懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cow c9......你飲多d水,休息多d啦~

八婆-->呢d無謂人,咪理佢啦...
原帖由 高齡牛師奶 於 09-7-30 15:06 發表
all mami

我病左呀.病到得返半條命. 喉嚨俾火燒咁..又咳.黃色痰...又係俾條八婆工人惹到.....好嬲、好嬲.....今日請左病假..啱啱食完藥瞓醒左.....

congrads to jj !!

melody

好勁呀.咁快8.45磅.你都唔好食咁多 ...

大宅

icic....thank you....嘻嘻因為我都係懶媽媽.....同埋想keep 返d精神陪下大囡......

原帖由 ying2 於 09-7-30 15:04 發表

因為慳時間,我可以快d瞓! hahaha
食人奶閒閒地45mins+,食bottle我又可見到份量又可快d掃風收工! 尋晚30mins攪掂!
不過我唔係一個好榜樣,上當年大女我都埋身餵架.

**依家個樣已經好殘,真係要保養吓...: ...

男爵府

BK Milk勳章

我都黎報到=]
我預產系8月26日`
但系系7月27日夜晚無啦啦見紅..之後入左醫院`
但系住左2晚都無覺得有陣痛都無穿水-_-
就系琴日出左院啦..
系咪見完紅之後,,個BB就會系呢幾日出世架啦@@?
同埋我想問呢.. 陣痛其實系邊個位痛架-0-

大宅

牛師奶

睇左醫生未?? drink more water......陰功....咁而家邊個幫你睇仔???

all mami

我病左呀.病到得返半條命. 喉嚨俾火燒咁..又咳.黃色痰...又係俾條八婆工人惹到.....好嬲、好嬲.....今日請左病假..啱啱食完藥瞓醒左.....

melody

大宅

all mami

melody

牛c9,

你要好好休息呀!

子爵府

廣華d nurse話夜晚比bb 啜最易上奶 ...我本來都打算夜晚餵奶粉

原帖由 ying2 於 09-7-30 15:04 發表

因為慳時間,我可以快d瞓! hahaha
食人奶閒閒地45mins+,食bottle我又可見到份量又可快d掃風收工! 尋晚30mins攪掂!
不過我唔係一個好榜樣,上當年大女我都埋身餵架.

**依家個樣已經好殘,真係要保養吓...: ...

大宅

原帖由 princessash 於 09-7-30 14:54 發表
咁比個5我啦衰鬼 我呢幾日食好多 junk food + 紅豆冰....yummy......今晚C6仲應承同我食板長....正呀!!!

sweetcutecat, mincola

食啦食啦.....生完仲要餵人奶, 有排都唔食得 junk food....等到餵完又要 ...

你老公同你去食板長咁好!!!! 我老公唔肯呀! 我都唔知食咩好添, 因為呢幾日成日都肚痛, 我驚我聽晚入院又肚痛, 開刀時又肚痛咪c....
我呢排已經勁食icecream, 今晚應該要食少少西瓜先得...

子爵府

我老公成日都同我去食元氣架
但我都好自律,最多食一舊帶子 & 三文魚,其他都係食熟既

原帖由 mincola 於 09-7-30 15:16 發表

你老公同你去食板長咁好!!!! 我老公唔肯呀! 我都唔知食咩好添, 因為呢幾日成日都肚痛, 我驚我聽晚入院又肚痛, 開刀時又肚痛咪c....
我呢排已經勁食icecream, 今晚應該要食少少西瓜先得... ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

de baby , mincola, princess

睇左醫生啦....連樓下個管理員都話見佢成日病....我都無眼睇.忍埋佢呢12日啦....

無呀..咪焗住俾佢睇阿仔囉.佢雖然仲係病.但而家compare with me,我係差過佢好多. 所以佢睇仔好d...

原帖由 mincola 於 09-7-30 15:13 發表

牛c9,

你要好好休息呀!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

mincola

西瓜可以勁食架喇.唔使食少少....ice cream , sushi....其他junk food我都食好多架...我樓下有間板前..我都成日食架......

原帖由 mincola 於 09-7-30 15:16 發表

我呢排已經勁食icecream, 今晚應該要食少少西瓜先得... ...

