跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

有冇同學仔又係8月9月讀N1架?

男爵府

好媽媽勳章

八月一日我係日本呀,去唔到,但好想知多d關於學校既野,有乜消息我諗要問你地啦!
係喎,啱啱收到學校通告,原來有PTA網頁架,入面都有好多野睇,如果學校網頁資料詳盡D會更好。我仲係網頁見到,原來學校每級有班代表,係咪即係家長既聯絡呀?

男爵府

好媽媽勳章

仲有冇其他同學仔呀?

男爵府

好媽媽勳章

仲有一個星期開學啦!

男爵府

好媽媽勳章

乜可以選上下午咩?我無開家長會呀!咁使唔使通知學校返幾時架?我諗都係返上午啦,我個仔下午要瞓覺。

原帖由 lingchi 於 09-8-20 11:05 AM 發表
頭個2星期, 你返上午定下午呀? 我返上午!

男爵府

好媽媽勳章

我見到通告寫上午呀!

原帖由 lingchi 於 09-8-21 01:43 PM 發表

不是可選而是學校分配的, 頭2星期係適應期, 返學時間短d, 我諗你要打電話去學校了解下!

男爵府

好媽媽勳章

各位:
你地會唔會做家長義工呀?

男爵府

好媽媽勳章

我都係要返工呀,聽日開學啦,都係婆婆陪bb返學jar,我想問學校俾家長陪住bb幾多日架?

原帖由 adamsmith1997 於 09-8-31 01:40 PM 發表

yes, i will coz this will increase my son's commitment on his school life. i need to work on Mon to Fri also, so Sat & Sun are OK.

男爵府

好媽媽勳章

我個仔普通jar, 婆婆話佢出去幫bb裝水,我個仔都全程跟到實呀!聽婆婆講,有個bb喊足全程,都係由老師抱住喎。好擔心隻豬仔無得陪之後會點呀~~~

原帖由 lingchi 於 09-9-1 10:18 PM 發表

我仔仔今日OK啦, 就算我出左去幾個字, 佢都冇CRY, 下星期返全日!

男爵府

好媽媽勳章

今日老師叫婆婆同阿仔做輔導,聽日要試下唔陪呀,唔知佢聽日會點添。
lingchi 你會陪到幾時呀?你係咪全職媽媽呀?

原帖由 lingchi 於 09-9-1 11:59 PM 發表

係呀! 個BB好似細個D, 全程由老師TAKE CARE, 可能佢屋企人唔得閒陪佢啦!

男爵府

好媽媽勳章

聽日到你個bb啦!

原帖由 adamsmith1997 於 09-9-1 11:10 PM 發表

add oil ah, one of colleague's son cried for almost 1 month ah... after the painful 1 month, his son then loved his school life very much... so again, ADD OIL

男爵府

好媽媽勳章

你好勁喎,咁都估到~~~班主任今日打俾我,隻豬仔今日有喊呀~~~你個bb係邊個呀?

原帖由 lingchi 於 09-9-3 11:59 AM 發表

今日開始已經返9:00放低佢, 食完飯便放學, 因為我要返工, 所以下星期一要返全日喇!
你仔仔會唔會係舜舜呢? (我估下)

男爵府

好媽媽勳章

你個b好叻喎!

原帖由 adamsmith1997 於 09-9-3 10:04 PM 發表

thanks God that my son didn't cry today :lol::" />

男爵府

好媽媽勳章

我隻豬今日病咗無返啦,婆婆話佢琴日朝都無野,點知一放咗學返屋企就開始有少少唔舒服,今朝直程發埋燒添,開咗學三日就病,都唔知點算?我d 朋友成日同我講一返學就會成日病架啦,點知話口未完,咁快就開始啦~~~

原帖由 lingchi 於 09-9-4 12:11 AM 發表

我咪頭2日食飯時坐你bb左手面個果羅 , 你bb食飯好叻叻喎! 自己食得幾好, 我個就唔多願食喇! 明天開始試下教教豬...

男爵府

好媽媽勳章

我個仔係四月b黎架,都係大仔,所以先排到入學囉。我一攞咗出世紙個日即刻報名啦。
各位,每日都唔係我帶阿仔返學放學架,所以要靠你地話我知班內既情況啦,大家保持聯絡啦!唔該曬各位呀!
(好在班主任真係好好,知道我緊張個仔既學習,都成日話我知個仔既適應情況)

男爵府

好媽媽勳章

唔緊要,以我既有限公司英文暫時我都睇得呀,唔明我會問架啦!

原帖由 adamsmith1997 於 09-9-5 07:20 PM 發表

OK la... i bring my son back to school in my own but grand-mother bring him back... we have decided to let him to join school bus start from N2... so can let you all know the situation about the mor ...

男爵府

好媽媽勳章

lingchi :
你個仔係咪洭洭呀?老師係日誌讚佢喎,叻叻呀!

男爵府

好媽媽勳章

哈哈!一早save咗啦,1/9有我個仔個嘜頭,第日等佢大個俾佢自己睇返。
係呀,我地有功課呀,記得買A4圖畫簿仲要貼一張相呀(老師話等小朋友自己選一張佢鐘意既相貼喎,我俾咗三張相隻豬選,佢選咗張全家福,hehe)

原帖由 adamsmith1997 於 09-9-6 04:52 PM 發表

yes, don't forget to download and save a copy ah... it's a good memory for him and you whole family

男爵府

好媽媽勳章

今日我仍然叫婆婆唔好俾佢返住,因為今日仲有鼻水,但豬仔唔肯戴口罩,驚傳染俾其他小朋友呀,頭先返去睇過豬仔,今日好好多啦,應該聽日返得學啦!老師都叫我地返住半日先,始終仲未適應。

原帖由 adamsmith1997 於 09-9-7 01:15 PM 發表

my son is fine in his first AM lesson today but they don't allow us to stay with him la... good to see he didn't cry also but will start to have a short sleep tomorrow... as i said before, i think sl ...

男爵府

好媽媽勳章

我未睇呀,等我睇下先。
今日我隻豬都ok呀,係喊咗一陣,跟住有冇喊就唔知啦,不過放學個陣見到婆婆笑呀~~~

原帖由 adamsmith1997 於 09-9-8 05:53 PM 發表
as per my expectation, my son didn't sleep today and cry at that moment but play and eat is ok, actually, he always sleep less during the day time...
can you see, there is a calendar posted in the web ...

首頁
12345...10

尾頁

跳至