親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

今個暑假尾, 我想帶4歲女女去深圳的青青世界玩, 但是青青世界起左咁多年, 唔知會唔會失修, 或者好殘舊. 請問有無人近年去過呀?

複式洋房

青青世界

Ruby 521,

我去年聖誕去過! 小朋友四歲應該ok...
我又不覺得好舊, 我在香港跟王氏旅遊訂套票.
幾好呀...尢其是我兒在陶藝館做了個陶瓷,
若跟王氏, 可不用另附費安排跟他們的車回港.
自已收到通知后就去九龍灣取. 好方便.
若不是, 要給人仔好似40=50代寄回港. 但
損壞不包....
住獨立小屋..幾有趣!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

果度有樹屋住選擇!

大宅

去年住過,不會太舊,可以接受!
設施很多,有動植物,繩橋,食肆(中,西餐)均好味又平宜,我孩子5歲很喜歡,至今常提起,要帶妹妹去,今年打算再去!

水晶宮

Any swimming pool?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

好媽媽勳章

yes, there's a swimming pool.

原帖由 bmuimami 於 09-7-26 13:50 發表
Any swimming pool?

大宅

今日剛回來.
住樹屋2大1小(3嵗).
RMB310 包入場費
咁嘅價錢真的好ok呀~

大宅

畀面勳章

想請問樹屋入面有冇空調呢?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 加油 於 09-7-26 22:15 發表
想請問樹屋入面有冇空調呢?

放心,有的!

子爵府

有咩玩架, 我囡囡就快4yrs
有冇相可以分享下, thanks

quote]原帖由 LB 於 09-7-26 17:14 發表
今日剛回來.
RMB310 包入場費
咁嘅價錢真的好ok呀~ [/quote]

大宅

畀面勳章

Thanks !

原帖由 blackbeauty 於 09-7-26 22:38 發表

放心,有的!

大宅

http://www.evergreen-cn.com/01_home/index.asp
你去佢個網頁看看啦~
你話太多野玩咩, 又唔係.
不過10嵗以下就應該會玩得好開心.
而且果度的中餐廳實在very good
所以用唔駛$1000的價錢,連2大1小住宿(RMB310), 2餐中午+1餐晚餐(RMB3xx), 1餐早餐(FREE)加來回車費(~RMB1xx)真係好抵.

原帖由 pekkle1027 於 09-7-27 00:08 發表
有咩玩架, 我囡囡就快4yrs
有冇相可以分享下, thanks

quote]原帖由 LB 於 09-7-26 17:14 發表
今日剛回來.
RMB310 包入場費
咁嘅價錢真 ...

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 LB 於 09-7-27 22:40 發表
http://www.evergreen-cn.com/01_home/index.asp
你去佢個網頁看看啦~
所以用唔駛$1000的價錢,連2大1小住宿(RMB310), 2餐 ...

Hi, LB,
It seems interesting. Can you give me some more information on how to book and how to go there? Many thanks.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 LB 於 09-7-27 22:40 發表
你去佢個網頁看看啦~
所以用唔駛$1000的價錢,連2大1小住宿(RMB310), 2餐 ...

請問你係邊道book rmb310咁平?

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

我剛在這裡訂了8月中1天(3人房 rmb580),佢唔使比錢先,在網上e-mail和確認便可以.http://www.517free.com/zh-tw/htl_search2.asp?k=sz4qqsj

子爵府

熱血勳章

咁另想問下, 地方乾唔乾淨? 有冇蚊架? 依家的天氣, 去到會唔會好熱呢?? 太多問題.... :p

別墅

我怕多蚊簡左主樓客房, 比想像中大, 少少舊, 但乾淨企理, 瞓得舒服, 仲有張搖搖椅同電蚊機tim, 因為樹屋同木屋都要行少少山路, 小朋友細如果落雨要抱都幾麻煩.

都幾好玩架, 去到蝴蝶館, 見到管理員放緊蝴蝶, 可以放隻係手指到, 好好玩呀, 我都第一次摸蝴蝶咋.

如果天氣無咁熱去會舒服d, 因為中餐廳無冷氣(有冷氣個層有最低消費), 見到c6同囝囝, 一路食一路出汗, 個人好似溶左咁.

珍珠宮

醒目開學勳章

請問交通安排係點架? 是否要自己乘車去? 交通時間要幾耐? Thanks.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

想問係米2日1夜夠玩ga
如果3日2夜會太悶嗎?

別墅

2日1夜够lu, 搭mtr到世界之門窗(約20mins)轉的士(約20mins), 我著新界, 所以覺得好快去到, 轉下車無咁悶, 又可以係mtr行下.

首頁

尾頁

跳至