家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

民房

家人要找間較好 & 價錢相宜的搬屋公司

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

請各位自行pm樓主,不要阻礙版面討論。多謝合作!
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

上年搬屋時用嘅搬屋公司都好好.

雖然唔算平, 但勝在完全唔駛自己郁手. 5-6個搬運工人9點到舊屋(約1000呎), 11點半pack好全屋傢伙雜物(包括廚房的瓶瓶罐罐). 完全唔駛煩.

之後, 我哋介紹咗俾個朋友. 佢哋都話唔錯. 佢哋話佢哋搬時, 有一個玻璃櫃, 有個工人唔小心打欄咗一隻門, 但係搬屋公司即時幫佢哋去配番, 賠番俾佢哋.

大宅

昨天完成搬屋
一肚氣
九點搬到十二點
我只是20箱加床及電器
自已有4袋紅白藍及正膠箱要另計

拆了ikea書架一是話唔肯裝翻時話無電攢
我有佢又話驚攢爆電線

下午才發覺得個琴角爆了角(見原木)
個洗衣機浸到一地水

別墅

are u using the same one as 珠珠妹dy???

原帖由 euka 於 10-6-20 14:24 發表
昨天完成搬屋
一肚氣
九點搬到十二點
我只是20箱加床及電器
自已有4袋紅白藍及正膠箱要另計

拆了ikea書架一是話唔肯裝翻時話無電攢
我有佢又話驚攢爆電線

下午才發覺得個琴角爆了角(見原木)
個洗衣機浸到一地水 ...

大宅

bk mama介紹的國x

用戶要求終止服務

我都有相同的痛苦經驗,已將這間列入黑名單.

原帖由 euka 於 10-6-21 22:13 發表
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

男爵府

原帖由 euka 於 10-6-21 22:13 發表

真係咁唔掂?
我搵左佢黎報價
睇黎可以唔洗了......

大宅

c9仔貪平

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

版主溫馨提示:

如欲索取資料,請直接pm有關會員,謝謝!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

我剛搬完又係一肚氣,又係bk mami介紹,叫smartly xxxx。

禁止訪問

別墅

我因為十月要生BB....
所以我九月中搬屋......
我一次過用了3間公司...
第一間...由舊屋搬野去新屋...
第二間/...由朋友屋企送傢私去我舊屋給我坐月用...
第三間也是....

我覺得雖然1128係貴....但真係專業好多.....
連我屋企人都話大開眼界....
我新屋係村屋....我個大眼機洗衣機...佢真係一口氣拎起佢...無惦過地咁搬上黎.....
佢地好錫我D家私...又同我裝返果時整得好實....感覺好似朋友幫你搬屋咁....
因為1128係第一間同埋比較貴...衫時都覺得唔開心....
但用埋第2間之後...發覺1128真係專業好多...

第2間...佢約左我12點..(其實時間係佢比..我無得選擇)...都算喇...
我等到3點幾打比佢...佢好惡同我講..我有野做MA...都要做埋先過得黎....
我等到差唔多六點...佢地就上黎...D野係咁比佢地(訂)...個櫃比佢(訂)到散左一半...之後見佢安裝到好鬆~真係大力D都散呀....
我張床仲勁...佢話唔同我裝,,,因為要搬開張電腦台先整到...佢話要400......

講真...1128係貴D....但真係放心晒....我記得果日我係睇住電視...睇佢地搬....
我老公自己拎開個櫃...D哥哥好緊張同我老公講...呢D野你叫我地做MA.....
我地搬黎搬去..佢地都無介意過...D哥哥又C文....

大宅

請問即係邊間, 叫咩名?
俾貼士丫, 叫 x? ?

原帖由 Zen 於 10-6-22 11:03 發表
我都有相同的痛苦經驗,已將這間列入黑名單.

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都用過呢間, 又係超唔得, 本身話要2部車所以要貴d, 後來最後用左一部車已經ok佢係都要收原價, 仲要整爛左我個sofa, 焗鬼氣.

原帖由 tanping 於 10-8-13 13:24 發表
我剛搬完又係一肚氣,又係bk mami介紹,叫smartly xxxx。

民房

回覆 manpolover 的帖子

好多人話1128好,唔識味讚好
以我所知佢地係按比例收費,其實你地比人塭左笨又唔知,
佢地d司幾係架車到間晒房,唔滿一車又話滿左
成日同d客講車唔晒,又加錢

伯爵府

andysit2000 發表於 11-4-12 22:11
回覆 manpolover 的帖子

好多人話1128好,唔識味讚好

唔係吖嘛,我前幾日先搵1128搬完第二次屋,唔好我都唔搵佢啦。
第一次搵佢嘅原因係網上面好多好評,所以就試吓,我同老公都讚口不絕,仲比咗一千蚊小費佢地,我老公話係屋企樓下睇住佢地上傢俬,同一時間有三間搬屋公司,我老公話其他公司嗰D番薯都唔識切嘢,求其放入車,攪到唔夠位,要出多部車。(當然人地未必會收錢)
我四十幾箱嘢再加十個紅白藍(未計傢俬電器),超出佢原本嘅數量,但佢都無同我逐件計,一車幫我上晒。

我第二次搵佢,佢一嚟到報價都講明一車去唔到,我話唔緊要(因為傢俬多過上次),到當日搬屋工人嚟到,睇住佢上傢俬睇住佢擺位,多咗半車,佢都無話收多我錢,係半車就半車。

我第一次搵佢搬,超平~
第二次搬,貴咗,不過咩都加價,所以貴咗都係正常。

佢地貴唔貴就見仁見智,不過我覺得值得囉,下次我都會再搵佢。

我好耐之前搵過一間公司,約咗九點搬,等到九點半都唔見人,打比佢,佢地話唔嚟,要聽日先幫我搬,我同佢嘈,佢地先好勉強入嚟搬,足足等咗佢地四個鐘,原本話有個電視要掛牆,竟然連平水尺都無,要我走去問隔離屋借,一路搬就一路擔住支煙,個個除晒衫。我真係火到嚟埋,臨尾比咗一人五十蚊佢地,原先打算一毛子都唔比,但諗住買罐汽水買包煙都要啦,哈,點知仲嫌少,仲好意思問我攞多D,我即刻打比佢老細媽到佢狗血淋頭呀。仲要收得我唔平呀。

有比較,咪知邊間好囉,搬屋依家嘢,真係要親身試過先知邊間好囉。

別墅

由於我覺得貴...所以第3次我用左樂安居...
服務同價錢都係一流...平1128一半.....小費唔問你拎....我本來報左20箱加家私...點知最後係成50箱...佢地都無加我錢....我同佢講唔洗搬喇..佢地都話無所謂照搬......所以樂安居係我依家既手選...次選係1128....

tszwan123  係咪都係上門報價? 包唔包紙箱?  發表於 11-5-10 15:02

首頁

尾頁

跳至