懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

報到...

囡囡預產期 16-08-2009 九龍法國 打算順產

等待囡囡出世中

心情有D緊張...第一胎

大宅

Jess,

係ar, 我一早book咗法國開刀, 可能真係因為咁法國先收我額外2000咁少啦.

29xxx計埋醫生費喇, 真全包嘅費用呀, 我收到張單都覺得好抵.

大宅

jess / ying2,

多謝你地話我埋身餵4餐唔衰ar, 亦都多謝jess你提供嘅上奶資料, 我會試試. 好快到你喇, 希望你BB準時出世, 唔好要媽咪俾額外費用啦.

恭喜你呀ying, 生咗個靚女BB, 磅數仲好好, 你個BB咁犀利可以食到100ML奶? 我個仔大你個女4日, 都係食80ML咋....

大宅

原帖由 alsan 於 09-7-30 10:52 發表

munchbobo

你有冇宮縮呀... 哇, 我呢兩日個肚成日硬, 又唔舒服

我個肚成日都好硬,左突右突甘...不過我估未必係宮縮...

複式洋房

恭喜哂所有生左既媽媽......岩岩開始產假既第3日....依家等緊小 b 出世....
o向 38 weeks 時去c+度check 小b 已經around 8.45lbs...c+醫生叫我今日下午去瑪嘉烈同醫生傾吓會唔會催生....醫生怕小 b 太大我生佢唔出呀.....

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 Melody院長 於 09-7-30 11:55 發表
恭喜哂所有生左既媽媽......岩岩開始產假既第3日....依家等緊小 b 出世....
o向 38 weeks 時去c+度check 小b 已經around 8.45lbs...c+醫生叫我今日下午去瑪嘉烈同醫生傾吓會唔會催生....醫生怕小 b 太大我生佢唔出呀 ...

有得催生都好, 因為唔洗好似我咁等等等... 但係唔知催生係唔係會痛d ?!
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

禁止訪問

大宅

原帖由 dennis_yuki 於 09-7-30 12:12 發表

anna:
我28xxx咋!!

吓... 你仲平...
佢地有冇收你緊急手術室費用ar?
定係因為你星期六我星期日所以緊急收費唔同???

禁止訪問

大宅

hello 各位8月mami,

我剛book 了下星期一開刀生bb, 現在想幫bb儲臍帶血. 我知道現在才決定儲,已經是很遲. 所以想問下各位, 有冇聯絡電話可以提供給我 ? 我想join Healthbaby ?
many thanks!

複式洋房

原帖由 alsan 於 09-7-30 12:00 發表

哇..... 8.45lbs! 好重啦喎, 我出世個時8.5lbs我阿媽都要開刀啦!!! 真係好大呀

最勁係佢一個星期重左一磅呀.....嚇都嚇死我囉....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你開刀
點解可以咁平既 e生收得平

原帖由 dennis_yuki 於 09-7-30 12:12 發表

anna:
我28xxx咋!!

大宅

原帖由 dennis_yuki 於 09-7-30 12:28 發表

我張單度好似無緊急手術室費呢一項wor!!

咁我應該貴你2000左右喎... 點解1000左右嘅?

大宅

嘩....勁呀...訓醒就part 8.....報到先!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-7-30 10:18 發表

ying2,
幾好喎, 可以mix到埋身同bottle, 無confusion, 你有無加奶粉呀?

佢都有咬我架,不過又會好快轉咀形啜,其實肚餓上黎就會自動調節. 我通常埋身餵完佢唔夠喉再reheat人奶用樽餵. 有時啜30mins瞓着唔食,但過咗1hr又醒我咪用樽囉.今次我冇上胎咁堅持lu...
都有加少少奶粉,食晒泵出黎人奶後再補,因為兒科話佢之前黄,要我畀飽佢食make sure唔再黃返,mon去再check. 其實唔加都得但因有呢個reason嘛!

aycc,
e院張feeding chart係食到100ml架(雪印),可捱4hrs. 但我呢2日所見都係食80ml(人奶)只捱到3hrs. 所以你唔使緊張,可能d nurse識餵.
我埋身餵完佢唔夠就補泵嘅奶,唔再嘥時間想休息多d.

大宅

原帖由 CnIbaby 於 09-7-30 12:32 發表
hello 各位8月mami,

我剛book 了下星期一開刀生bb, 現在想幫bb儲臍帶血. 我知道現在才決定儲,已經是很遲. 所以想問下各位, 有冇聯絡電話可以提供給我 ? 我想join Healthbaby ?
many thanks! ...

你在邊區睇醫生, healthbaby sales係跟地區, 你可以問下姑娘丫..., 我諗如果你今日join都趕得切掛....

check pm

大宅

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Same question for me.

I have the c-session in St.Teresa this Saturday.
My doctor fee is $15,000.

And she told me the overall budget should be around $50,000.

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 12:35 發表
你開刀
點解可以咁平既 e生收得平

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

恭喜3SO 同 JJ

TUCUXI 加油呀, 一切順利

尋晚忍住過左11點唔食野, 終於有一晚可以大覺訓, 冇起身嘔過....HEHE.....只係去左幾次VV, 好滿足3:30AM訓到頭先1:30PM....
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

複式洋房

mincola,
bb打針plan你可以睇http://www.we-healthcare.com/

首頁

尾頁

跳至