跳至

首頁

尾頁

大宅

最近才開始播Your Baby Can Read俾阿b睇..最初都唔係好有興趣....因自己工作忙, 叫工人姐姐日頭同阿b玩下字卡....差不多1個月....有晚放工諗住拿套字卡出來睇下認唔認到 (心裡都不抱太大期望)....點知佢已認到好多字...如cat, arms up, ear, hair, head, eye, baby, leg, tongue, toes, waving, clapping...etc, 當中有d 識只識做動作 (如clapping, or 指著自己nose). 有d已識讀 (如 cat, hair..)....我覺得實在太神奇啦!!!

別墅

係0架. 效果唔錯架. 我亞仔早開始, 已經學晒, 覺得悶. 我已經自製d新字比亞仔啦.

原帖由 EggEgg08 於 09-7-31 14:08 發表
最近才開始播Your Baby Can Read俾阿b睇..最初都唔係好有興趣....因自己工作忙, 叫工人姐姐日頭同阿b玩下字卡....差不多1個月....有晚放工諗住拿套字卡出來睇下認唔認到 (心裡都不抱太大期望)....點知佢已認到好多字 ...

複式洋房

咁醒架啦....

別墅

又係同一個問題......請問邊度買最"抵"?一套又會包D咩呢?
THX!

男爵府

好叻叻呀 妹妹e+重係唔多中意睇字卡,所以唔知佢識幾多...不過佢最中意字母/數字,成日指住d poster 讀...

別墅

順其自然啦, 我都係亞仔有興趣時先講. 唔好迫呀.

我0個套係自己直接上美國網,然後安排寄過黎.

http://infantlearning.com/products/asia.html

複式洋房

我都想知, 邊到買最平, 我見到淘x網及yahoo拍x都有, 但而家先買會唔會太遲架, 您地應該好早比佢學啦!

別墅

我就bb三個月開始比他看. 不過我見好多bb都係一歲先開始, ok哦.
至於邊度買, 我覺得都差唔多價錢, 不過我寧願直接係之前講個網站訂, 起碼有保證. 邊度訂都得,總之唔好0係booth或BB展買, 因為through HK distributor 貴好多. 我知道Your Baby Can Read既情況就係噤, 其他教才既情況就可能唔同.

大宅

我套disc係朋友俾的....而自己再去荃灣有間伯x買字卡..... 因為發覺阿b的英文好過中文(因工人姐姐同佢講英文, 睇英文)...於是最近又搵了套小寶寶學漢語俾佢睇...呢套的形式好似Your Baby Can Read 的普通話版.....又係有d字卡....阿b睇了個多兩個星期...似乎未認到字...不過就開始見到圖講到頭,肩膀(他只說"膀"),膝蓋(他只說"蓋"),再見...等的普通話....seems good....

大宅

應該ok ger...我阿b都係13個月才開始用....

原帖由 靖雪.柏翹 於 09-8-3 16:33 發表
我都想知, 邊到買最平, 我見到淘x網及yahoo拍x都有, 但而家先買會唔會太遲架, 您地應該好早比佢學啦!

首頁

尾頁

跳至