想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

M 已經遲左 1 星期, 呢個星期, 成日肚谷谷, 有多少似谷 M feel, 冇乜胃口, 肚脹脹, 我未生過 BB, 唔敢問人, 驚詐糊, 驚朋友仲興奮過我, 又唔知自己係咪純粹唔舒服.....

呢個係我係 bk 開既第 2 個 account, 因為有朋友識我, 唔方便用之前既 account 問其他媽咪野, 我自尊心太強掛?!mouth:mouth:" />mouth:" />

上個星期, 我仲係度問人乜野係紅 D, 綠D, 完全唔理解其他媽咪講既野, 好深, 問過人野, 答完我, 都唔係好知講乜, 又唔好意思成人打攪人, 自己睇得明既, 就學人量左一個星期體溫, 又同朋友上網搵吓驗排卵紙咁囉, 諗住一齊生 BB ~ 而家又好似唔駛搵住.

我只係 6 月中開始冇避孕, 做過 3 次咁上下, 平時 M 都好準吓, 係度睇過其他媽咪講懷孕證狀, 又有少少似喎, 例如攰啦, 有時發熱啦...如果今次係詐糊, 又有咁多相似既證狀, 就真係大整盅喇, 最弊啲證狀同普通病又似喎~

穩陣起見, 我決定28/7買驗孕棒睇吓~

以上只係自己少少心情既抒發, 打攪晒~

大宅

既然心掛掛, 就唔好等到28/7啦, 今日買黎驗下..
我上月都好似你一樣..到50日覺得可以驗下, 點知好我失望, 而家仲要等排卵日.

祝你成功!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 ANN222 於 09-7-25 12:43 發表
M 已經遲左 1 星期, 呢個星期, 成日肚谷谷, 有多少似谷 M feel, 冇乜胃口, 肚脹脹, 我未生過 BB, 唔敢問人, 驚詐糊, 驚朋友仲興奮過我, 又唔知自己係咪純粹唔舒服.....

呢個係我係 bk 開既第 2 個 account, 因為有 ...

咁快D買野驗啦~

祝 BINGO.

伯爵府

原帖由 BananaBB625 於 09-7-25 12:56 發表
我上月都好似你一樣..到50日覺得可以驗下, 點知好我失望, 而家仲要等排卵日.

祝你成功!

我開頭驚早得滯驗唔到.... 頭先出左街返工, 返左 3 個鐘, 曬完又上冷氣巴士, 覺得又唔多舒服. 終於返左娘家, 得我 1個人, 買左枝萬仔, 好傻瓜咁對錶呵 5 秒驗....... 我有左!

剛剛打電話比老公通知左佢, 我一路講一路喊~ 我好開心但又慌失失, 其實我上左 BK 唔係好耐, 一直唔係好知大家講乜, 不過感受到大家既互相鼓勵, 幫忙. 希望各位努力! 多謝~

伯爵府

原帖由 BananaBB625 於 09-7-25 12:56 發表

祝你成功!

你都要加油啊~衷心祝福你!

伯爵府

原帖由 miffymiffy 於 09-7-25 12:59 發表

咁快D買野驗啦~

祝 BINGO.

miffymiffy , 多謝你呢個月既幫忙~
casllsac 該用戶已被刪除

伯爵府

原帖由 casllsac 於 09-7-25 18:08 發表
恭喜哂!

多謝, 希望大家多多提點.
我懷疑自己 7 月頭中獎, 而家下一步點呢? 幾時睇西醫呢? 唔該晒大家.

複式洋房

恭喜哂!希望下位輪到我啦!!!

伯爵府

原帖由 Zoey187820 於 09-7-25 18:13 發表
恭喜哂!希望下位輪到我啦!!!

多謝你~ 加油!
casllsac 該用戶已被刪除

複式洋房

恭喜晒~~~

祝安康~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜旺!! 希望下個輪到我報喜啦!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜樓主

你遲左成個星期, 已經可以去一般既診所驗孕, 拎懷孕證明, 再去屋企就近既母嬰健康院登記做產檢.

另又可以約埋私家婦產科醫生, 政府私家 2邊睇.

祝安康~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Congratulations!!! 希望下位輪到我啦!!!

男爵府

congratulaitons!!!

複式洋房

恭喜你呀…

保重身體,多點休息,少點憂慮…生返個靚靚健康的BB!

p.s.唔知幾時到我呢!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

恭喜妳呀.

複式洋房

CONGRATS.
明白你又驚又喜嘅心情,不過而家要開心啲呀!!!

伯爵府

唔該晒大家啊~ 我星期一會去睇西醫...

頭先同班朋友食飯, 由於席上有一位大肚媽咪, 咁佢食乜我食乜啦, 佢唔飲涷野, 唔飲熱茶飲熱水, 咁我又跟啦~ 結果成班朋友用好懷疑既眼光望我, 又話估到.... 我話唔回應.

邊度可以睇到孕婦飲食宜忌呢? 有咩又唔做得呢? 我可以係咩網站睇呀? 唔該晒~

首頁

尾頁

跳至