想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我今日都係排卵後第8日,紅d只有水印,但係我仲要病,流鼻水,喉嚨痛,下面仲有少少念珠菌分泌,有d痕....今日去睇醫生..... ....感冒+陰道炎.....大家知唔知陰道炎對懷孕有冇影響??

我以前都試過陰道炎,但係o個陣冇諗住有bb...

子爵府

最主要你醫生開0既藥, 係咪孕婦都食得.....
如果唔係, 而你又真係bingo, 咁都幾麻煩....
尤其是消炎藥, 有0的成份係會對bb 有影響...
你最好搞清楚0的藥ok 唔ok先....
快0的問番醫生啦...
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# salsk 的文章

咁有無同醫生講你準備緊要BB架?

別墅

我有同佢講,佢話唔怕, 一般要11日先正式著到床,佢話一定要食藥同塞藥, 我諗d藥冇抗生素呱....好擔心。

今個月我地兩公婆好俾心機,又食中藥,又勤力...唔想因為咁又o徒一個cycle.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 salsk 於 09-7-15 16:58 發表
我有同佢講,佢話唔怕, 一般要11日先正式著到床,佢話一定要食藥同塞藥, 我諗d藥冇抗生素呱....好擔心。

今個月我地兩公婆好俾心機,又食中藥,又勤力...唔想因為咁又o徒一個cycle..... ...

或者你暫時 KEEP住D 藥袋同埋藥名. 到時真係 BINGO, 再問產婦科.

我唸問題應該唔大掛~

別墅

yup, 知道...
唔該哂你miffy & siufung

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

我第一次TRY個個CYCLE....排EGG個幾日就開始感冒.... 一直病左個幾月...又就係中左喎....

但2個月後BB唔大...所以要做手術...~.~

雖然醫生話唔關感冒事...但我好少感冒咳咁耐....同埋佢話可能係細胞分裂得唔好...唔知咩原因..我就成日覺得都關個排大感冒事LAW....我以後有少少唔舒服都唔敢TRY勒...~.~

陰道炎就無影响.....我有左個陣都有金黃萄莆球菌...但幾個E生都話無事...

你望都望今次唔好BINGO住啦....身體健康個陣中BB都好D啦:)

原帖由 salsk 於 09-7-15 14:39 發表
我今日都係排卵後第8日,紅d只有水印,但係我仲要病,流鼻水,喉嚨痛,下面仲有少少念珠菌分泌,有d痕....今日去睇醫生..... ....感冒+陰道炎.....大家知唔知陰道炎對懷孕有冇影響??

我以前都試過陰道炎,但係o個陣冇諗 ...

首頁

尾頁

跳至