論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

別墅

原帖由 珠珠妹dy 於 09-7-18 19:47 發表
是否check到屎屎,尿尿無細菌,
就可以加落去煮???
個C 8婆話,鄉下咁做係想僱主對佢好D,
我鄉下話,想家傭聽話D,可以比無細菌尿尿佢飲的,會乖好多,我們香港僱主是否可以做????
...

今次唔團結,以後無奈要請外傭的香港僱主唔好再申,認命同自求多福啦!!!

禁止訪問

子爵府

用漂白水浸吓舊c,,,,無菌都可以俾工人食?

禁止訪問

男爵府

send already

致 :政苦官員

關於你們香港政苦,有工人用經血煮餸給僱主食用而判無罪釋放一案,我們致以深切哀悼-

一躹躬~感謝你們發明歪理,令工人無害食譜從此光明正大,應無盡有,創意無限;感謝你們的開明態度,令各地降頭術在港百花齊放,打造共融社會;感謝你們挫弱扶強,今工人深信香港僱主個個好恰,人人爭相湧入,令傭主有大量工人可選,創造就業.

二躹躬~感謝你們忍辱負重,提升僱主EQ,令僱主遇上惡工人時,為免家中無力反抗老幼受虐,只得忍氣吞經,從而促進僱傭和諧氣氛,僱傭紛爭從此大減.

三躹躬~感謝你們法律部門設有這條極不合邏輯的法律,讓本人感受法律的艱深,明白法官不好為,搞不好,受人唾罵,遺禍人間,更免我浪費金錢供子女讀法律,因為香港法律已死!!

大宅

我都會寫信去上訴, 我會CC晒比以上D人. 多謝珠珠妹dy 提供 EMAIL ADDRESS

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

曾生,你養咗班乜9官呀,我想佢地做好D,對香港市民好D,咁可唔可以請佢飲經血咖啡呀。。。我鄉下都興咁做架!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

複式洋房

這個正苦唔覆机都delay nomore 啦!
靠佢都死得啦!唔怪得民怨愈來愈深,
根據法庭的判決,正苦都可以整碟經血炒尤給所有反對正苦人仕等他們都聽晒佢哋話,
就無民怨發生啦!

大宅

佢o地話冇事o丫,叫果個工人再炒多碟經血菜叫佢o地班正苦渣滓食晒佢囉,佢食得晒連汁都飲埋,我就話佢判得公平.....
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

別墅

有無係FACEBOOK開GROUP呀?

伯爵府

我激氣呀...點解咁都得0家.....咁樣判法即係話比呢d賤人知,,,,,,原來用經血煮飯比僱主食係合法0家啦.....如果僱主用同一手法對待工人, 又會比形容極為不人道....點解...冇人對香港既僱主人道.

禁止訪問

伯爵府

大家唔好只係o係呢度鬧啦,快d去send信啦!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

希望所有偏幫外傭和漠視香港外傭主權益的法官, 高官, 特首, 議員, 外傭工會, XX團體都會有機會亨受到這個滋補靚湯.

首頁

尾頁

跳至