夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 kawing210 於 09-7-22 15:41 發表

其實你講得岩~或者佢吾系十月懷胎個個系冇我地甘著緊~
其實我都成日哄佢咖喇~
不過有時湊仔仔湊到好支力真系冇咩心情再哄多個~
可能佢吾明啦~

都明真係好支力嘅, 但有時都係口頭上氹吓, 你就可能有佢嘅回報喎, 賣吓口乖都無所謂啦, 唔花得好多精神啫!

咁快就話生多個, 咁佢都真係好鍾意小朋友丫, 係好事, 不過真係安排好先好再行動.

好似我而家咁有兩個, 如唔洗教育, 凈湊同玩都真係會開心好多, 但一到要响安排事上面, 就會要兩個就來就去, 好鬼煩!

如:呀仔而家6個半月, 家姐9月返k1, 我又想陪仔仔sat去吓playgroup, 但又要就家姐學嘢時間, 搞到到而家都未揾到間arm時間嘅; 又呀女9月返下午班, 想佢上午學嘢, 但又到時因得一個工人要湊埋呀仔呀女, 又要揾d安全有港鐵直達嘅地方, 又係安排唔到!! 但呢d嘢, 我老公不嬲都唔會理, 又或者我同佢講時, 佢又話呢樣危險, 嗰樣唔好, 工人唔得, 終於最後咪又係我一個人稔過晒嚕! d男人就係咁㗎喇. 到你話唔理, 叫佢稔, 又或就算佢當初應承你, 轉頭都係搞唔掂或一味拖. 所以, 當你遲d過左呢個磨合期, 就會無問題㗎喇!

我兩個小朋友, 分別晌佢哋出世到幾個月大時, 我都有同老公always 大吵, 但當傾好晒, 同大家都慣晒多左個新成員嘅處事方法時, 就會好smooth㗎喇. 所以, 你唔好唔開心, 無謂傷身.

大宅

如果佢咩都唔理,
淨係同仔仔玩,
梗係唔生住啦!
得一個你都咁一辛苦lo,
多一個仲得了o既!

好在我老公話左唔再生,
因為佢話一個已經駛佢好多錢!!

原帖由 kawing210 於 09-7-22 15:34 發表

至慘佢仲話想生多個呢~

複式洋房

原帖由 foggyao 於 09-7-22 16:56 發表

都明真係好支力嘅, 但有時都係口頭上氹吓, 你就可能有佢嘅回報喎, 賣吓口乖都無所謂啦, 唔花得好多精神啫!

咁快就話生多個, 咁佢都真係好鍾意小朋友丫, 係好事, 不過真係安排好先好再行動.

好似我而家咁有兩個, ...

我都有口頭哄佢咖~呢排我仲吾訓晏覺~去買餸煮飯~煮老公中意既野食~希望佢開心~
其實真系支力到嘔~
佢系好中意小朋友~自從bb跌過落地之後~佢好左好多~
不過我真系吾系好想生多個~
因為如果我生左~6299實會搶走一個去湊~我吾想甘樣~
睇你甘講~真系好難就~呢點我地都冇諗到~多謝你提醒左我~同埋萬一到時佢地讀吾到同一間學校仲攞命

複式洋房

原帖由 NicoleTszChing 於 09-7-23 00:12 發表
如果佢咩都唔理,
淨係同仔仔玩,
梗係唔生住啦!
得一個你都咁一辛苦lo,
多一個仲得了o既!

好在我老公話左唔再生,
因為佢話一個已經駛佢好多錢!!

...

我都系甘諗~~~
不過就算c6吾系甘~我都未必會生多個~事關6299會發顛~我吾想其中一個吾系我親手湊大~
不過如果吾理呢d野~我自己都好想要多個~
生之前我吾系好中意剃朋友~不過生左之後就好中意好中意~中意到死甘濟~

首頁

尾頁

跳至