影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Kelly囝囝曝光 幸褔潮媽陳慧琳( Kelly)一索得男,日前剖腹誕下 B仔劉昇( Chace)。昨日 Kelly的 B仔首度曝光,可愛的 Chace輪廓分明,鼻高眼大,頭髮濃密,在媽咪悉心打扮下,穿上一身黑白乳牛裝示人,十分可愛。

其他娛樂名人影片 陳慧琳上周五為老公劉建浩誕下 6磅重愛子 Chace,現時她每日餵人奶十分忙碌,因每 4個小時囝囝便肚仔餓,有時兩母子會一起小睡片刻,昨日 Kelly抱着熟睡中的 Chace拍照,臉上洋溢溫馨母愛。鏡頭下的 Chace頭髮濃密,小手還有很多胎毛, Kelly特別選了一件黑白乳牛裝給囝囝穿,因 Chace是牛年出世。
放大圖片
天生一對福氣大耳朵,連 Kelly也覺得愛子 Chace似大耳牛。
放大圖片
Chace這張 O嘴相,鼻高眼大,十分得意,是由爸爸親自拍攝。
福氣大耳牛 放大圖片
陳慧琳與老公劉建浩前日齊齊帶着愛兒出院, Kelly透露兒子當晚在家睡得很甜。
Chace雖被媽咪悉心打扮成小乳牛,不過擁有一對福氣大耳朵的他,應是大耳牛才對, Kelly昨在電話中說:「大耳牛呀?哈哈,好呀,其中有張 O嘴相,係爸爸影嘅,因為覺得佢 O嘴好得意,我哋每日都會同佢影相,因為希望每日記低佢嘅成長過程。」 Chace輪廓分明,鼻哥夠高,眼仔又大,難怪 Kelly與老公日日對住甜到漏。Kelly謂前日由醫院回家後一直陪着 Chace,夫婦二人更抱着愛兒在家中環繞一圈,向他介紹這個家, Kelly還笑說:「每次抱 Chace時,都好鍾意聞佢身上嘅味道,好香呀。」Kelly又透露囝囝的 BB房佈置以柔和的米色及藍色為主,有時她會在房中播放音樂,如《 Pachelbel's Canon in D Major》,她笑說:「我每晚會清唱《星夢情真》佢瞓,『星,像眼睛,偷偷看,世界上最好景』,雖然佢成日瞓覺,不過我知佢聽緊我唱歌。」產後極速收身的她自言沒有刻意減肥,但表示現時只有 100多磅。
用薑水冲凉 此外, Kelly昨日又透過助手表示, Chace第一晚回家已很習慣,睡覺時會微笑,樣子極甜。至於潮媽 Kelly回家後,也依傳統方法以薑水洗頭冲凉,由於今年是牛年,她的朋友送了很多與牛有關的禮物給 Chace。採訪:陳寶明
鮑魚配糙米坐月補身 陳慧琳前日出院回家坐月,經理人公司早已精心安排了營養餐單,為她調理身子。 Kelly坐月期間,早餐會吃淮山杞子瘦肉粥、木瓜鰂魚湯或淮山番茄茨實煲石崇魚湯;午餐吃瑤柱冬菇雞飯,喝鮑魚花膠竹絲雞湯,並配以奇異金果作飯後水果;晚餐則會食日本黑豚肉或三文魚白汁意粉、喝魚湯或雞湯。另外,她日常還會飲用糙米粥水煲龍眼肉。
盼能盡快復出 其實 Kelly相當重視產後的健康,希望可盡快回復狀態復出工作,故對產後餐單安排十分有研究,如吃糙米是因含高纖維,喝花膠鮑魚湯則是因含高蛋白質,奇異果含有豐富維他命 C。

Kelly為 B仔悉心打扮成黑白小乳牛模樣,母子二人同樣手腳修長。

侯爵府

我想話...佢最下面張相...好似響影樓影咁...洗唔洗禁 pro 呀, 不如返屋企休息下~

<表示現時只有 100多磅。 > 真係很死人~

男爵府

佢都唔係望住個仔黎鍚ga~

民房

生左仔都要搏上位

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

點解... 佢咀囝囝時,唔係望全住囝囝架呢??? 咁樣唔夠自然唔夠 sweet喎~~

我個人都係覺得... 徐子淇生完細女後,發俾傳媒啲相,暫時唻講係最最最 sweet 嘅...

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好似冇烑嘉妮咁溫馨咁既感覺~

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 baby_chu 於 09-7-17 14:46 發表
點解... 佢咀囝囝時,唔係望全住囝囝架呢??? 咁樣唔夠自然唔夠 sweet喎~~

我個人都係覺得... 徐子淇生完細女後,發俾傳媒啲相,暫時唻講係最最最 sweet 嘅... ...
agreed

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

she looks very strange in the last picture.
like wood.

侯爵府

kelly 好似做 show 咁...

感覺麻麻地~

原帖由 baby_chu 於 09-7-17 14:46 發表

我個人都係覺得... 徐子淇生完細女後,發俾傳媒啲相,暫時唻講係最最最 sweet 嘅... ...

大宅

阿b個樣似老逗

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi,

x2

yuk hei mum

原帖由 lingwu 於 09-7-17 14:47 發表
好似冇烑嘉妮咁溫馨咁既感覺~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

係啦, 完全唔似一個媽咪抱住自己個 BB 既感覺!!

原帖由 好好笑 於 09-7-17 14:43 發表
佢都唔係望住個仔黎鍚ga~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

餵人奶都4小時先餵一次 可以飽咁耐?唔係奶粉先係4小時..人奶最多2,3小時咩?我仔由初生食到6個月..都係每2小時一次喎...到佢開始食副食品先可以4小時一次

同最後佢kiss bb張相..佢望緊乜?一d都冇sweet既感覺既??

水晶宮

唔知點解我覺得佢地唔似兩母子
同埋佢仔仔好瘦

水晶宮

我都覺得唔似一個媽咪抱住自己個 BB 既感覺

原帖由 cc0524 於 09-7-17 15:00 發表
係啦, 完全唔似一個媽咪抱住自己個 BB 既感覺!!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

醒目開學勳章

個bb真係好細粒呀

水晶宮

畀面勳章

個bb真係好瘦好瘦, 我好似好少見有d咁瘦既初生bb. 連塊面都冇乜肉架!!! 我知~~~~ 呢個亞媽實賴個仔似佢, 一樣咁瘦!

我一向都唔鍾意陳小姐, 見佢結婚+大肚後對佢真係更加反感.

原帖由 sandylaw 於 09-7-17 15:01 發表
同埋佢仔仔好瘦

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 月希 於 09-7-17 15:01 發表
餵人奶都4小時先餵一次 可以飽咁耐?唔係奶粉先係4小時..人奶最多2,3小時咩?我仔由初生食到6個月..都係每2小時一次喎...到佢開始食副食品先可以4小時一次

同最後佢kiss bb張相..佢望緊乜?一d都 ...

我都好奇怪點會4個鐘一次,奶粉b都沒可能4個鐘一次啦...人奶就更加無可能...可能係d記者寫錯...

水晶宮

剛剛睇呢張相,覺得佢地兩公婆似拎住個生果籃去探病多過似生完仔出院

大宅

原帖由 sandylaw 於 09-7-17 15:01 發表
同埋佢仔仔好瘦

有網友話佢為保身形, 搵人代孕

但係佢真係KEEP得好好, 完成唔走樣之餘, 仲一D水腫都無 ?????

首頁

尾頁

跳至