自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 purplekk 於 09-7-18 13:29 發表
上水廣場小巴站乘51K專線小巴,於總站再步行數行鐘即可到達。

好多人都會去埋隔離既塱原濕地農莊http://www.elekart.hk/
有小朋友既都幾好玩架

我地上次去,齊玩機動遊戲,個X哥(唔記得左個名,)好好人,樣樣野都拎出來比我地玩,

佢仲有個農場D蕃茄仔好好味,(當然收費,唔記得幾錢一磅)
仲有蘿蔔/菜...

複式洋房

原帖由 poonsun 於 09-7-19 11:56 發表
點解唔食夠五碗呀?飽果頭?

另外,cookiecatpig,就黎生可以食下涼野,會好些架!唔知你住得近唔近,如果近都可以去食下喎!

think I'll squeeze some time to go, even though it's quite far away...

my target, 5 bowls, too~~~ =^o^=

民房

好想去試下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我住附近架, 不過唔係成日去食豆腐花, 不過去親都會成4碗, 其實4碗真係夠晒, 因為咁多水要搵廁所好煩.

但係, 上個月去過"濕地農莊", 果日係星期日下午2:00, 去到門口買張"代用券", 大人$6 (小童好似唔駛錢), 4個大人比左$24, D代用券可以用黎買野, 我地即時買汽水.

入到裡面... 嘩.. 竟然一個人都無, 成個場得我地2家人玩晒

不過超多蚊, 同埋果日超熱, 行左1個鐘頂唔順走左啦... 馬上去鴻陶食豆花....

原帖由 sorsor1129 於 09-7-18 18:11 發表

o個個濕地農莊係唔係就咁入去就得o架喇~~~
使唔使預約o架 ?

d燒烤食品得唔得呀?

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

哎呀, 上次買果樽咖喱汁太辣, 屋企人唔啱食添 !

不過 d 辣椒醬 (我亞媽話好味 !), 甜醬 (拌煎腸粉) 又超好味喎 !

下次再去過掃貨先 !

原帖由 chickenwing2006 於 09-7-18 23:41 發表
唔止 , JUSCO 都有架 ..... 黑豆, 原味, 無糖都有 !

不過都係個度飲最正, 去完 BBQ 飲番碗凍冰冰既
好正下 !!

仲有佢 D 咖哩汁都好好味, $ 17 一大樽架

...

大宅

請問由聯和墟去, 是否也要先去上水廣場轉乘51k小巴呀? 有無其他方法呢? 乘的士大約多少錢呢? 唔該.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

o個度有冇停車場o架 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

豆品廠對面就係停車場, 唔駛比錢泊車架.
假期D旅遊巴就係停果度, 比D自由人去"塱原濕地農莊"行下/睇下, 然后出番黎去豆品廠食野囉(自費).

原帖由 sorsor1129 於 09-7-20 15:36 發表
o個度有冇停車場o架 ?

首頁

尾頁

跳至