婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

deleted

男爵府

回覆 2# com7hk 的文章

deleted

大宅

dear all,

同大家分享下.

我己做完leep 半年了. 當時做完leep是流了好耐血,而且好多,後來食止血"圓", 冇事了. 而家月經每次來都量好多同埋有黑色一點點, 醫生說是正常. 佢話要一段時間才會回覆normal.

手術後身體方面, so far o.k., back to the normal.

其他, 我有一直食"蟲夏草", 唔知好唔好, so far 個個叫我一定要食.......

你地做完leep後是否半年後會再去抺片, 醫生點講? 有冇醫生叫你地照多一次鏡?

如要準備做leep的member, 不要太擔心, 醫生說個個做完都好好, 即時可以返工, 而我的反應比較強, 可能是個別例子.

大家互勉!

大宅

to applejuice2004

少d操勞, 多休息, 溫和進補(不要吃有補血的食物).....
保重!

大宅

在網上搵到,希望幫到想了解的member.

:子宮頸切片證實為癌前病變的治療新趨勢

男爵府

deleted

大宅

applejuice2004 ,

之前我心裡的包袱亦是一樣好大, 有心理陰影. 因為媽咪同婆婆都是在我的年齡出事, 之後去世. 而家我常提醒自己要保持心情開朗,不要因為自己的煩惱而影響家人的心情. 相信只要CHECK 得密D, 就可以預防上一代的"發現己太遲"的問題出現!:D

男爵府

回覆 1# TINGMUM 的文章

deleted

大宅

我啱啱驗到有hpv (高危) + 非典型鱗狀細胞
我想問下各位,如果老婆有hpv,咁係咪代表老公都感染左呢?
男性有無得check 呢?
如果老公真係感染左hpv,有得醫嗎?
如果我日後做leep 康復了,再同老公行房,會唔會再感染呢?
真係好擔心,今日要去做內規鏡了.... 唔知個洗唔洗做LEEP.... 又好擔心老公會有hpv...

別墅

i just done Leep last week and go back to review the report with doctor this week, the result is CIN III, and 切出来的部分化验到边缘外部同内部还有病变, 即是话没切得干净? 有无人有这样的经验, 我好困扰啊! 还以为一次就搞掂, 现在我等3个月后再去做papsmear, 如果还是不正常医生话再做leep范围就要再切大点。 灰到啊!!
我上年7月做paps还是正常的, 6月生完bb做多次就变成cin III!!!
同埋我医生点截不切干净点, 又要做多次的话又惊多次, 我才28岁,几时惊到老啊!
如果有其他人有同样的经验请分享以下啊!
你们是不是通常做完leep看报告已经是切晒d兵变组织架啦?
点解我甘黑仔
是不是有人话方幸生好, 请问他做leep几钱出院?平时看一次又是多少钱呢?

大宅

cocochen2511,

係呀, 會有一次切唔干净要做第二次. 我都有做. 之後隔幾個月做papsmear. 唔好擔心住. 聽醫生講通常都係一至兩次就干净.

首頁

尾頁

跳至