懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問現在call白車係咪唔可以叫佢送我想去的醫院
我住將軍澳.最近而又可以生仔的係聯合
但我係係QE登記的
我屋企樓下又唔係成日有的士
又怕到時先CALL會遲

複式洋房

i heard that 白車 can go to any hospital u booked to deliver.

大宅

你睇下係咩情況, 如果情況緊急, e.g. 穿羊水, 就叫白車好d, 但如果有親人陪你, 搭的士會快d, 如果你驚無的士, 你可以起的士台call的士, 仲快過白車

原帖由 tko123 於 09-7-17 09:58 發表
但我係係QE登記的
又怕到時先CALL會遲 ...

大宅

原帖由 littlebanB 於 09-7-17 10:10 發表
i heard that 白車 can go to any hospital u booked to deliver.

應該唔係呀, 唔通book私家又車你去私家咩?
白車係去最就近o既醫院呀

大宅

我剛打去個救護熱線到問
佢話只會送我去最近的急政室
但如果情況好特別,一要返某間醫院的話
可以問有關的醫生出信.話我一定要返某間醫院
如果我到時又唔太緊急就可以送我去嗰間醫院

複式洋房

原帖由 tko123 於 09-7-17 10:34 發表
我剛打去個救護熱線到問
佢話只會送我去最近的急政室
但如果情況好特別,一要返某間醫院的話
可以問有關的醫生出信.話我一定要返某間醫院
如果我到時又唔太緊急就可以送我去嗰間醫院 ...

that's why we need to put 醫生信 in 走佬bag, we can use this letter to ask 白車 to send to any hospital you booked

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 tko123 於 09-7-17 09:58 發表
但我係係QE登記的
又怕到時先CALL會遲 ...

我第一胎既時候住屯門不過登記既醫院係廣華,個時我有朋友老公做消防,佢話如果我作動最好都係call白車出去會穩陣d(因為佢太太個時住沙田出廣華都係咁做),咁我作動個日真係打去附近既救護站,話佢知我見紅同穿水要出廣華生,咁救護員又無話要去附近屯門醫院,結果真係送左我出廣華。

首頁

尾頁

跳至