懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前有左阿b開始就將所有護膚品同化妝品轉晒"無添加",直至冇餵人奶為止. 其實有冇咁0既需要呢?

大宅

我有左之後,
就素面到而家,
連口紅都唔查,
一於懶得就懶!

別墅

唔怕一萬至怕萬一,我自知有左bb都小心左好多, 有d睇唔明成份的唔用, 美白的更唔敢用, 最近仲轉左用全organic的護膚品, 實行最天然. 你知啦, 日日咁用唔知咩成分對b好, 咩唔好嘛. 萬一影響到佢點算??

大宅

都係嗰幾樣,但就停咗做美白MASK同搽CREAM之前冇用美白精華,妝唔化唔得啦,之前爆瘡,唔遮下自己都接受唔到 ,而家好好多都要化,遮住D印,又唔做得去印MASK...又唔搽得美白,想素都難....

男爵府

我轉哂用organic 既野。心理上好似好d。

別墅

有冇D好既organic牌子介紹下???

many tks

禁止訪問

別墅

ORGANIC 的BRAND 最近用緊PRIMAVERA, 係德國做, 全球認証的ORGANIC BRAND, 但唔平呀, 一SET咁都成$2000多,包晒早晚要用的野 (5-6個ITEMS), 但我唔LIKE JURLIQUE, 因我覺得好厚好重, 唔吸收, 相反,佢的PRODUCT就好易吸(香港天氣咁熱, 咁厚唔掂), 仲幫我解決左唔夠水份的問題. 上期壹週刊都有介紹.

原帖由 minichong 於 09-7-22 19:10 發表
organic 通常都好貴, 好似 jurlique, 有冇D好又唔貴 既organic牌子介紹下???

複式洋房

點解唔可以用美白呢?
我未有bb前一粒斑都冇,有左之後就勁起,後來用左"無添加"0個隻美白先好d咋, 一路用到bb出世都無事喎..唔用美白唔得喎,依家日日都咁曬..
我覺得"無添加"都幾好用, 價錢又唔算太貴

侯爵府

好媽媽勳章

same same...好想用美白product,唔係想美白,係想去印,我又係爆瘡好勁…不過知道唔可以用美白產品,我反而無轉d護膚品丫,因為我用開果d都ok
原帖由 jwmae 於 09-7-22 18:08 發表
都係嗰幾樣,但就停咗做美白MASK同搽CREAM之前冇用美白精華,妝唔化唔得啦,之前爆瘡,唔遮下自己都接受唔到 ,而家好好多都要化,遮住D印,又唔做得去印MASK...又唔搽得美白,想素都難.... ...

侯爵府

好媽媽勳章

唔可以用美白product架,我之前睇書(醫學美容書)話"無添加"根本係呃人既,因為無可能護膚品唔落防腐劑,如果唔落,開封幾日就壞架啦…
原帖由 bananatris 於 09-7-22 23:58 發表
點解唔可以用美白呢?
我未有bb前一粒斑都冇,有左之後就勁起,後來用左"無添加"0個隻美白先好d咋, 一路用到bb出世都無事喎..唔用美白唔得喎,依家日日都咁曬..
我覺得"無添加"都幾好用, 價錢又唔算太貴 ...

別墅

我無轉啊,依然有化淡妝。
不過我一向都無用美白lor
幸福女子一生通常一句話可以說完:
二十餘歲結婚相敬如賓生一子一女白頭到老。

別墅

無添加 x= organic wor, 佢只係唔落防腐劑(小d) 但唔代表係天然, 所以美白產品依然會有維c同埋其他唔知對B好唔好的成份.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

我暫時只係停左美白用品,化少左妝同埋無搽指甲油,遲下會去睇醫生開啲專比孕婦用o既護膚品,買個安心嘛

別墅

只係無用美白咋,如果平平地用ORGANIC,不如試下SUKIN

複式洋房

原來唔用得美白架...咁你睇開邊個醫生?可否pm我?我都想搵佢開d護膚品呀~

原帖由 sppchocho 於 09-7-23 10:47 發表
我暫時只係停左美白用品,化少左妝同埋無搽指甲油,遲下會去睇醫生開啲專比孕婦用o既護膚品,買個安心嘛

複式洋房

請問邊度有得賣呢?

原帖由 johnogroats 於 09-7-23 11:26 發表
只係無用美白咋,如果平平地用ORGANIC,不如試下SUKIN

複式洋房

唔用得美白,咁防晒得唔得呀?

原帖由 joeywongmy 於 09-7-23 09:34 發表
美白既成份對bb唔好架
所以唔可以用美白product
好多化妝品公司sales都知架

複式洋房

我都想知個醫生的資料…可以PM我嗎?唔該哂!
原帖由 bananatris 於 09-7-27 11:27 發表
原來唔用得美白架...咁你睇開邊個醫生?可否pm我?我都想搵佢開d護膚品呀~

首頁

尾頁

跳至