懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家先第十四週,胃口頭3個月都變左
但無嘔吐情況,唔知好定唔好~
而我呢個星期間中食完野又有想嘔既感覺...
係正常定唔正常?
食多左野~但想食既野又好少
而且仲間中失眠! 已經訓左落床個幾兩個鐘都訓唔到
有無媽媽都有失眠呀? 同醫生講有無用?
我唔想第時生個唔訓覺既b出黎啊!
人在做,天在看!
>>小三<<

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

大肚嘅時候想嘔係好正常,我有個朋友臨生前都仲想嘔,如果太唔舒服,食D酸野,或者清淡嘅食物,睇下會唔會好D,我陀BB嘅時候,好怕”魚腥”味,聞到已經想嘔

至於訓唔著,可能係你多野諗,試下臨訓前聽下音樂, 睇書,鬆心情,BB先會健康

原帖由 lamkel2005 於 09-7-21 05:46 發表
我而家先第十四週,胃口頭3個月都變左
但無嘔吐情況,唔知好定唔好~
而我呢個星期間中食完野又有想嘔既感覺...
係正常定唔正常?
食多左野~但想食既野又好少
而且仲間中失眠! 已經訓左落床個幾兩 ...

大宅

我都係訓唔到,一早落床到天光先訓到4個鐘,我聽音樂重敝,個腦成晚係到重播d音樂,我間唔中燉下雞汁飲,中醫話我腎氣不足至訓得唔好咋.

男爵府

樓主~呢d都係正常反應, 唔係"好慘", 唔好太擔心, 反而你唔好諗咁多, 早d訓, 訓唔到都係張床抖下, 搵d令你自己容易入睡既方法!!!

大宅

我都係嚴重失眠,晚晚坐响到.日間又攰又無精神. 好似好多人都係咁.

別墅

原帖由 小灼林 於 09-7-21 10:35 發表
大肚嘅時候想嘔係好正常,我有個朋友臨生前都仲想嘔,如果太唔舒服,食D酸野,或者清淡嘅食物,睇下會唔會好D,我陀BB嘅時候,好怕”魚腥”味,聞到已經想嘔.

我而家都係, 我本來係好鍾意食魚既人
但而家見到魚, 食左兩啖就咩胃口都無晒...
而家都唔敢食魚住啦... 唉~~
訓得唔好好似個個大肚婆都係咁...
但碌來碌去訓唔到真係好辛苦...
大家都加油囉~~
人在做,天在看!
>>小三<<

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至