懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

我都報到

男爵府

好媽媽勳章

good morning!!

正在餵緊奶! 今日屋企冇人只有我和bb和c6,工人和我媽去街市,大女去咗9962度,所以可以出黎餵.

報喜: JJ尋日生咗,38wks,boy,7lbs6oz.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

del

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yes ah! I seldom drink iced drink before pregnent and did not drink until almost 6-month. However, I dunno whether the weather is too hot recently or because the EDD is approaching, I have to drink iced drinks every meal now.

原帖由 jessiewang 於 09-7-30 04:38 發表
有冇媽媽好似我咁,37WEEK但個人好熱,熱到訓唔到,熱到飲水都唔掂...唉己經個個星期食龟令膏都冇乜幫助....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我edd 28/8....我可以一齊估下邊個最遲

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-7-30 09:25 發表

唔使擔心, 我edd=8/31 !! 不如我地估下邊個最遲, hohoho!!!

大宅

我預產期係8月26日,
但我同仔仔約好8月15日見面,
到8月14日晚會同佢講(但我係自己生架)
叫佢準時出現!!!

而家個肚勁大,
行路都幾辛苦。
不過我都係好早訓,
9點半就訓啦!
不過成晚每2個鐘要起身去厠所,
打則訓又訓到一邊身好痛,
又成晚發怪夢!!!

生產倒數中 - 16日!!

男爵府

原帖由 ying2 於 09-7-30 09:42 發表

正在餵緊奶! 今日屋企冇人只有我和bb和c6,工人和我媽去街市,大女去咗9962度,所以可以出黎餵.

yeah! congrats to jj!!

好多mami都係38wks就生, 我都好想好想呀!! 亞女要乖乖哦! 8/18好出來陪媽媽玩玩喇!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ying2,

恭喜你生左個靚女
唔知我b女會唔會好似你b女咁有好深既雙眼皮呢 (佢老豆係豆豉單眼皮 )

男爵府

原帖由 lakumalobb 於 09-7-30 09:48 發表
yes ah! I seldom drink iced drink before pregnent and did not drink until almost 6-month. However, I dunno whether the weather is too hot recently or because the EDD is approaching, I have to drink ...

same for me!! 之前都好忍到, 只飲熱/暖既野,而家真係咪講笑, 最多少冰, 但唔可以再飲熱野喇。

男爵府

好媽媽勳章

jessBB,
傷口都痛呀,不過食止痛藥就傷口和子宫收縮都唔痛. 上胎出院已唔使食止痛藥,今次仲食緊因為唔想忍,已經要湊2個,精神上好攰! 我問e生,佢話應該係個針位knot痛因為子宫收縮. 表面上見到皮膚已經ok嘞.
上奶ok,不過唔算多,只泵到4oz.

aycc,
你唔衰,埋身4次都ok. 我晚上都餵bottle人奶,頂唔順. 我仲要陪吓大女玩呢. bb食8次左右,早上埋身,晚上12am/3-4am係bottle.

所以生咗仲瞓得少呀~ 你地依家有得抖好抖嘞.mouth:

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-7-30 10:03 發表

yeah! congrats to jj!!

好多mami都係38wks就生, 我都好想好想呀!! 亞女要乖乖哦! 8/18好出來陪媽媽玩玩喇!

放心,亞女應該乖乖!

我依家整吓d相先...

男爵府

原帖由 ying2 於 09-7-30 10:11 發表
jessBB,
傷口都痛呀,不過食止痛藥就傷口和子宫收縮都唔痛. 上胎出院已唔使食止痛藥,今次仲食緊因為唔想忍,已經要湊2個,精神上好攰! 我問e生,佢話應該係個針位knot痛因為子宫收縮. 表面上見到皮膚已經ok嘞.
上奶ok,不 ...

ying2,
幾好喎, 可以mix到埋身同bottle, 無confusion, 你有無加奶粉呀?

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

大宅

報到, 聽日開始放產假, 好期待nei~~

大宅

congrats to jj ar! 好快手呀, 第二胎mami 好似 d B好快手搶閘,我都好緊要,成日裝底底有無濕同見紅。

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

恭喜晒jj

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Congrats to JJ and 3so.

Tucuxi add oil ar!

岩岩訓醒肚餓!!!

首頁

尾頁

跳至