懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 12:35 發表
你開刀
點解可以咁平既 e生收得平

係ar, yuki同我用同一個醫生, 同一間房, 個醫生出名平靚正.

複式洋房

原帖由 大大大妹 於 09-7-30 06:31 發表
hello...我而家37週6日,預產期係8月14日,但而家就book咗8月3日去威爾斯催生...呢排都係訓2-3個鐘就醒,條腰好痛!!!又成日都驚突然間作動...真係想死...

點解咁快要催生既? 大隻b?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 tucuxi 於 09-7-30 05:14 發表
我見紅喇, 不過無陣痛, C6 話穩陣o的即刻入院check下.

再見喇各位.

加油加油TUCUXI......等你返黎報喜 ^O^~

複式洋房

雨晴,
都有人話我肚細呀, 但係其實有43", 可能我比較高啦(169cm)...不過我bb又真係細粒d既..36w5d時都係得5磅幾...

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 munchbobo 於 09-7-30 11:53 發表

我個肚成日都好硬,左突右突甘...不過我估未必係宮縮...

我個肚都成日硬呀, 由其是夜晚, 轉身好辛苦, 又成晚要去vv

大宅

好媽媽勳章

原帖由 aycc 於 09-7-30 13:37 發表

係ar, yuki同我用同一個醫生, 同一間房, 個醫生出名平靚正.

yuki & aycc,

唔駛30k真係超抵呀~~ 我想問下妳地開完刀第幾日至上奶, 咁第一日落唔到床bb咪要食奶粉law, 妳地簡左乜野奶粉? 日本奶粉係咪得雪印無森永架, 兩星期後到我la, 好驚張呢!!!

大宅

瞓極都好攰....

頭先lunch 食左KFC, 好滿足.....

追下 post 先

別墅

原帖由 CnIbaby 於 09-7-30 12:32 發表
hello 各位8月mami,

我剛book 了下星期一開刀生bb, 現在想幫bb儲臍帶血. 我知道現在才決定儲,已經是很遲. 所以想問下各位, 有冇聯絡電話可以提供給我 ? 我想join Healthbaby ?
many thanks! ...

我都係join左healthbaby,你可以用我個名refer你,咁你可以有$500 Chicco coupon,有興趣pm我

大宅

豬仔mimi

你去左醫院 check-up 未? 醫生點講?

雨晴

你真係瞓得好差喎, 陰功......臨瞓前飲杯熱鮮奶 work 唔 work 呢?

ying2

Sorry 好 stupid 既問題....點解BB 夜晚嗰轉食 bottle 會好d? 係咪因為易啜d?

恭喜3so and JJ, tucuxi 加油!

Ada

去左邊? 衰鬼你唔係真係早過我生下fa??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

give me five...
我食左m記,仲加大個餐,有免費coca cola杯

原帖由 princessash 於 09-7-30 14:21 發表
瞓極都好攰....

頭先lunch 食左KFC, 好滿足.....

追下 post 先

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我今晚都想吃 kfc 啦...
下星期生, 唔食要等坐完月先有得吃...

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 14:42 發表

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ying2 於 09-7-30 09:42 發表
good morning!!

正在餵緊奶! 今日屋企冇人只有我和bb和c6,工人和我媽去街市,大女去咗9962度,所以可以出黎餵.

報喜: JJ尋日生咗,38wks,boy,7lbs6oz.

恭喜哂JJ~~^O^

大宅

聽日到我入院啦! 我係咪應該食多d之後唔食得d野呢?

大宅

咁比個5我啦衰鬼 我呢幾日食好多 junk food + 紅豆冰....yummy......今晚C6仲應承同我食板長....正呀!!!

sweetcutecat, mincola

食啦食啦.....生完仲要餵人奶, 有排都唔食得 junk food....等到餵完又要減肥喇.....而家食得落就快d食
啦...

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 14:42 發表

子爵府

yes....到坐月時咩cold drink都無得飲,都係依家食 / 飲左先

原帖由 sweetcutecat 於 09-7-30 14:43 發表
我今晚都想吃 kfc 啦...
下星期生, 唔食要等坐完月先有得吃...

子爵府

比夠10比你又點話
我edd係28/8...我仲有排食

原帖由 princessash 於 09-7-30 14:54 發表
咁比個5我啦衰鬼 我呢幾日食好多 junk food + 紅豆冰....yummy......今晚C6仲應承同我食板長....正呀!!!

sweetcutecat, mincola

食啦食啦.....生完仲要餵人奶, 有排都唔食得 junk food....等到餵完又要 ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 princessash 於 09-7-30 14:36 發表

ying2

Sorry 好 stupid 既問題....點解BB 夜晚嗰轉食 bottle 會好d? 係咪因為易啜d?

恭喜 ...

因為慳時間,我可以快d瞓! hahaha
食人奶閒閒地45mins+,食bottle我又可見到份量又可快d掃風收工! 尋晚30mins攪掂!
不過我唔係一個好榜樣,上當年大女我都埋身餵架.

**依家個樣已經好殘,真係要保養吓...

大宅

我尋晚又失眠....

其實我活動量都好大,玩左成日都訓五到,投降!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

all mami

我病左呀.病到得返半條命. 喉嚨俾火燒咁..又咳.黃色痰...又係俾條八婆工人惹到.....好嬲、好嬲.....今日請左病假..啱啱食完藥瞓醒左.....

congrads to jj !!

melody

好勁呀.咁快8.45磅.你都唔好食咁多嘢喇...要control下噃.

原帖由 Melody院長 於 09-7-30 11:55 發表
恭喜哂所有生左既媽媽......岩岩開始產假既第3日....依家等緊小 b 出世....
o向 38 weeks 時去c+度check 小b 已經around 8.45lbs...c+醫生叫我今日下午去瑪嘉烈同醫生傾吓會唔會催生....醫生怕小 b 太大我生佢唔出呀 ...

首頁

尾頁

跳至