跳至

首頁

尾頁

民房

9月中想帶BB去旅行,大約一星期左右,有咩好介紹?

大宅

我會SUGGEST去日本,如大阪或沖繩。因為較本較CLEAN,適合小朋友,而選大阪因為無東京咁逼,有得SHOPPING又有THEME PARK。而沖繩又係啦,無咁多人,而且機程較短,小朋友又可以到沙灘玩!

民房

謝謝

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我同4個mama 都打算係bb age 2 前同去佢旅行. (age 2 前平好多ma)
九月底去台灣墾丁4天, 住墾丁悠活兒童旅館, 你有沒有興趣呀!
我地想包團 (方便d ma), 不過仲未夠人呀!
有興趣pm 我啦!

原帖由 羊咩咩1230 於 09-7-20 17:37 發表
9月中想帶BB去旅行,大約一星期左右,有咩好介紹?

民房

回覆 4# dorasky 的文章

可惜老公唔鐘意去台灣!

大宅

I plan to go to Singapore for three days. Since it is the first time to go overseas, I would choose a clean and tourist-friendly places.

by the way, can your BB have adult food? Eating is the one thing bothering me when travelling with BB.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 MommyBB 於 09-7-24 15:35 發表
I plan to go to Singapore for three days. Since it is the first time to go overseas, I would choose a clean and tourist-friendly places.

by the way, can your BB have adult food? Eating is the one t ...

咦~ 我地都打算去星加坡喎, 我同你既諗法一樣, 因為星加坡比較乾淨, 交通方便, 萬一TOUCHWOOD有乜野意外咁個度既醫療設施都幾好, 最緊要係中文英文都溝通到嘛!

而家我都逐漸俾囡囡試下食街外食物, so far都無問題. 我諗你最好响去旅行前俾佢試左一排先, 等佢既腸胃適應下, 如果唔係去到旅行先至試, 萬一有痾嘔肚痛咪盞掃興!

大宅

陪月勳章

原帖由 dorasky 於 09-7-21 11:28 發表
我同4個mama 都打算係bb age 2 前同去佢旅行. (age 2 前平好多ma)
九月底去台灣墾丁4天, 住墾丁悠活兒童旅館, 你有沒有興趣呀!
有興趣pm 我啦!

...

我想問你諗住大約幾時出發, 我都有 些興趣喎.... 價錢方便大約多少錢呢???

子爵府

好媽媽勳章

i will bring my bb to Singapore in Sep for 4 days~~
Hello everybody~~!

大宅

I heard that Singapore has great children's book at bargain prices. Do you know where?

大宅

我地都plan去New zealand or Australia ar...bb price: $3,000

去Taiwan,bb多少錢 ar ?

複式洋房

Age 2 之前可以平d???機票點計架???

原帖由 dorasky 於 09-7-21 11:28 發表
有興趣pm 我啦!

...

大宅

I've gone to Singapore la. So far so good.
I lived in Mandarin Oriental and it was suprised that my room was upgraded to a suite - a living room, a bedroom with two toilets. It's so great.
The journey was rush as we only spent three days there. We went to visit our friends and to the Zoo. We also enjoyed swimming in the hotel.

My baby was very cooperative throughtout the trip and so I think we can travel overseas very soon.

For air-ticket, child under 2 who does not occupy a seat still needs to pay. For flight to singapore, CX charges us about $800+ plus tax, so it's about 75% as compared with adult fare.

別墅

剛跟4天首爾團, 有水上樂園, everland樂園, 戰爭博物館, 阿仔都有好中意! 我仲可以行明洞shopping...韓國地方都乾淨, 9月中有紅葉睇tim!
wellcome to 家銳仔成長日記

http://hk.myblog.yahoo.com/bingo-louis123

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我地結果不夠人, 報了團, 改了去青島, 因為怕台灣仲會typhoon.

而家好期待, 快d 到月底.

有興趣pm 我啦!

...

首頁

尾頁

跳至