同.

大宅

我有個FD都係咁,
前1份工要佢做生做死,
原因係其他同事無能,
所有野都比晒佢做,
唔忿氣轉工啦,
轉左工開頭以為有個好上司,
點知做左半年先知,
原來個"好上司"係佢背後插左幾野,
而家...做又係36, 唔做又係36,
同我MSN緊囉.

珍珠宮

原帖由 JCTPMLCF 於 09-7-15 11:18 發表

可能係BOSS我仲好過D~ 只會當自己遇到隻癲狗BOSS~

而呢個只係PARTER~ 名義上我仲叫權力多佢少少TIM...

如果係咁, 點解你會比佢HEAD番轉頭架 ?

珍珠宮

我信.. 表姐係政府工.. 其中變態人, 變態事, 次次見面都有得講..

珍珠宮

原帖由 tkkmama 於 09-7-15 13:37 發表
我信.. 表姐係政府工.. 其中變態人, 變態事, 次次見面都有得講..

咁又係....., 政府, 政府工......

複式洋房

原帖由 tkkmama 於 09-7-15 13:37 發表

係AR~ 我講比我D唔係政府工GE朋友/親戚聽~

個個都聽到"O"晒咀~ 不過佢地知我為人~ 都相信我PARTNER 係呢D"變態人"

不過基本上佢地(甚至我自己)都認為問題係我身上~ 因為我由佢冇反抗~

其實我唔係唔想反抗~ 不過我平時係講野細細聲聲~ 粗魯少少GE說話都唔講GE人~ 個腦轉數係晒公事上~ 人事爭鬥呢D真係唔識轉~

複式洋房

原帖由 RAA 於 09-7-15 13:27 發表

如果係咁, 點解你會比佢HEAD番轉頭架 ?

因為太琳...

首頁

尾頁

跳至