母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 sbux 於 10-4-9 12:13 發表
FreeStyle works for 110-220V, so no voltage problem to use it in HK. However, you need to add a 萬能頭 to change from 2 legs to 3 legs.

I just bought one from MommyGear on Apr 1 and arrive HK yester ...
我都有想買呀,但幾多錢呀(包埋運費)?佢個網頁話個price要等佢覆,我已create左個wishlist,但仲未收到回覆,你買既時候係咪都要等呀?幾耐到會覆呀?點樣俾錢呀?

複式洋房

我都係用freestyle, 非常好! 我上網訂一個WEEK就收到.

別墅

原帖由 sbux 於 10-4-9 12:13 發表
FreeStyle works for 110-220V, so no voltage problem to use it in HK. However, you need to add a 萬能頭 to change from 2 legs to 3 legs.

I just bought one from MommyGear on Apr 1 and arrive HK yester ...

我在網上見到, 佢包的器材, 但佢話"需自行配置220v110v變壓器才能在香港使用"啊, 大家要先攪清楚呀.

原裝器材包括:
免提配件一套
電動雙泵一個
奶泵喇叭一對 (24mm)
吸管一對
4個儲奶樽
冰袋一個
免提式裝置配件
變壓器 (110v) [需自行配置220v110v變壓器才能在香港使用]及電池盒
原廠手袋一個

別墅

原帖由 R-mama 於 10-4-21 12:33 發表
我都係用freestyle, 非常好! 我上網訂一個WEEK就收到.

請問佢可否用乾電架? 因若在公司pump, 用乾電好似方便d~~~

複式洋房

唔駛用乾電, 佢舊電係rechargable.

我用adapter轉返三腳照charge無問題喎.

別墅

原帖由 R-mama 於 10-4-21 14:42 發表
唔駛用乾電, 佢舊電係rechargable.

我用adapter轉返三腳照charge無問題喎.

oic, 係咪即係沖電的時候, 就用火牛轉番三腳頭. 之後就可以唔洗連住電制, 就咁拿著泵奶呀??

複式洋房

係呀!

複式洋房

原帖由 kathychoi108 於 10-4-21 17:03 發表

oic, 係咪即係沖電的時候, 就用火牛轉番三腳頭. 之後就可以唔洗連住電制, 就咁拿著泵奶呀??

not 火牛, is adapter.

複式洋房

my experience with freestyle is excellent. I can finish pumping within 10 mins. How much ml depends on how long have long ago did I pump. If I haven't pump for 6-7 hours, it can still finish pumping within 10 mins with 7-8 oz. Every morning and night (before go to sleep) I feed baby on one side and pump on the other side at the same time. Since it has a hand free accessories, i can pump and feed without any difficulties. Thanks for the BK sisters that recommended it to me.

別墅

我朋友去YAHOO買左個... OK喎.... 我自己之前請美國返香港的朋友買... 都要二千八.... YAHOO$3050現貨算好抵....

別墅

哎呀... 記錯... 我朋友o係美國幫我買係三千先岩....

別墅

我想問在website online / yahoo 有無Medela's warrenty?! 如有壞怎辦?HK 代理會repairs 嗎?
Thanks!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 fian0320 於 10-3-3 15:18 發表
我用MEDELA FREESTYLE,
都算靜,好用,有免提,充電式,都幾方便
不過貴,HK賣$5XXX.-
我叫朋友係美國寄回來都$3XXX.-
不過要睇火烚奶樽配件麻煩D.

若果上網訂嘅話,香港有冇保養?

我之前問過$299美金,郵費另計。係咪差唔多價錢呢?

若果香港冇保養,你哋部機有冇壞過呢?

同埋喺邊度有得維修?

謝謝!

大宅

好媽媽勳章

你哋係咪喺呢到訂呀?

http://www.mommygear.com/medela-freestyle-breastpump.htm

Freestlye official website:
http://www.medelafreestyle.com/

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

好開心見到有人DISCUSS呢個泵。

我想買,但又唔知係咪真係WORK。又見有人話係外國買會平D,但自己又無美國的朋友。

請問,呢部FREESTYLE嘈唔嘈GA。個ADAPTOR可以用幾耐。D零件易唔易坏GA。係咪要買定SPARE PARTS?

同埋WHY 啦巴有分SIZE。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