潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

smallicy 發表於 09-8-19 12:14
一定要起泡先上色架
如果無泡係等幾耐都唔會上色
我都染左 搞左成半個鐘先起泡
我係長頭髮都有剩 不過都夾硬用晒佢
染完真係唔乾囉~so far so good!

咁多位~~我好OUT~~宜家先知有E隻染髮劑
請問咁多位~~~E隻野究竟係點用呀@@??
點樣先整到出泡泡....好似好難用咁既
我都好想試下呀~~~係咪萬0果D會有得賣呢~???~

大宅

使用方法

STEP ONE

1)打開第2劑的瓶蓋,將全部的第1劑加入。

2)把第2劑的瓶蓋蓋上,慢慢地將容器上下180度倒轉,避免瓶內液體起泡。(約重複5次)

★用力搖晃瓶身會令容器內產生泡沫,換上噴嘴後泡沫可能不易擠出。若容器內產生泡沫或擠出時呈液體狀,請直立容器,擠壓瓶身中央。一次擠一點點到手掌,重複3-4次即可。

3)打開第2劑的瓶蓋,換上噴嘴扭緊。

STEP TWO

1)戴上手套。

2)直立容器,慢慢地擠壓瓶身中央,擠出豐富的泡沫於手掌上。

★擠壓泡沫時瓶身不要過度傾斜。若容器內產生泡沫或擠出時呈液體狀,請直立容器,擠壓瓶身中央。一次擠一點點到手掌,重複3-4次即可。

STEP THREE

1)將頭髮一分為二,由髮根到髮尾塗抹大量的泡沫,直至全部頭髮被泡沫覆蓋為止。

剛開始塗抹時泡沫較易滲入頭髮並消失,請繼續塗抹,直到覆蓋全部頭髮。

2)由分界處及後腦開始染髮。後腦頭髮也可分左右兩區塗抹。

於被泡沫充分覆蓋的頭髮上開始搓揉。

髮際處泡沫容易不夠,請補塗泡沫後,繼續搓揉至起泡。

細微部位如髮際可用手指搓揉以確保塗抹均勻。

完成step1至step3後須放置大約20-30分鐘。

放置過程中如有液體滴落,請再次搓揉至起泡。

★放置過程中,有些泡沫會消失,但並不會影響染髮效果。

★如泡沫沾到前額髮際及耳朵、後頸、手臂等,請立即以沾水的面紙抹去,停留時間太久或會導致泡沫難以清除。

★頭髮粗硬較不易染色者,建議放置30分鐘。

放置時間過後,以溫水把染髮劑/泡沫慢慢沖走,並於沖洗時用手指輕輕梳開髮絲,再塗上盒內的免沖水修護素。
用毛巾擦拭頭髮後,取適量修護素(中長髮用量約10元硬幣大小)均勻塗抹於頭髮上並吹乾。

※《免沖水修護素》無需沖洗,亦可使用於乾髮上。

★染髮後,請完全吹乾頭髮。

注意事項

在48小時前預先在頭皮上塗上少許、測試有沒出現敏感情況。

不可用於眉毛或眼睫毛上。

存放於負童不可接觸及陽光照射的地方。

內容量:60ml
日本製造,品質有保證。

大宅

我用過2次啦...好用呀

同埋我會去$10店買個即棄既膠袋咁既野...

用法就似去salon 人地幫你圍果塊膠咁...唔會整到d 染髮劑o係身...又唔洗用報紙咁麻煩...又唔洗怕用布會整dirty....

o禁5o禁用就見人見智, 不過我本身長得快...去salon 染太貴...even 你出去染..色o禁但頭髮長左都要補色既啦..

所以我覺得ok呀....

複式洋房

係唔傷頭髮..但係好難起泡..由其長頭髮..按摩按到隻手勁累都味起到..

洋房

我覺得ok!! 開始查上去果陣 係無咩泡泡 我諗係因為d 頭髮食緊d 泡泡 當d 頭髮開始saturated with d泡泡 先起到泡泡 之後等果陣 d頭髮又會慢慢食d泡泡 不過真係好方便~用完之後 係無咁滑 我用vs既髮膜 都ok!

大宅

遮唔到白髮:cry:

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 3071 於 10-6-25 17:40 發表
遮唔到白髮:cry:

yes...after few days...white haif 'appear' again..
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

禁止訪問

洋房

好似好方便,我又試下先

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 5# wincat 的文章

我前個星期在加老威龍城藥房對面買了1盒日本新出染髮。外型像思樂冰咁大杯。(原價85元。有9折) 本人頭髮好長,原先問sales 姐姐需要買2盒嗎。佢說不用。因為好多都用不晒。
姑且試試。效果好好,我d 白頭髮集中在頭頂...亦好多。出去染又貴......點知發現新東西染髮可以遮晒d白髮仲唔傷...(都幾滑) 下次會再買.......

別墅

85元, 有9折???激死..
我係葵芳買96元呀

大宅

回覆 1# Tungbb56 的文章

不是花王喎....

別墅

係呀...好似思樂冰杯, 粉紅色, 要搖架ma...

大宅

回覆 1# Tungbb56 的文章

下次去加老威對面買喇...幾好用,,,,又平d 呀......

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

尋晚見到買廣告, 好想試下

別墅

原帖由 肥肥地 於 10-7-19 14:48 發表
下次去加老威對面買喇...幾好用,,,,又平d 呀......

我都覺得幾好用, 多謝報料....

別墅

有呀越染越淺色=_=都染唔返深色ge?

大宅

回覆 2# Tungbb56 的文章

不過聽人說.....用開之後.....去唔到髮型屋染.唔上色喎.唔通髮質唔同咗..

首頁

尾頁

跳至