懷孕前後

跳至

首頁
34567...14

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

我都係丫,個肚臍已經成水平線,我C6話好核突,同d fd講開,佢地話好想睇(男性fd),我唔制架!
原帖由 jkfamily 於 09-7-22 14:21 發表

話時話,我個肚臍已經同個肚成水平線,唔知幾時會凸出o黎~~

侯爵府

好媽媽勳章

我豆b尋晚勁搞笑…話說我睇緊"王老虎搶親",講王老虎俾狗追,d狗不停吠佢,哈,我豆b聽到d狗吠聲竟然不停大力踢我呀,不停踢到直至d狗吠無晒 另外豆b每次聽到行雷、打風(打風果陣我屋企d門會好嘈),豆b都會勁大力踢我,我覺得豆b真係好細膽,次次都要我安撫佢先停咋!
原帖由 jkfamily 於 09-7-22 14:18 發表

我阿b無咁勁,只係試過一次坐巴士時,佢郁到我個肚彈彈下,可能因為架巴士搖,佢又跟住... ...

侯爵府

好媽媽勳章

我又係早2個禮拜去過中環間H&M,又係無乜減價野賣,得返d正價野,所以乜都無買到(正價野遲d先買都未遲)
原帖由 sasaray07 於 09-7-22 14:55 發表
我早2個weeks去咗中環h&m, 唔知係未遲 (sales 咗一排), 我覺得唔係好多sales items剩, especially for男bb。減價到幾時唔知, 不過我諗唔去睇都無咩損失呀... 

...

侯爵府

好媽媽勳章

好方便架,我覺得好似咩住個書包係前面甘,同埋幾舒服,我媽咪睇過都覺得ok先買架咋(佢送嘛,要睇清楚)
原帖由 @陳師奶@ 於 09-7-22 14:58 發表

係阿 我想問 你覺得你條揹帶 揹上身時方唔方便阿 ^^ 我都想買你果條阿

侯爵府

好媽媽勳章

陳師奶,我聽我個fd講(佢幾年前生左b)佢問過個醫生話肚紋係遺傳架,搽乜膏物膏都唔會有用,不過你放心,so far我個fd佢話佢d紋淡左好多色
原帖由 @陳師奶@ 於 09-7-22 14:56 發表
你地有冇媽媽係冇肚紋架 我爆得好犀利阿 成個西瓜咁

恥骨痛嚴重左 脾la又痛 又抽筋 又鼻敏感 又頂心頂肺

仲要足底筋膜炎 原來冇返工 少郁動都唔係好事

星期五 唔知照唔照4d好 定係就咁要隻dvd呢:lol ...

侯爵府

好媽媽勳章

haha...係啦,我買野d襪仔俾阿女,都買唔到(唔特價都買架,不過d襪太厚,想買d薄既,但無),我無睇自已d野丫,我自從大左肚,完全無興趣睇自已既衫,甘耐都無買野衫俾自已(大肚褲除外),我次次入去d shop度睇衫,d人都會用d奇異眼光望我架,搞到我無晒mood!
原帖由 cinderella_mama 於 09-7-22 15:04 發表
我都去左喇上星期六
但完全買唔到野畀阿仔 >_<
因為男仔衫唔係好吸引咋...

反而 ^^ 我自己盲 買左兩件 ^^ 1件特價 $299 減到 $80 呀 ^^ 一件媽媽衫就正價...

...

侯爵府

好媽媽勳章

少d去睇concert同埋睇戲丫(i mean 入戲院),我睇書話果d音響太勁,會影響阿b既聽覺架!我同C6都好想睇戲,但我都忍住無去
原帖由 小娜子 於 09-7-22 15:05 發表

我個b反而無咩, 因為我屋企養狗, 所以阿b由細到大都聽慣咗啩, 而我去睇變形金剛阿b都係少郁, 我早幾日去睇concert咁嘈阿b都無咩點郁, 可能我個b習慣晒d大聲lu. ...

侯爵府

好媽媽勳章

係丫…所以我個fd同我講唔駛甘care搽d乜膏物膏…我問過我媽咪,佢生左2個,佢話都無紋,希望我遺傳到媽咪呢方面啦(因為我身體各樣都係比較似阿爸)
原帖由 cinderella_mama 於 09-7-22 15:13 發表
我都有聽過呀!!! =0= 所以我擔心來都冇用 -
因為我媽媽有 >_<

我有搽 olive oil - 目的其實只係按摩 + 潤膚 ^^

侯爵府

好媽媽勳章

我本身鍾意著Tee同埋one piece裙(勁短果種當tee著),依家又買唔到tee,好彩我上年買左好多one piece鬆身裙,可以著到我就生
原帖由 cinderella_mama 於 09-7-22 15:16 發表
我都唔係買左好多 - 都係冇 mood 行
以前鍾意的 one piece 窄裙 全部都著唔到 >_<

但宜家個肚大了.. 以前d衫 / 買左幾件的衫都開始迫了...
唔買 冇衫著 =00=

...

