興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

三套教材都好似差不多,用數字架配合書,在書展見到不過都忍手回來研究下先,請問用家三套教材,那一套是深d,全英語? 你認為是好用?child friendly?(吸引小朋友多些)

Noddy 似是最平最少書是嗎?

大宅

醒目開學勳章

我係書展買了智高fun... 可能我個女太細.. (2歲另1個月), 未定性. 只係將d 圓點搬嚟搬去...
有冇其他媽咪可以分享??

大宅

我有Noddy Fun Book & 邏輯狗 (同智高fun 好相似, 有兩個盤, 同顏色圓點俾你搬嚟搬去), 我囝囝比較鍾意玩Noddy Fun Book, 可能佢有睇開Noddy故事, 對人物比較熟識, 我覺得Noddy Fun Book 啲書內容比較容易啲, 玩法又簡單, 只係將啲號碼牌放係答案上面, 唔駛將圓點推黎推去, 其實有時都要大力啲先推倒

原帖由 babellt 於 09-7-29 15:57 發表
我係書展買了智高fun... 可能我個女太細.. (2歲另1個月), 未定性. 只係將d 圓點搬嚟搬去...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Hi,

Noddy Fun Book 我係香港買$519包速遞去我公司. 當時我買1套咋.

邏輯狗係旺角樓上書店買$528.-.

原帖由 kkit316 於 09-7-29 16:41 發表
hbsbb,

Noddy Fun Book我都想買,請問你買幾錢?
我之前見過要$6xx,但我問過朋友佢嗰陣時
group埋幾個人一齊買就最平$480/套,
d價錢好似差咁遠咁?$480唔知係咪最平呢 ...

複式洋房

圓點推黎推去果個,好似系叫樂智高呀,智高fun 系數字架果個系嘛?! 不過我完全唔明樂智高d圓點系點玩法,數字架concept容易理解 d﹗

原帖由 babellt 於 09-7-29 15:57 發表

複式洋房

邏輯狗系米簡體字? Noddy $480包速遞 都好ok,請問可否PM 我你系邊樹買呀?1套 十本書都系用英文教系米呀?
原帖由 hbsbb 於 09-7-29 16:55 發表
Hi,

Noddy Fun Book 我係香港買$480包速遞去我公司. 當時我買1套咋.

邏輯狗係旺角樓上書店買$528.-.

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想知係邊樹買

大宅

樂智高塊板既原理其實同數字架差唔多咋, 首先將所有圓點隋意排哂係個長方形板既下面, 跟住每一條題目都會有唔同顏色代表, 啲答案就打直排哂係塊板既右手邊, 咁你要答例如紅色既題目咪揾番紅色既圓點由塊板既下面推上去塊板既右面正確答案側邊lor

原帖由 BB_Ling 於 09-7-29 17:26 發表
圓點推黎推去果個,好似系叫樂智高呀,智高fun 系數字架果個系嘛?! 不過我完全唔明樂智高d圓點系點玩法,數字架concept容易理解 d﹗

大宅

唔好意思, 我揾番張單Noddy Fun Book應該係$519包速遞先啱喎

邏輯狗係簡體字黎架, 不過我係其他途徑買多左啲好平既英文題目, 咁加埋都平過樂至高好多.

原帖由 BB_Ling 於 09-7-29 17:32 發表
邏輯狗系米簡體字? Noddy $480包速遞 都好ok,請問可否PM 我你系邊樹買呀?1套 十本書都系用英文教系米呀?

大宅

Noddy 套野我都想買, 不過老公見到話同連線佩對原理一樣, 阻止我買

大宅

好媽媽勳章

我見淘寶買邏輯狗家庭礼品裝約$320另加運費約$35,平平哋,我都打算買比囡囡玩,

hbsbb,
請開你在哪可買其他英文題目?

男爵府

係淘寶淘可以買到邏輯狗的英文題目. 你試下search: logico.

另我有"邏輯狗"6粒點架出讓 $35. 有意請PM. (因我買的英文題目全是用10粒點架.)

複式洋房

我到找到少量逻辑狗英文題目,希望幫到你。

http://shop35465227.taobao.com/shop/xshop/wui_page-cat-35465227-42267017-06LOxNStsObA1tbHuN9sb2dpYw==.htm?checkedRange=true

研究左一大餐,我都系買noddy fun book,因為最淺。
原帖由 wong55 於 09-7-30 22:27 發表
係淘寶淘可以買到邏輯狗的英文題目. 你試下search: logico.

另我有"邏輯狗"6粒點架出讓 $35. 有意請PM. (因我買的英文題目全是用10粒點架.)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我3月都係淘寶買左套邏輯狗FULL SET,加左2塊板(6及10鈕),因為我有2個女,佢地可以一人一塊,$400包快遞到屋企,好抵呀!
2個女都鍾意玩,妹妹2歲半時就,要陪佢玩就識,而家佢玩熟左,可以自己答題(只係同佢玩過個D),好開心!

[/url]

大宅

原帖由 natalielin 於 09-8-7 00:59 發表
我3月都係淘寶買左套邏輯狗FULL SET,加左2塊板(6及10鈕),因為我有2個女,佢地可以一人一塊,$400包快遞到屋企,好抵呀!
2個女都鍾意玩,妹妹2歲半時就,要陪佢玩就識,而家佢玩熟左,可以自己答題(只係同佢玩過個D),好開心! ...

is your set in English or simplified Chinese? Would u mind giving me the link for that 淘寶賣家?

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 hbsbb 於 09-7-29 17:54 發表
唔好意思, 我揾番張單Noddy Fun Book應該係$519包速遞先啱喎

邏輯狗係簡體字黎架, 不過我係其他途徑買多左啲好平既英文題目, 咁加埋都平過樂至高好多.

...

請問NODDY FUN BOOKFOR幾歲小朋友學?我都想知幾邊度買呀

大宅

我囝囝未夠3歲時我買俾佢玩, 同Logical 比較我覺得Noddy Fun Book 係比較淺, 我係1間經常於唔同商塲做臨時攤位賣教材既公司買既, 佢地可以用courier送貨, 我pm電話你打去問吓啦

原帖由 ccdccl 於 09-8-8 19:27 發表

請問NODDY FUN BOOK係FOR幾歲小朋友學?我都想知幾邊度買呀

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 cleverbb 於 09-8-8 14:37 發表

is your set in English or simplified Chinese? Would u mind giving me the link for that 淘寶賣家?

哩個賣家
http://store.taobao.com/shop/view_shop-d1992136bb30c0e3ebf1c90e5589aeef.htm

[/url]

首頁

尾頁

跳至