跳至

首頁

尾頁

侯爵府

可唔可以分享下?

師資如何?
小一派位如何?
等等

侯爵府

其實我個仔8月已經要響聖西門返 n1...

不過我15/16緊k1響唔響原校升上去~~~ 定係轉翠塘間太陽島....

有無人可以幫幫手答下我呀~

侯爵府

點解你會想轉太陽島?

係因為佢係響西貢最好?

我心大心細呀~~~

原帖由 vincy310 於 09-7-22 09:43 發表

k1我都係唸住太陽島, 聖西門我都係唸住俾佢讀n1就算, 我阿囡係0712, 所以仲未肯收.....

侯爵府

咁我入唔入表去太陽島好呢~

我個仔8月會返聖西門 N1 呀~

我唔想佢識左一大班小朋友之後, 我又同佢轉校呀....

咁點好呢~~~~

其實我都唔想個仔返全日架...不過n1...西貢真係無其他選擇~

原帖由 子霖 於 09-7-22 11:03 發表
我都想比亞仔讀呢間,因為好近屋企. :lol::" />:" />
佢係全日,但我只想比佢讀半日 :cry:

之前識得有個小朋友家長講,近來老師流近率好大.

侯爵府

我都打算比佢近近地讀個 N1咋...

咁... 我10月去太陽島拎定報名表喇~

侯爵府

西貢都係將軍O 小學校網架麻...
所以...點都可以響將軍O讀小學架麻... 我又唔係好擔心wo...

我都係想個仔近近地響屋企附近返學, 所以我先唔比佢去將軍O返N1咋.....

又係唔想佢跟住個工人囉...

我就係奇怪... 聖西門由N1直上K1既唔多...

點解呢... 係因為佢係全日制?!

好多人都話翠塘間太陽島好.... 好煩呀~~~

原帖由 子霖 於 09-7-22 19:17 發表
N1 係西貢市只得呢間,無得選

我報左TKO,係半日N1,我都只係讀N1咋,之後會去另一間讀.

好過係屋企對住工人姐姐 / 老人家,學下群體生活/自理都好GA.
哥哥個時都係咁, 佢嗰時係MA ON SHAN 讀N1, ...

首頁

尾頁

跳至