侯爵府

好媽媽勳章

我好彩d唔駛返工,但我又係著黎著去果幾件,媽咪開聲話我好似無衫著、好窮甘…但老實講,我真係無mood買衫,又唔想著d大肚衫,所以咪乜都無買囉,我夠想買多1、2件啦,但睇唔岩都無計!
原帖由 jkfamily 於 09-7-22 15:35 發表

我都係要買,唔買真係無衫著返工
未大肚時有著娃娃裝,但而家個肚大,以前的娃娃裝都開始緊... ...買左幾件闊身o的,不過日日都係著住個幾件,真係悶到爆炸~~ ...

侯爵府

好媽媽勳章

嘩嘩…我今朝度過個肚,我得27w3d,個肚有38"喇,好彩既係我既重量都ok,應該係肥晒落個肚度
原帖由 jkfamily 於 09-7-22 15:38 發表

我家姐都話肚紋係遺傳o架
佢派定心丸俾我,話佢同阿媽都無紋,我應該都無喎... ...不過話時話,我阿媽同家姐陀住個肚都好瘦,我家姐陀大女時,個肚最大都係得36吋,邊似我個肚,28周有超過38吋~~ ...

侯爵府

好媽媽勳章

我重左12磅…但呢幾日個肚大得好快!
原帖由 翡冷翠 於 09-7-22 16:07 發表

我今日都係27w3d...早2日度...36"....自己就重左10-12磅

侯爵府

好媽媽勳章

我用緊果隻010既托腹帶,都ok架!
原帖由 plusskin 於 09-7-22 16:42 發表
請問哪一隻托復帶好呢???
近排腰痛好緊要
訓覺轉身都痛爆
你地係用開邊隻托復帶架???

侯爵府

好媽媽勳章

我上次入醫院(暈左),叫C6幫我拎d野俾我,佢都話唔識,返到屋企打左4、5次電話黎,但都可以仲帶漏野架!所以真係唔好靠d男人!
原帖由 Winnie_1018 於 09-7-22 17:32 發表

係呀, 如果叫佢攞實會話唔知邊d, 唔知係邊到...等等
都係執好哂俾佢攞好d.

侯爵府

好媽媽勳章

所以咪激C囉…唔好靠d男人啦
原帖由 jkfamily 於 09-7-22 17:42 發表

原來個個老公都係差唔多,都係唔知屋企d野放係邊度,一搵唔到就問老婆~~

侯爵府

好媽媽勳章

我老公果次漏帶lotion同卸妝俾我,激到我C…好彩醫院有間7仔有DHC既試用裝買,我發晒發4甘,C6先話:"不如買DHC啦,1包仔乜都有!"我:"$50蚊甘貴!!"C6:"甘都無計,你要用嘛!"結果買左…但都激C我,無端端買貴野…
原帖由 Winnie_1018 於 09-7-22 17:48 發表

咁樣我一定會發脾氣...哈哈哈哈

侯爵府

好媽媽勳章

我諗可能阿b有少少音樂感(鍾意音樂卦),我媽咪話豆b肯定係個8妹仔,哈哈…試過之前電視播MJ既歌,豆b都踢得我好勁,一轉台,又無踢囉!
原帖由 sasaray07 於 09-7-22 18:19 發表
阿豆b都好攪笑喎!佢咁快對d聲音有反應ge!我個b對聲音好似無咩特別反應,鍾意郁就郁,同d聲無咩關係...

侯爵府

好媽媽勳章

我豆b又係甘,C6一摸佢/同佢傾計,就唔郁架啦,搞到C6都好灰話個女唔理佢 我無安慰C6呀,我反而話:"因為你少理個女,個女咪唔理你囉!"依家C6多左同豆b傾計,豆b真係會理多dC6架!
原帖由 sasaray07 於 09-7-22 18:27 發表
我阿b剛好相反,佢老豆同佢講嘢,本來佢郁緊,就突然唔郁,激到佢老豆紮紮跳,我唯有安慰佢「阿b好專心聽你講嘢,又好安心未唔郁囉!」...哈

...

侯爵府

好媽媽勳章

我都係陀女既媽媽,我d體毛又真係好快長(手毛&肚毛),我仲要d皮膚勁差,勁生暗瘡,所以d人都以為我陀仔架…唔駛驚,有我陪你!
原帖由 SweetAA 於 09-7-22 20:54 發表
我想問咁多位駝BB女既媽媽呀!
我個肚D毛毛同手毛好似越來越多及長呀? 唔係D人話駝仔既媽媽,因為受男性荷爾蒙影響先會出毛架咩!妳地有冇咁既情況架!我好擔心呀! ...

侯爵府

好媽媽勳章

我會自已執定晒所有野 寧願帶多d,都唔想帶漏野叫C6返去幫我拎,尤其我住馬鞍山,我係法國生,都幾遠下,搭巴士來回2個鐘,搭的士又貴(來回$200),唉…都係靠自已好!你C6都好丫,我C6……我唔會靠佢架,haha
原帖由 tko123 於 09-7-22 21:57 發表

今次我大肚我老公返而有好大進步
我上次流啡入醫院
叫佢攞的東西佢攞足
所以如果真係入醫院生
我諗我只要交晒d嘜費嘜費
佢應該搵得掂
唔會好似舊年
我飛一次就有螞蟻
飛多次屋企就有甴曱 ...

首頁
34567...14