跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

第二任媽媽有冇發覺自己有細B後大B比之前特別嗲D
我就有
平時唔跟我(跟嫲嫲多D)
但我有咗之後就開始嗲我
係未D人話(爭寵)

大宅

話左俾佢聽,都唔見特別嗲左,因為佢不嬲都甘痴身。

男爵府

我對囡都無特別嗲呀﹗但佢哋知道咗我有bb後,成日都會問細佬(佢自己唸的) 係肚到做緊咩呀?洗唔洗比d玩具佢呀?

囡囡們仲會保護我個肚,唔會比對方坐我個肚添﹗好攪笑﹗而家兩個囡成日嗌交,兩個都話要幫bb沖涼,換衫…

我同咗佢哋呢九個月都抱唔到佢哋,bb 出世因為bb都識行所以都要多d時間照顧bb,佢哋無問題仲要爭抱bb添﹗我唔太担心佢哋會呷醋,反而驚佢哋爭抱bb 或 整跌bb呀﹗

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

大宅

我覺得我女兒反而特別曳, 成日激我 (可能是terrible 2的原因)

男爵府

有時我個囡都曳的,跟著我會威脅佢,你咁曳激親我,bb 聽到一定嬲你,唔同你玩﹗跟著亞囡就會 "sorry﹗ sorry﹗我變返乖囡,唔好唔同我玩呀﹗"

hehe~唔知喱招用到幾耐呢﹗

原帖由 LittleKiwi 於 09-7-20 09:31 發表
我覺得我女兒反而特別曳, 成日激我 (可能是terrible 2的原因)

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

大宅

大女一向最跟我, 所以我睇唔出有乜分別

大宅

你女兒好乖好聽話, 我都嚇過話佢再曳無小朋友同佢玩, 佢轉頭走左去, 我對佢真是無mud符!:;pppp:
原帖由 mslo 於 09-7-20 09:40 發表
有時我個囡都曳的,跟著我會威脅佢,你咁曳激親我,bb 聽到一定嬲你,唔同你玩﹗跟著亞囡就會 "sorry﹗ sorry﹗我變返乖囡,唔好唔同我玩呀﹗"

hehe~唔知喱招用到幾耐呢﹗

...

男爵府

可能佢唔CARE 無人同佢玩,你要找找佢 CARE 嘅事。因為有時亞囡曳,我會嬲,當佢透明,所以佢會怕無人采佢嘅感覺

原帖由 LittleKiwi 於 09-7-20 14:31 發表
你女兒好乖好聽話, 我都嚇過話佢再曳無小朋友同佢玩, 佢轉頭走左去, 我對佢真是無mud符!:;pppp:

別墅

hi..我都係seond 媽咪...係呀..大細近排特別扭...我媽咪話係咁, 可能佢知道自己地位不保..kakaka

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

差不多呀... 可能大仔不嬲都痴我既 ...

別墅

有呀,成日想我抱!

複式洋房

我個囡都好似比之前嗲左少少, 都可以接授啦, 最好就係以前同佢睡佢會成日唔覺意咁踢我, 但係最近就好少啦, 瞓得斯文左好多啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至