子爵府

我想問,我edd係28/8,我應該幾時開始飲白蓮so 呢

其實之後我有睇開何ec,定係就咁返何ec度等佢幫我清胎毒好呢

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

de baby

飲得架喇...我頭先都買左$10喇.分2次煲.....

我見ying2飲左生得咁快~所以我即買...hehe...

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 15:26 發表
我想問,我edd係28/8,我應該幾時開始飲白蓮so 呢

其實之後我有睇開何ec,定係就咁返何ec度等佢幫我清胎毒好呢

子爵府

係呀...咁我都係唔咁早飲住lu...等我下星期先叫亞媽買,14/8開始放產假先飲lu

太早飲,我驚b女係我公司出世

原帖由 高齡牛師奶 於 09-7-30 15:28 發表
de baby

飲得架喇...我頭先都買左$10喇.分2次煲.....

我見ying2飲左生得咁快~所以我即買...hehe...

大宅

原帖由 ying2 於 2009-7-30 10:11 發表
jessBB,
傷口都痛呀,不過食止痛藥就傷口和子宫收縮都唔痛. 上胎出院已唔使食止痛藥,今次仲食緊因為唔想忍,已經要湊2個,精神上好攰! 我問e生,佢話應該係個針位knot痛因為子宫收縮. 表面上見到皮膚已經ok嘞.
上奶ok,不 ...

Ying 2,
1. 有無收到我個PM呀 ?
2. 細囡D相,慢慢處理啦,最緊要唔辛苦及多休息先。
3. 上到奶

大宅

好媽媽勳章

只見紅無陣痛無穿水, 而家o係產前房好悶, 偷走出大堂上網.

牛師奶, 希望你早o的好返, 一切順利.

adam, 我記得我同你 edd 本身係同一日, 而且都係瑪嘉烈. 而家成日記起你呀.

生o左o既媽媽, 希望我快o的可以加入你o地o既行列啦.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 14:42 發表
give me five...
我食左m記,仲加大個餐,有免費coca cola杯

Yeah! 我去完pwh糖尿覆診, lunch都食咗m記加大個餐+ice-cream ,有免費coca cola杯, choose咗綠色...
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

大宅

報告下先 :

昨日35W+2睇C+,照完都無咁擔心,呀B嘅size有反彈回升,唔係below average 啦 !:D
全靠我每日兩杯孕奶,日日芝士夾麵包,蛋就唔係日日食,一星期3~4隻。

BPD 8.66
2612g
59.5%
醫生話肚圍唔細,即是內臟發育正常。估計出世都有6lb 多。以我兩公婆嘅身形肥瘦,都算吻合啦 ! 我咁瘦,醫生話唔會去到8lb架啦 !

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

tucuxi

咦.咁好醫院有得上internet..但醫生點講呀..要等幾耐呀...咪悶c你囉....你隻佬呢 ???

原帖由 tucuxi 於 09-7-30 15:50 發表
只見紅無陣痛無穿水, 而家o係產前房好悶, 偷走出大堂上網.

牛師奶, 希望你早o的好返, 一切順利.

adam, 我記得我同你 edd 本身係同一日, 而且都係瑪嘉烈. 而家成日記起你呀.

生o左o既媽媽, 希望我快o的可以加入你 ...

大宅

原帖由 piglet0529 於 2009-7-30 16:00 發表

Yeah! 我去完pwh糖尿覆診, lunch都食咗m記加大個餐+ice-cream ,有免費coca cola杯, choose咗綠色...

嘩 !你哋已家好似啱啱放監,食KFC、Mcdonald、Ice-cream、凍飲、重話去板長...........
我見到都想即刻落去商場Mcdonald 先 !

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

咦.melody

size都唔錯噃. cheese真係好長胎架.好多人臨尾唔夠磅都係食cheese增加bb 重量...

反而qe醫生叫我咪食咁多嘢.話bb會近8磅好難生.....

原帖由 melody333 於 09-7-30 16:03 發表
報告下先 :

昨日35W+2睇C+,照完都無咁擔心,呀B嘅size有反彈回升,唔係below average 啦 !:D
全靠我每日兩杯孕奶,日日芝士夾麵包,蛋就唔係日日食,一星期3~4隻。

BPD 8.66
2612g
59.5%
醫生話肚圍唔細,即是內臟發育正常。估 ...

首頁

尾頁

跳至