想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位姊妹們, 其實我已經上親子好耐, 眼見很多姊妹又無到有....後在分享bb現在幾噤可愛, 在漫長嘅五年見證佢地成長1歲, 2歲, 3歲, 之後又有第二個小朋友, 加上身邊朋友一個又一個有bb, 心情由傷心到平常心, 我又一直間斷睇中醫, 又試過針灸, 任何中西醫可以做嘅我都做, 雖然我年齡都不是很大, 都係由25歲等到現在30歲, 我成日同自己講, 有些人40歲都可以生, 我都仲可以等多十年....一直都將心底講不出的壓力安慰自己, 等自己真係可以平常之心去等待........可惜原來係唔可以....最近這兩年我又開始積極面對這個問題,我同老公再一次做檢查, 又加上我中醫調理身體(半年了),m小姐來我比以前好很多....西醫話我不夠鐵質,加上我有地中海貧血症,幸好只是輕型....醫生就開了鐵質丸比我食, 又安排我去照輸卵管等等......只要知道身體係沒有問題的話, 唯一方法就係等待,等上天安排, 我都對自己交代了, 最後我都想同各位姊妹講,
隨緣吧!

大宅

唉....我都等左5 年...唔知要幾耐呢...
大家加油!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 suki168 於 09-7-17 19:55 發表
各位姊妹們, 其實我已經上親子好耐, 眼見很多姊妹又無到有....後在分享bb現在幾噤可愛, 在漫長嘅五年見證佢地成長1歲, 2歲, 3歲, 之後又有第二個小朋友, 加上身邊朋友一個又一個有bb, 心情由傷心到平常心, 我又一直 ...

時機問題者, 或者做下運動, 讀下書 轉移下目標. (好多人都係放鬆晒心情情況下中架 )

加油呀

洋房

add oil!!!I 'm waiting for 3 years la....

大宅

我等咗3年,由未高齡等到今年巳達高齡。亦由等到發癲,變到平常心。而 $ 亦都由原本擁有的數目,因此而變得少咗。所以現在學習接受人生係會伴隨住小小決憾咁尋找開心人生。時間長咗,望遠D闊D原來人生仍有其他嘢令人快樂。各位 sisters, 我哋要開心 d 快樂 d,咁樣生命先活得有價值。我哋一齊加油啦。

原帖由 suki168 於 09-7-17 19:55 發表
各位姊妹們, 其實我已經上親子好耐, 眼見很多姊妹又無到有....後在分享bb現在幾噤可愛, 在漫長嘅五年見證佢地成長1歲, 2歲, 3歲, 之後又有第二個小朋友, 加上身邊朋友一個又一個有bb, 心情由傷心到平常心, 我又一直 ...

複式洋房

加油呀.我都等咗4年啦,每个月来m都好伤心.

大宅

我結婚快4年, 即係等快4年.......... 由初初結婚唔緊要到而家開始識心急...........

複式洋房

we all add oil !!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原來我等左年半都唔算叫耐.... 但99比好大壓力....重話我係咪冇得生呀

大宅

堅持呀, 呢度有好多姐妹支持你!

子爵府

努力呀! 等的路真係好漫長! 每次見到大肚婆都好感觸

複式洋房

我等左7年喇, 頭個幾年都唔係咁緊張, 到今年我做左3次iui都唔得,而家就睇中醫喇, 又尹神婆算命, 拜神咩都做曬喇, 都係得個桔, 我老公個邊個個都生曬喇, 係得返我一個, 每次家庭日我都好down架, ~~ 唔知仲要等幾耐~~

大宅

我都等左5-6年啦,由21嵗開始都現在,都26嵗了。3次流產,好傷!!又好難先有到果只!!現在仲發現我多佐樣多囊添,仲失望!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都等了年幾都未有, 但現在開始學習以平常心等待, 個人都會放鬆d.

加油呀.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

好明白你的心情啊!
幸好你年紀仲未算太大,仲有好多機會啊!不如放鬆一排,或者會有意外驚喜!

大宅

唉! 還有得等,還有時間等都好呀. 我由高齡等到超高齡, 由失望等到依家絕望, 由自然得(keep 唔到)到現在ivf都做唔到. 我現在學習緊接無b的決憾.

大宅

我身邊好朋友由話不生都生了. 只有我......!!!!!!
好應同你這句"隨緣".

祝大家早孕.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

好同意!真係唔想再等!(我仲要等多一樣,就係m小姐!)

原帖由 buu2 於 09-7-18 16:06 發表
唉! 還有得等,還有時間等都好呀. 我由高齡等到超高齡, 由失望等到依家絕望, 由自然得(keep 唔到)到現在ivf都做唔到. 我現在學習緊接無b的決憾.

大宅

你m小姐都好有耐性, 要你等咁耐都唔浦頭. 不過樂觀d念, m小姐來架次數少d, 即係你架蛋蛋存貨量多d. 唔使擔心無卵用啊!

原帖由 lalamike 於 09-7-18 16:11 發表
好同意!真係唔想再等!(我仲要等多一樣,就係m小姐!)

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

哈哈……呢樣野令我諗起細個時候,見d同學成日都說肚痛,又說唔方便,真係體會唔到(當然後來就知佢地成日受m小姐騷擾啦)……仲覺得太好了,慳番d$$$,又唔駛煩!
呢幾年先知,原來m小姐唔來,有bb的機會係……比一般人少囉……人地一年12次,我一年……噢,佢再唔來探我,我估少過10次囉……

原帖由 buu2 於 09-7-18 16:24 發表
你m小姐都好有耐性, 要你等咁耐都唔浦頭. 不過樂觀d念, m小姐來架次數少d, 即係你架蛋蛋存貨量多d. 唔使擔心無卵用啊!

首頁

尾頁

跳至