跳至

首頁

尾頁

大宅

我book咗下個月去元朗studio123同bb影相,有冇人影過?

民房

聽人講話好 dirty, 我 book 左間新的, 起碼乾淨 D, 叫 babytimes, 近屋企.

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2450478-1-1.html

原帖由 Pamfai 於 09-7-29 15:29 發表
我book咗下個月去元朗studio123同bb影相,有冇人影過?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都想同bb影but等埋bb展先,睇下有冇優惠,我自己就鍾意babydreams都係好似新新地,唔知有冇媽媽影過,得唔得呢

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-7-29 19:19 發表
我book左face
因為卓悅有張coupon送左比我
唔洗$有15張相咪去影下囉
反正我大肚時影過face都好好

係呀,咁可唔可是睇下你大肚果時d相呀

禁止訪問

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-7-29 22:01 發表

PM左比你喇

條link開唔到呀but搵搵下見到你結婚d相,你好靚女呀

複式洋房

原帖由 joeywongmy 於 09-7-29 22:01 發表

PM左比你喇

我又想睇得唔得呀? 或者比face 個web site 我自己睇下其他人影既都得.thx!

大宅

好媽媽勳章

我都唸去影樓同bb拍照. 如果face好都可以考慮下. 可唔可以pm你d相比我欣賞下.

原帖由 joeywongmy 於 09-7-29 19:19 發表
我book左face

禁止訪問

民房

等我分享下我的經驗...

我大女第一次去過一間影樓係紅磡 (好多人都去過啦...),約左時間上到去都仲要等十世,阿女同 daddy 都訓著,衫仔又好舊,求其比件衫仔你埋位,就影一爛餐。

無野既一分錢一分貨,但係諗住影一次影靚 D 就唔好咁求其,搵間口碑好 D 既好 D,因為 BB 最得意既時間一過左就過左,點都追唔返。

我自己既經驗:

1. 位置: 避免帶 BB 到工廠區啦,無著數!!! 重型車多廢氣,出入人流複雜。

2. 交通: 一定要方便啦,唔係 BB 都發火。我住市區,試過同二女貪平走入元朗影相,結果浪費的士錢同時間,BB 發晒皮四!!! 影唔到!!!

3. 口碑: 有人真係讚過先好去,如果話都 ok 係因為大多數 mami 都係第一次同 BB 去影樓,無得比較。

4. 睇相: 睇下影樓網站的相,要合自己口味。

5. 幾時影最好: 我覺得剛識坐,7 個月影就最 fit,最容易笑,最 BB,最得意, 1 歲就已經無咁 BB,同埋唔會成日笑啦。

希望大家都影到靚相!

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 2# joeywongmy 的文章

可以pm埋比我嗎?咁上一次半歲party送金色卷果間又o唔ok呢?

別墅

可否pm我, 我都想睇下face的相.

我book左face

大宅

好媽媽勳章

Just enjoyed. 你好有心機. D 相都好OK. Thank you!

原帖由 joeywongmy 於 09-7-30 15:47 發表
已經send左喇

大宅

好媽媽勳章

Thank you for your detailed advice!!

原帖由 nuju_mama 於 09-8-1 12:32 發表
等我分享下我的經驗...

我大女第一次去過一間影樓係紅磡 (好多人都去過啦...),約左時間上到去都仲要等十世,阿女同 daddy 都訓著,衫仔又好舊,求其比件衫仔你埋位,就影一爛餐。

無野既一分錢一分貨,但係諗住影一次影靚 D ...

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 13# bunbuncoco 的文章

我都會去bb展看看,如果冇心水,可能都係會去babydream,好似都ok

首頁

尾頁

跳至